(Не) възможната коалиция ГЕРБ - БСП

Станишев и Симеонов на двата полюса за партньорите във властта
Обновена: 31 мар 2017 22:25 | 31 мар 2017 22:14, Веселина Йорданова
61
(Не) възможната коалиция ГЕРБ - БСП
Колаж: Dnes.bg
Президентът на ПЕС Сергей Станишев и Валери Симеонов от Обединените патриоти заеха срещуположни позиции за това възможна ли е широка коалиция във властта в предаването "Панорама" на БНТ.
Още по темата
Симеонов, който настоява, че БСП трябва да участва в правителство на ГЕРБ и Патриотите, се аргументира, че това са политическите сили, получили най-голям резултат на изборите.
 
"Това са две български партии. Как така не могат да се разберат помежду си", попита той и допълни, че ако бъдещата управляваща коалиция е по-малка, има опасност кворумът да бъде бойкотиран, както по времето на Орешарски, което ще направи работата на Народното събрание абсолютно невъзможна. 
 
"Най-добре би било двете големи партии да потърсят общ кабинет. Това би осигурило 202 народни представители и подкрепа на над 2 млн. избиратели. Нестабилната обстановка принуждава всички български политици да се обединят в името на България“, смята Симеонов.
 
"Една коалиция не е математика, въпросът е за същността на политиката", подчерта пък Сергей Станишев. 
"Не виждам как ГЕРБ и БСП могат да съставят правителство, БСП заяви, че иска промяна на управлението на ГЕРБ", припомни той.
 
Станишев посочи, че не е вярно, че ПЕС и ЕНП насърчават такава коалиция. Според него обаче при коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти, ЕНП ще трябва "да се обясняват в Европа".
 
По отношение на резултата на БСП на изборите, Станишев каза, че са показали прекалена агресивност в края на кампанията и част от хората са се наплашили. 
 
"Допуснахме партия, която подаде молба за членство в ЕС и в моя мандат докара България до членство, да се създаде впечатлението, че не сме проевропейска партия", каза още той.
 
Станишев заяви и че БСП е удвоила депутатите си на тези избори, но гласоподавателите не са й дали мандат да управлява и отговорността за съставяне на кабинет е на ГЕРБ.
 
Симеонов уточни, че по време на разговорите с ГЕРБ днес не е ставало въпрос за разпределение на министерства. Той обаче посочи, че при тази ситуация Патриотите е възможно да участват във властта, независимо, че от партията на Борисов имат много повече депутати.
 
"В предното правителство не изглеждаше много добре да имаме претенции за постове, сега не е точно така. На нас ни е абсолютно ясно, че влизайки в каквато и да е форма на съдружие или коалиция, си залагаме имената и политическото бъдеще“, коментира Симеонов. 
 
Той посочи, че не съжалява за акцията на Обединените патриоти на границата с Турция, но смята, че случилото се там е предадено избирателно. 
 
"Гордея се с това, че успяхме да спрем устрема на ДОСТ в парламента, като пратихме по двама души във всяка секция в Турция“, коментира съпредседателят на Обединените патриоти.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вземете се гълабчета , какви сте ми топчести и двете !
36
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Пенсионер": Светлото бъдеще нещо, което изисква нещо повече от тролване. Чакал си 45 години? Откога? Продължавай да гласуваш за Бойко, и дано дочакаш още 5 лева към пенсията си. До Станой от Ахелой: Е, как ще си убедителен, като продължаваш да се постваш по два пъти за едно и също нешо. Няма да ти е излишен един курс по компютърна грамотност. Който иска да дава акъл на другите, първо трябва да научи себе си. Това са неща, които вече и децата ги могат.
35
1
 
3
 
! Отговори
Не може така преди 7 години
Това не е Германия.Това е България и тук всички са един срещу друг.Каква коалиция може да има между най *** ия мин председател и Корнелия вдигнала рейтинга си над два пъти.Трябва да си *** от да се коалираш с Боко Тиквата.
34
5
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До ognyanzВашето светло бъдеще го знам.Чаках го повече от 45г.и не ми се чака повече.Докато народа го чакаше,вашите лидери станаха милионери.Децата и внуците им също.За народа остана един гол......така че по-добре Бойко отколкото ***.
33
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Станой от Ахелой": Нещо не си убедителен. Ако започнеш да постваш не по два, а по три пъти едно и също, може да изглежда по-добре.
32
4
 
9
 
! Отговори
se преди 7 години
,,ГЕРБ спечели, защото стотиците хиляди държавни и общински служители и техните роднини знаят, че отиде ли си ГЕРБ, си отива и техният поминък. "
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В МОМЕНТА ИЗИСКВА ОПРЕДЕЛЕНА ГЪВКАВОСТ . ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА В ЕДИН ОТ СЛЕДВАЩИТЕ МАНДАТИ . НЕ Е НЕОБХОДИМО БСП ДА СЕ САМОИЗОЛИРА ОТ ВЛАСТТА .
30
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Пенсионер": Да, радвай се, току виж на Менда Стоянова и се откъснали от сърцето още по 5 лева към пенсиите. С Бойко към светлото бъдеще. Всеки народ (с троловете барабар) си заслужава управниците.
29
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До ognyanzДобре че няма възможност за мнозинство с БСП+ОП,тогава нямаше да е''хлъзгаво''а щеше да е''взривоопасно''.
28
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 37: Оригинална интерпретация, точно като банкянския хумор на г'алоша Бойко - да се замени смисленото с някоя п'ростотия. Ако се водя по теб, би трябвало да отговоря, че са стъпили на л..... от Бойко.Мнозинство от 122 в Надодното събрание е крайно несигурно, "хлъзгаво", и това (ако ГЕРБ и ОП направят правителство) скоро се проличи.
27
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Патриотите вече усещат, че ще стъпят на хлъзгаво. Но след фотосесията, която си направи, Бойко няма как вече да не направи и правителство, каквото и да е. Ще му гледаме сеира.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ЕВРОТО Е ФАКТ - УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ.ПРЕЗ ЮЛИ - ВТОРО УВЕЛИЧЕНИЕ, ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН - ТРЕТО.ИНФЛАЦИЯТА В КРАЯ НА ГОДИНАТА ТРЯБВА ДА Е 15 % , за да се стимулира икономиката и да се пълни бюджета. пък и кредитите трябва да се плащат.
25
0
 
11
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Абе нещастници,на кого му пука кай с кого ще прави далаверата при настъпващото унищожително увеличение на цените на всичко,което ще помете целия политичиски ***!Крайно време беше!Настава време разделно-така повече не може да се живее!
24
9
 
7
 
! Отговори
закон преди 7 години
Фашиста Валерия Симеонова няма място в Българския политически живот..........
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо мнението на Станишев е поискано изобщо? И кога изтича мандатът на този индивид, който не умее дори да пърди? Фак ю, Станишка, единственият, който се интересува от теб, си самият ти.
22
8
 
16
 
! Отговори
Какво казал Станишко преди 7 години
И по корем ще се влачат, и с дявола са готови да се коалират червенушковците, само и само да се докопат до властта, та да се облажат с някоя и друга обществена поръчка и европейско финансиране.
21
25
 
5
 
! Отговори
Национален Легион преди 7 години
Щастлив съм, че гласувах за Патриотите. Оправдават очакванията ми поне за сега. Искам да не позволяват на ГЕРБ и БСП да дишат. Долу десните и левите. Да живее национализма!!!
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на всички....... лошото е че там съм и аз........ вие сте глупави , добре но аз какво да правя?????????? Моля за помощ.
19
4
 
7
 
! Отговори
До 400 преди 7 години
Егати ниския стандард на живот на Mypзилкитe.За такова самоунижение трябва да ви плащат поне пет пъти повече!Просто трябва ясно да кажете: "аз за такива пари няма да пиша" и отивате да си намерите обществено-полезна работа.
18
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Поредната комунистическа коалиция,нищо ново.Другарите се връткат непрекъснато 27 демократични години.