Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега

Пращат агенти на ДАНС, на МВР и преводачи да подбират бижанците
153
Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега
Снимка: Reuters, архив

България ще започне да приема бежанци от Турция и официално, е решило правителството в сряда. Решението не е обявено публично, пише в. "Сега".

Министрите се позовават на подписаното през март м.г. споразумение между ЕС и южната ни съседка за презаселване на мигранти, което не се признава от Общия съд на ЕС и от отделни държави.

Още по темата

В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на изданието става дума за около 50 души. Още толкова България има ангажимент да приеме по друго споразумение от Гърция или Италия до края на годината.

През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция.

По информация на Европейската комисия досега по споразумението за релокация на ЕС у нас са дошли 29 чужденци от Гърция.

Сред тях беше сирийското семейство, изгонено от общинската власт в Белене. Направени са заявки за още 50 сирийци.

Всеки чужденец ще бъде избиран от български екипи, които ще бъдат командировани в Турция. В тях ще се включат експерти от агенцията за бежанците, ДАНС, МВР и преводачи.

Документите на чужденците ще се подготвят от Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Българските екипи ще проверяват истинността на паспортите и ще снемат пръстови отпечатъци. Те ще оформят досиета на мигрантите, които предстои да бъдат приети по схемата за презаселване. Досиетата трябва да съдържат лични данни и друга информация, въз основа на която да бъде направена преценка за наличието на основания да се смята, че чужденецът би могъл да бъде заплаха за обществения ред или националната сигурност на България.

На базата на изготвеното досие и предоставените от комисариата на ООН документи екипът ще изготвя писмен доклад с предложение относно приемането на хората в България по схемата за презаселване.

Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза. Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре 50 по споразумение отколкото 50000 без.
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Гърция беше такъв "партньор" при заемането на Сев.Кипър!....Че какво общо има Гърция със Кипър?То и Украйна виеше преговори с ЕС ама и анексирал Крим.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тошо ги изселваше, бодигарда му и герджика ги заселват!
44
7
 
7
 
! Отговори
ОТЕВ преди 7 години
ТРЯБВА ДА ПРИБИРАМЕ И 100% ОТ ТЯХ!!!ЗАЩОТО СМЕ ПРОКЪЛНТА, МРСНА И ДОЛНА ДЪРЖАВА, НАСЕЛЕНА ОТ ДОЛНОПРБЕН НАРОД, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪЖИВЕН.И ЧИИТО ГЕНИ СА ПРКАЖЕНИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЛАГОРОДЕНИ.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така са го инструктирали Тиквата ГОЛЕМИТЕ МУ НАЧАЛНИЦИ - Ердоган и Юнкер.Интересно какво ще кажат Коалиционните патриоти по въпроса.Или ще се сгушат на топло под Мутренското крило. Както и за тока и парното.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След референдума в Турция,КОЙТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДЕ СПЕЧЕЛЕН ОТ ЕРДОГАН,дупе да ви е яко,западно западнали дупедавци!Ердоган ще прати по дяволите цялото онова споразумения за 3 млд.евро с еврогейците и ще пусне 3-те милиона "бежанци",към посмешището "Европа"!Някой има ли си представа,колко от тях си е добре обучен аскер?!А "Европа",хептен без ***!Нали е пратньор на Турция в НАТО/!И Гърция беше такъв "партньор" при заемането на Сев.Кипър!Някой тогава да спря Турция?!А?! Ъ-Ъ-Ъ!!!!!
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трябва втори Възродителен процес, последен и завинаги. Да изчистим земята си от муслимски и турски баклуци! И амуджи. Никой никъде не ги иска, щеши да живеят и работят у нас??? Какво и къде? Обратно, овцииии!!!"ВЪЗРОДИТЕЛЕН ЩЕ ИМА, НО ТОЗИ ПЪТ НА ОПАКИ...КАКТО Е КАЗАЛА И БАБА ТИ ВАНГА...СЕГА СИ СИПИ ЕДНА ДОМАШНА С ТУРШИЙКА, НО ПРЕДИ ТОВА СИ ВЗЕМИ АНТИДЕПРЕСАНТА:-):-):-)
40
1
 
1
 
! Отговори
До luckyman преди 7 години
"Няма нужда, те сами ще поискат! Които от тях са хора де..."ХУБАВО Е ДА МЕЧТАЕШ:-):-):-) ВСЕ ПАК, ЧОВЕКА ЖИВЕЕ С МЕЧТИТЕ СИ!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пратете малко арабки
38
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва втори Възродителен процес, последен и завинаги. Да изчистим земята си от муслимски и турски баклуци! И амуджи. Никой никъде не ги иска, щеши да живеят и работят у нас??? Какво и къде? Обратно, овцииии!!!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да сме фифти фифти с патриотите...50 000 яваш яваш; яваш яваш
36
2
 
1
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
До АнонименНяма нужда, те сами ще поискат! Които от тях са хора де...
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакай малко ти или си прекалено глупав или вероятно прекалено заблуден-хипнотизиран , говориш за некви 500г. за които няма как да може да докажеш каквото и да е било а Възродителен Процес беше само преди 27 години , как може да правиш сравнение на 27 със 500 , Боже колко много си ХИПНОТИЗИРАН
34
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля, тур:/чулята които злорадстват стещу България да си взимат пингвините и в Анадола. При напускане на страната да си оставят българските лични карти и паспорти. Ердоган ще раздаде турски, но ако гласуват за него. И ако слушкат. А България е показала, място за камилари у нас няма. И няма да има. Динко е началото, ще има още хиляди. Муслитата в Анадола барабар с пингвинчетата. България е християнска държавата и такава ще пребъде!!
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Само, ако са християни!"ПРОБВАЙТЕ СЕ ДА ГИ НАПРАВИШ ДЕ:-):-):-)
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ПЪК РУСКИТЕ ТУРИСТИ СА НАРАСНАЛИ С 95 % ОТ ФЕВРУАРИ НАСАМ В ТУРЦИЯ:-):-):-)И У ВАС ВИ ИДВАТ ТУРИСТИ патриоти:-):-):-):-)
31
3
 
10
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Само, ако са християни!
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на Смяната на Имента на българските турци бяха забранени турси език , радио , вестници и др. айде сега малко Пакистански , Афганистански , Иракски и.н.т др. езици
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАТРИОТИИИ, КОИТО СПИРАХА И БУТАХА ХОРА С ВАЛИДНИ ДОКУМЕНТИ...НА ВИ СЯ БЕЗ ДОКУМЕНТИ:-):-):-):-)ИДВАТ ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ...НЯМА ДА СЕ ОТТЪРВЕТЕ С 50 С ТАКАВА СМЕШНА ЦИФРА:-):-):-)ВИЕ СЕ БЯХТЕ ПОХВАЛИЛИ С 50 000:-):-):-)ЧАКАЙ ДА МИНЕ И РЕФЕРЕНДУМА...ДА НЕ Е ДЛЪЖНА ТУРЦИЯ ДА ГЛЕДА 3 ТЕ МИЛИОНА...ВЪЙ ЗА 50 А?
28
0
 
11
 
! Отговори
талибантурист преди 7 години
Идвам като курортист.Чакайте сюрприз !!