Корнелия Нинова към другарите: Да бъда или да не бъда?

Лидерката на БСП поиска вот на доверие след изборната загуба
Обновена: 31 мар 2017 16:11 | 31 мар 2017 16:10,
148
Корнелия Нинова към другарите: Да бъда или да не бъда?
Снимка: архив Булфото

Лидерката на БСП Корнелия Нинова поиска вот на недоверие от съпартийците си заради загубата на изборите.
Националният съвет на червената партия обсъжда днес резултатите от предсрочния вот за парламент.

"На тези избори се представихме чудесно, но загубихме и затова аз поемам отговорността и искам вот на доверие", обърна се Нинова към съпартийците си.

"Ако не получа вашето доверие се оттеглям и избираме нов лидер, каза Нинова. Ако го получа продължаваме да се борим за промяната", допълни тя.

В доклада си пред делегатите Нинова първо изброи постиженията и акцентира на това, че резултатът на БСП е най-добрият от години насам.

Нинова призна, че е допуснала грешки, но отхвърли критиките, че БСП не е искала никога да отклони България от европейския й път.

Тя обясни, че по време на кампанията социалистите са се водили от желание за промяна, но като че ли не е стигнало времето, за да убедят хората, че именно БСП може да бъде носител на тази промяна.

Въпреки това нейните изчисления сочат, че ако се сумират хората, които са гласували за всички партии, които са се обявила за промяна, то явно въпросът за промяната в политиката на страната стои отворен.

Нинова коментира и голямата тема възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП в името на управлението на страната. Тя така и не коментира пред делегатите с категоричност, че такава коалиция не е възможна, както направи това в нощта на изборите, съобщи "Дарик".

Соцлидерката все пак обясни, че в политиката "има граници, които трябва да се внимава, пристъпвайки ги, партията да не загуби силата си".

След това Нинова премина към темата, че големият въпрос пред България е председателството ни на Съвета на ЕС. Затова по думите й трябвало да се намери баланс между националните и европейските приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
14
 
! Отговори
nina преди 7 години
След като с непремерени приказки изгубихте битката, редно е да си подадете оставката, г-жо Нинова! А, ако мислите за България и поканят БСП на разговори за участие в управлението - СЪГЛАСЕТЕ СЕ! Защото при следващи избори много от гласувалите сега за БСП просто няма да гласуват за вас.
4
6
 
21
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Слушах,слушах,чух ви другарко Нинова. Разтърсен съм от дъното на ....Сълзи излязаха...Какво обръщение към нас обикновените...каква драма...И накрая да Ви попитам- "Слонът-моя приятел" ли Ви е любимия филм???
3
9
 
22
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 7 години
*** каза: Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех. Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжаКого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярватКолкото повече си я търпите ***, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
2
8
 
23
 
! Отговори
BG преди 7 години
По пътя на Станишев. Колко ли загуби трябва да претърпи за да се разкара !
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ни съсипете, бе, другарки, недейте така!Първо др- ташева, сега др. нинова.Не внасяйте тревога в трудовия ни ден.