Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега

Пращат агенти на ДАНС, на МВР и преводачи да подбират бижанците
153
Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега
Снимка: Reuters, архив

България ще започне да приема бежанци от Турция и официално, е решило правителството в сряда. Решението не е обявено публично, пише в. "Сега".

Министрите се позовават на подписаното през март м.г. споразумение между ЕС и южната ни съседка за презаселване на мигранти, което не се признава от Общия съд на ЕС и от отделни държави.

Още по темата

В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на изданието става дума за около 50 души. Още толкова България има ангажимент да приеме по друго споразумение от Гърция или Италия до края на годината.

През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция.

По информация на Европейската комисия досега по споразумението за релокация на ЕС у нас са дошли 29 чужденци от Гърция.

Сред тях беше сирийското семейство, изгонено от общинската власт в Белене. Направени са заявки за още 50 сирийци.

Всеки чужденец ще бъде избиран от български екипи, които ще бъдат командировани в Турция. В тях ще се включат експерти от агенцията за бежанците, ДАНС, МВР и преводачи.

Документите на чужденците ще се подготвят от Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Българските екипи ще проверяват истинността на паспортите и ще снемат пръстови отпечатъци. Те ще оформят досиета на мигрантите, които предстои да бъдат приети по схемата за презаселване. Досиетата трябва да съдържат лични данни и друга информация, въз основа на която да бъде направена преценка за наличието на основания да се смята, че чужденецът би могъл да бъде заплаха за обществения ред или националната сигурност на България.

На базата на изготвеното досие и предоставените от комисариата на ООН документи екипът ще изготвя писмен доклад с предложение относно приемането на хората в България по схемата за презаселване.

Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза. Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епа вие,овцероби ненагледни,още ли не сте разбрали,че "европейският" ни път,барабар с еврог***йските му ценноси,ни е харизал на Турция и тези 50 души,са само лакмусът,за направа на пробата за ЗАЕМАНЕ НА ЦЕЛИЯ ВИЛАЕТ Б***Л***ГАРИСТАН,който де факто вече е хвърлен в устата на ламята,та белким се нахрани и спре до тук.Явно евроГ***йщината хабер си няма от историята,до къде са стигнали османлиите И КОЙ Е СПАСИЛ "ЕВРОПА" ОТ ТЯХ - ЕСТЕСТВЕНО,ПРЕЗРЯНИТЕ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ,В ЛИЦЕТО НА ПОЛША,ЛИТВА И УНГАРИЯ!!!
26
6
 
2
 
! Отговори
до: 14 преди 7 години
Теа 500г. в кавички са Руската Хипноза която държи цял живот , но проблема е на такива като теб които всъщност предават на следващото Поколение тая Хипноза-Менте , никой не те кара насила да казваш тези неща , щом ги казваш значе ти харесва
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се заселят и ще си направят ислямска държава.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да, бе, надявайте се!Къде ще се намерят цели 50 човека, които да искат да живеят в България??Двама-трима неориентирани, ***-дойди, но 50 е абсурд!"50 АБСУРТ ЛИ...ЧАКАЙ СЕГА СЕ ПОЧВА...НАЛИ СЕ ХВАЛИХТЕ, ЧЕ СПРЯХТЕ 50 000 ИЗБИРАТЕЛИ...ИМА ДОСТАТЪЧНО ПРОСТРАНСТВО В БЪЛГАРИЯ ЗА 50 000 УБАВЦИ...НАЛИ ОБИЖДАХТЕ НАЩЕ БАБИ...ЕТО ВИ МЛАДИ.
23
1
 
17
 
! Отговори
Будали преди 7 години
От 1 април газа с 30% от 1 юли тока с 5% сега и мигратни... Тия ни е...ха майките отвсякъде!
22
1
 
6
 
! Отговори
БАХ МАМА МУ преди 7 години
Тази Новина не може да истина .
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пишете за статиската миниииистечка , а за виновника - СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички които са подписали договора с ЕС и Турция са антибългарски партии ГЕРБ, РБ, ДСБ, ПФ, Атака, АБВ, БСП, ДОСТ, Да Турция и т.н.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци"Превод: Тиквата отново е предал България срещу едно потупване по рамото.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Австрия Унгария също връщат всичко в България и така става депо и склад за потурани.
17
0
 
5
 
! Отговори
Ибн Ал Манафуи преди 7 години
Скоро.Скоро...
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Който нож вади от нож умира - българска поговорка"НАЖА БЕШЕ ИЗКАРАН ОТ ВАША СТРАНА...ОТ ПАТРИОТИТЕ, КОИТО СПИРАХА И БУТАХА ХОРА С ВАЛИДНИ ДОКУМЕНТИ...НА ВИ СЯ БЕЗ ДОКУМЕНТИ:-):-):-):-)ИДВАТ ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ...АНЛАДЪН МЪ
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодаря ти Бойко , мислил си за България , когато си подписвал с Меркел и Ердоган !
14
0
 
14
 
! Отговори
WTF преди 7 години
"Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза. Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС." И никой ли няма да потърси сметка на ония, за чий я задействаме тая процедура в такъв случай?! Спим ли? ....
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, бе, надявайте се!Къде ще се намерят цели 50 човека, които да искат да живеят в България??Двама-трима неориентирани, ***-дойди, но 50 е абсурд!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Че те как различават мигрантите от месното население в турция? Еднакви са си...."СЛЕД ВРЕМЕ В българия ТЕ ЩА СА ПАТРИОТИТЕ...ТАКА ЩЕ ГИ РАЗЛИЧАВА ТУРЦИЯ ОТ ВАС!!!:-)
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция."България не е поемала такъв ангажимент, безродниците от ГЕРБ са го поели.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик умник е Бочко, велик!! Как бързичко ни е предавал и продавал, да приемаме камилари. Тихичко и тайничко прие постановлението, кво толкова, ще ги храним и гледаме, а нашите бащини майки да умиргат. Наши са българи, кучета ги яли. А за амуджите Меркелица ще го тупа по дебелия г-з, онзи гей ще го целива в устата и взаимно ще се пипат. Колко му трябва на Бочко, 15на милиарда, 1 милион кратунковци да му гласуват, насупване на Ердоган. Велик е Бочко, велик предател!
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВА Е ТАЗИ СМЕШНА ЦИФРА 50!!!??? ПА И КОМИСИЯ ЩЕ ИЗБИРА КВО ША ИМ ГЛЕДА ТОЛКОВА...:-):-):-)ДА ДОЙДАТ СЯ ОБЕДИНЕНИТЕ МЪЖЛЬОВЦИ ДА ИЗБИРАТ ДЕЕ:-):-)НАЛИ СА ПОХВАЛИХА, ЧЕ СПРЯХА 50 000 ИЗБИРАТЕЛИ ОТ ТУРЦИЯ И ТО С ДОКУМЕНТИ В РЪКАТА...СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ВИ ПРАТИМ 50 000 ХИЛЯДИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ...ЯВАШ ЯВАШ ПАТРИОТИ...АНЛАДЪНЪЗ МЪ...УЧЕТЕ ГИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. ЕЗИК СЕ УЧИ НАЙ-ДОБРЕ В СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА:-):-):-):-)
8
1
 
16
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Който пише "бижанците" не заслужава да си изкарва прехраната пишейки статии и публикации. Мое скромно мнение! Има много други професии за такива хора.