Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС

Майката на 25-годишната Теодора е загинала при нелеп инцидент с тролейбус
Обновена: 1 апр 2017 20:48 | 1 апр 2017 20:48,
146
Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС
Снимка: "24 часа"

Най-младият парламентарист в 44-то Народно събрание вероятно е Теодора Халачева от листата на БСП в Пловдив. 

25-годишната социалистка бе трета в списъка на кандидатите на столетницата след водача проф. Иво Христов и директора на университетската болница "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов. 

В ученическите си години Теодора печели награди в конкурса за красота "Мис Пловдив", както и става лице на месеца във фотоконкурс на пловдивски сайт, събирайки гласовете на 840 души.

"С мои връстнички се записах на шега и за забавление в тези състезания по красота. Не възприемам себе си като модел", признава Халачева.

Близки и познати на 25-годишната социалистка обаче твърдят, че красотата е само допълнение към нейните качества и способности, пише "24 часа".

"Визията й е само допълнение към нейните личностни качества. Притежава характер и воля. Има и опит в партийните дела. В БСП е от 7 г. Инициатор е на много проекти за младите хора", гордеят се с нея от местната соццентрала. 

По думите на Теодора, никой от близките й не е членувал в БСП, а тя сама е избрала този път. 

"В семейството ми никога не сме говорили за политика, но за мен е кауза и професия", споделя тя. 

Халачева е възпитаник на ПУ "Паисий Хилендарски", където завършва Политология с пълен отличен. 

По време на следването си младата депутатка преживява и най-тежкия удар в живота си. През 2012 г. камион, превозващ багер, скъсва увиснали тролейбусни жици на бул. "Васил Левски" в града, а тежките кабели удрят майка й, която в този момент пресичала платното. 42-годишната жена загива на място и оставя Теодора и по-малкия й брат, който е абитуриент. 

Институциите си прехвърлят вината за инцидента, а шофьорът се отърва с условна присъда за това, че е превозвал извънгабаритен товар и по непредпазливост е причинил инцидента. Управителят на дружеството, където е работил водачът, е оправдан. 

След случилото се на Теодора Халачева й се налага да съчетава лекциите с работа, за да може да издържа себе си и своя брат. Въпреки това успява да взема изпитите си с отлични оценки, споделя доц. Драгомир Генов от Факултета по икономика и социални науки. 

Младата социалистка е спечелила уважението му с това, че отстоявала позициите си и преподавателят е убеден, че ще прави това и в парламента. 

Според Теодора, интересите на младите хора у нас трябва да се защитават от човек на тяхната възраст. Необходими са стажантски програми в реална среда, тъй като сега завършващите ВУЗ-ове се оказват в порочен кръг - имат образование, но заради липса на опит не могат да се реализират, твърди още тя. 

"През следващите месеци започвам диалог в Пловдив с университетите и бизнеса за осигуряване на възможност за младите за придобиване на практически опит", споделя депутатката.

Тя вече има опит в подобни проекти, миналата година създава програма за интелигентно сътрудничество между ПУ "Паисий Хилендарски" и партийни централи в града, в резултат на което 20 студенти от специалностите "Политология" и "Международни икономически отношения" започват стажантски програми. 

Халачева е двигател и на програмата "Образована младеж" на БСП в Пловдив, която вече седма година осигурява безплатно обучение по български език и литература на зрелостници. 

Теодора е заявила също, че със заплатата си на депутат ще плати първата семестриална такса на гимназиста, който тази година изкара най-високата оценка на матурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
15
 
! Отговори
ИВО преди 7 години
ХАБЕР СИ НЯМА ОТ ПОЛИТИКА АМА .ЗА ТОВА СМЕ СТИГНАЛИ ДО ТУКА ЗА 27 ГОД.
93
12
 
11
 
! Отговори
До 60 Червените преди 7 години
Дайте и потеклото само до 3-то коляно,и ще видите за каква червена безродна *** става въпрос.А ако потърсите след 3-то коляно,ще видите за какви мъстити чорбаджии изедници става въпрос.Точно от тези родолюбци които са предали дякона.Дайте и потеклото в масмедиите да го видят всички,а не само тези които го знаят от преди.
92
4
 
6
 
! Отговори
До Марин преди 7 години
Не става въпрос за кадърни и некадърни, а че има мафия и олигарси и много други ,които едва свързват двата края.По твоята логика половин България е некадърна.Кадърен си самоти и тези ,които ни управляват.Лошо ли е да се мисли за хората, които са бедни, бе кадърнико???
91
7
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Има и други млади като например ДС инквизитора на дядовци Крум Зарков. За него се мълчи следизборно и както би казал поета "Боже, колко манипулативна е червената партия БСП".
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...така се решава демографска криза.....
89
11
 
22
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Колко неудачници има в тази страна. Всички разчитат на БСП да им помогне. Да вземе от кадърните и да увеличи доходите на некадърните. Когато БСП спечели и малкото читави хора ще се махнем, а те нека пак да печатът пари. Да ви видя тогава.
88
26
 
19
 
! Отговори
Само БСП ! преди 7 години
И сме по-красиви, и сме по-добри !Долу плешивите тикви от ГРОБ !
87
11
 
12
 
! Отговори
Комуниста преди 7 години
Не знам дали е заради трагичния инцидент, но изглежда като 40- годишна.
86
5
 
13
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Провалилата се БСПКакви ги плещиш за провялен социализъм. От оная диктатура вече 27 години сме избягали и няма да се върне. А като говориш за идеология да си наясно с идеологията на ГЕРБ. Няма такава, приятелю. Само сдружене на бандити за ГРАбене. И който изгори го хвърлят , щото нямат дори помежду си приятелски взаимоотношения.Справка - Миро шпека.
85
8
 
11
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Не забравяйтеТо Борисов не е дете на Комунисти сякаш сиреч. Само че не си е загубил привилегиите, ами придоби и нови привилегии. *** той е от добрите Комунисти - Герберските, а те са от блягородно котило - с репресирани дядовци. Апропо делото срещу убиеца на Борисовия дедо е в мрежата, та който му е интересно ще разбере каква е историята там.Ако иска , щото е кофти малко да разбереш че г-жа Лъжа се казва Бойка Борисова.
84
5
 
7
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Анонимен Като пишеш за агенти, да не би БУДА да имаш В Напредвид.
83
4
 
6
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До до Мр. Старбакс-са Защо така общо и анонимно - "не вкараха в затвора". Вожда ти Борисов за Осем години ако по десетина беше разобличавал, вместо да краде с тях сега нямаше да ги пишеш тия. Бащицата ти не си мръдна пръста да накаже виновните. А иначе на думи е ГОЛЕМ МАЖ. Цар. Като във вица - лъвчо, ти си ца.а.а.ар.
82
9
 
7
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До до Мр. Старбакс-са Смърт на Герберите и вожда им Борисов,Свобода за Народа.
81
4
 
7
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До философ: Твойто е виц, ама това дето ти го пиша ще го разберем всички. Ако срещнеш гладен Комунист-Гербер Борисов, дай му храна. Ако срещнеш жаден Комунист-Гербер Борисов, дай му вода. Ако срещнеш гол Комунист-Гербер Борисов, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на Комунист-Гербер Борисов, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси освен управляващия Комунист-Гербер Борисов.
80
5
 
4
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Анонимен "Когато кажеш на комунист, че гащите отзад са му кафяви ...." А чувал ли си притчата : Ако срещнеш гладен Комунист-Гербер Борисов, дай му храна. Ако срещнеш жаден Комунист-Гербер Борисов, дай му вода. Ако срещнеш гол Комунист-Гербер Борисов, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на Комунист-Гербер Борисов, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси освен управляващия Комунист-Гербер Борисов.
79
3
 
5
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Анонимен "Ако си комунист/цоциалист си ***. Няма друг вариант!" Не се ли усещаш, че като я подкараш с такива квалификации ще дойде това: "Ако си комунист/ГЕРБЕРИСТ си ***. Няма друг вариант!"
78
3
 
4
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До селски бек "Ако ще и Харвард да е завършила с пълен 6, щом е от бе се *** не ми го хвали!" Верно ли, красив и умен с.бек? А иначе - ако ще да е завършила РабФак на БКП с твърдо Три, щом е Цеца Мамата и е от ГЕРБ е за уважение и почит, нали? Да ви имам кумирите - каквито те - такива и вие - затова се разбирате.
77
1
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 7 години
До философЩото при герб всичко цъвти
76
3
 
14
 
! Отговори
хмм преди 7 години
Бая банани ще обели, а може би вече ги е обелила
75
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 85Когато кажеш на комунист, че гащите отзад са му кафяви и мирише кофти, той вместо да се засрами, изкъпе и изпере ти отвръща нагло - А, защо в Америка бият тъмнокожите ?!Ай, чиститу 100 години ВОСР !