Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС

Майката на 25-годишната Теодора е загинала при нелеп инцидент с тролейбус
Обновена: 1 апр 2017 20:48 | 1 апр 2017 20:48,
146
Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС
Снимка: "24 часа"

Най-младият парламентарист в 44-то Народно събрание вероятно е Теодора Халачева от листата на БСП в Пловдив. 

25-годишната социалистка бе трета в списъка на кандидатите на столетницата след водача проф. Иво Христов и директора на университетската болница "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов. 

В ученическите си години Теодора печели награди в конкурса за красота "Мис Пловдив", както и става лице на месеца във фотоконкурс на пловдивски сайт, събирайки гласовете на 840 души.

"С мои връстнички се записах на шега и за забавление в тези състезания по красота. Не възприемам себе си като модел", признава Халачева.

Близки и познати на 25-годишната социалистка обаче твърдят, че красотата е само допълнение към нейните качества и способности, пише "24 часа".

"Визията й е само допълнение към нейните личностни качества. Притежава характер и воля. Има и опит в партийните дела. В БСП е от 7 г. Инициатор е на много проекти за младите хора", гордеят се с нея от местната соццентрала. 

По думите на Теодора, никой от близките й не е членувал в БСП, а тя сама е избрала този път. 

"В семейството ми никога не сме говорили за политика, но за мен е кауза и професия", споделя тя. 

Халачева е възпитаник на ПУ "Паисий Хилендарски", където завършва Политология с пълен отличен. 

По време на следването си младата депутатка преживява и най-тежкия удар в живота си. През 2012 г. камион, превозващ багер, скъсва увиснали тролейбусни жици на бул. "Васил Левски" в града, а тежките кабели удрят майка й, която в този момент пресичала платното. 42-годишната жена загива на място и оставя Теодора и по-малкия й брат, който е абитуриент. 

Институциите си прехвърлят вината за инцидента, а шофьорът се отърва с условна присъда за това, че е превозвал извънгабаритен товар и по непредпазливост е причинил инцидента. Управителят на дружеството, където е работил водачът, е оправдан. 

След случилото се на Теодора Халачева й се налага да съчетава лекциите с работа, за да може да издържа себе си и своя брат. Въпреки това успява да взема изпитите си с отлични оценки, споделя доц. Драгомир Генов от Факултета по икономика и социални науки. 

Младата социалистка е спечелила уважението му с това, че отстоявала позициите си и преподавателят е убеден, че ще прави това и в парламента. 

Според Теодора, интересите на младите хора у нас трябва да се защитават от човек на тяхната възраст. Необходими са стажантски програми в реална среда, тъй като сега завършващите ВУЗ-ове се оказват в порочен кръг - имат образование, но заради липса на опит не могат да се реализират, твърди още тя. 

"През следващите месеци започвам диалог в Пловдив с университетите и бизнеса за осигуряване на възможност за младите за придобиване на практически опит", споделя депутатката.

Тя вече има опит в подобни проекти, миналата година създава програма за интелигентно сътрудничество между ПУ "Паисий Хилендарски" и партийни централи в града, в резултат на което 20 студенти от специалностите "Политология" и "Международни икономически отношения" започват стажантски програми. 

Халачева е двигател и на програмата "Образована младеж" на БСП в Пловдив, която вече седма година осигурява безплатно обучение по български език и литература на зрелостници. 

Теодора е заявила също, че със заплатата си на депутат ще плати първата семестриална такса на гимназиста, който тази година изкара най-високата оценка на матурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите по-долу и си мисля: Друго нещо си е Лилито Павлова!
73
7
 
6
 
! Отговори
Чезаре Ламброзо преди 7 години
Тази млада *** е крадлива като баба Яга !
72
7
 
2
 
! Отговори
месара преди 7 години
другарката *** се чуди как да запълва редиците ,събрала новото попълнение на инструктаж ! е за няколко дена ли ше ги научи да са политици , или просто ше им набива в главите как и кога да изпълняват нарежданията и !?
71
9
 
13
 
! Отговори
селски бек преди 7 години
Ако ще и Харвард да е завършила с пълен 6, щом е от бе се *** не ми го хвали!
70
5
 
8
 
! Отговори
търговец преди 7 години
В СВ-то си изтрих дипломите, кфалификацийте и опита. Написах с големи букви, че дядо ми е бил баер на партизански отряд. Скъсаха се да ме канят за интервюта за работа.
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ся вече се оправихме един път завинаги. Доживях
68
7
 
7
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
На това кроасанче, пра-дядо и що мандри, фурни, кошари е овършал. Дядо и що фабрики и ниви е национолизирал. Баща и що фирми е приватизирал...Някякси ще и изтърпим гласуването.
67
4
 
11
 
! Отговори
Тц.... преди 7 години
...всеки млад човек е социалист. .нормално.....но ......дано не се превърне в крадец....защото както знаем всеки социалист ,се превръща в Капиталист ...на четири очи, когато става дума за. .....Пари
66
7
 
20
 
! Отговори
философ преди 7 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
65
8
 
21
 
! Отговори
Реклама!!! преди 7 години
Платена реклама и ние нека да четем. Кога ще престане тази наглост? Каква представа има едно момиче от политика, какъв събран опит и какви решения може да взема един неоформен в мисленето си млад човек. Жалко , малката, продала си се и се радваш на т.нар. успех.
64
7
 
13
 
! Отговори
Унуфри преди 7 години
Това жена ли е ? Прилича ми на траверса с малко памук в сутиена. Ама на *** всичко им е фалшименто.
63
10
 
14
 
! Отговори
до Мр. Старбакс-са преди 7 години
Смърт на Комунизма,Свобода за Народа.
62
10
 
16
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Заради такива млади другарки казвам: Да живее комунизмът, да живее социализма и всичките им Богове!!!
61
6
 
14
 
! Отговори
хайде сега преди 7 години
Това е мелодрама. Не е коз.Всеки човек си има своята драма.Някои гледат възрастни баби и после родители в къщи. Живота им минава в грижи, а после за тях няма кой да се погрижи.Тя е била достатъчно голяма за да се погрижи за себе си. И в същото време свободна от задължения. Ние също имаме опит в живота и не се връзваме толкова лесно.Предайте и да прочете поста. Тя ще го оцени по-късно!
60
10
 
19
 
! Отговори
антрополог преди 7 години
Типичен приплод на каскетаджия. Огромно грубо лице с глуповато, нагло изражение. Огромни длани - създадени за грабене.
59
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямат свършване тия *** червени!
58
8
 
7
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
юдо-масонската, глобалистка мафиа - в лицето на евреина Соломон Паси и неговия "клуб" наредиха на марионетките си и от БСП и от ГЕРБ да сформират правителство на послушковците евреиката Кристалина - старт кадър и верен слуга на Световната Банка ще ръководи послушковците по пътя на тоталното унищожение на България
57
8
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Лесно ти е на тебе да говориш така. Ама една екскурзия до Бузлуджа. Трайка кебабчета с бира, кой ти дава.Кои са по-умни? Тези дето мачкат кебабчетата или тези дето гласуват безплатно?Помисли си и ще видиш!
56
9
 
12
 
! Отговори
До 60 Червените преди 7 години
Д.Благоев никога не е твърдял че е Българин,той винаги е твърдял че е македонец.Само уточнявам.македония беше създадена от СССР.Те унищожиха последните останки от ,,Велика Булгария''.Иначе сме много земя,и много народ в Русията,няма по-големо племе от нази.
55
5
 
13
 
! Отговори
хаха преди 7 години
До червените милионери. Та нима дядото не постави началото на тази ***.