Борисов – преговарящ №1 за "Борисов 3"

Водещи фигури от ГЕРБ се събраха, за да пишат управленската програма
3 апр 2017 14:30,
89
Борисов – преговарящ №1 за "Борисов 3"
Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще оглави преговорите за съставяне на ново правителство. Това обявиха от формацията в днешния ден, в който въпреки очакванията, до разговори за съставяне на кабинет не се стигна.

Вместо за преговори с патриотите, водещи фигури от ГЕРБ се събраха в партийната центарала, за да обсъдят управленската си програма.

Освен Бойко Борисов в преговорния екип за нова власт влизат още Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев.

Още по темата

Този път лидерът на ГЕРБ е заложил на изцяло мъжки екип за разлика от преговорите за съставяне на "Борисов 2". Разговорите тогава се водеха от Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, а Борисов се включи в тях на финалната права.

Владислав Горанов обяви, че още е рано да се говори за министерства, а това, от което ГЕРБ нямало да отстъпят е Бойко Борисов да е премиер.

Той коментира исканията на Валери Симеонов с думите: "Ние не можем да забраним на господин Симеонов деветте депутати да претендират за всичко, но темата за това, кой да е премиер не е за дебат", каза Горанов, цитиран от БНР.

Той обясни, че дори и Веселин Марешки бил смегчил позицията си, след като се разбрало, че поста премиер е за Борисов.

Бившият финансов министър каза още, че БСП и ДПС не са партньори за разговорите. ДПС никога не са били потенциален партньор, уточни Горанов.

Правителството може да е готово до края на този месец или в началото на следващия, прогнозираха още от ГЕРБ.

На заседанието днес лицата на ГЕРБ са обсъдили детайли от предизборната програма, която трябва да бъде превърната в управленска.

"Едва тогава документът ще бъде предложен за обсъждане с евентуални партньори" каза Лиляна Павлова, цитирана от БНР.

Приоритети на третото правителство с мандата на ГЕРБ се очертава да бъдат социалната сфера, реформата в администрацията и други реформи, които предстои да бъдат обсъдени.

Както Dnes.bg писа по-рано днес президентът Румен Радев вероятно ще свика парламента веднага след Великден и ще връчи мандата за съставяне на Борисов още на 19 април. Според източници от ГЕРБ лидерът им няма да се бави и веднага ще предложи състав на кабинет.

Самият Борисов бе цитиран да казва, че той ще състави правителство, а депутатите ако искат, да го гласуват.

На този етап лидерът на ГЕРБ е провел една явна среща с лидерите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров. След разговорите в петък тримата обясниха, че преговори по същество все още не е имало.

Пак в петък БСП официално обявиха, че няма да се включат в разговорите за съставяне на ново правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
9
 
6
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 години
До реалистПРИ ТУРСКОТО РОБСТВО В БАТАК ТУРЦИ ТРЕПАХА БЪЛГАРИ,А ПРИ НАРОДНИЯ СЪД БЪЛГАРИ ТРЕПАХА И КЛАХА БЪЛГАРИ,В "СВЕТА НЕДЕЛЯ" БЪЛГАРИ ВЗРИВЯВАХА БЪЛГАРИ. ОТ КОМУНИЗМА ПО-СТРАШНО ЗЛО НЯМА!
49
1
 
2
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Надя Николова Къде е промяната.Обстановката е различна. Показахме на Меркел, че за Евроизборите ще и осигурим местата в парламента, убедихме Путин, че ние сме хората, които гарантираме руските интереси (2х външ търг баланс и т.н.)безпроблемно(предвидими сме по думите на Решетников), Ердоган се убеди, че каквото и да направим изборите ги печелим - сиреч и там позициите ни се бетонираха. Сиреч ГЕРБ вече разполага с подкрепа отвън, въпреки загубата на президентските избори.Целта е изпълнена.
48
10
 
2
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 години
До реалист500 ГОДИНИ ПОД ТУРСКО УПРАВЛЕНИЕ ОЦЕЛЯХМЕ,ПЪТУВАХМЕ СВОБОДНО,ТЪРГУВАХМЕ СВОБОДНО,ИМАХМЕ ЧЕРКВИ,ИМАХМЕ БОГАТИ БЪЛГАРИ-ТЪРГОВЦИ,ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ,БАНКЕРИ,БЪЛГАРИ УЧЕХА ИЗ ЕВРОПА СВОБОДНО. А ЗА 50 ГОДИНИ РУСКО РОБСТВО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪСИПАНА,И ВСИЧКО ТОВА КОЕТО ИЗРЕДИХ ГО НЯМАШЕ. РУСКОТО РОБСТВО БЕШЕ ПО-ТЕЖКО ОТ ТУРСКОТО...МНОГО ПО ТЕЖКО.
47
12
 
4
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 години
ВЕЛИК МЪЖ,ПОЛИТИК И ЧОВЕК Е БОРИСОВ...ЯВЛЕНИЕ И ФЕНОМЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА. ТОВА И ВРАГОВЕТЕ МУ ГО ЗНАЯТ И ГО ПРИЗНАВАТ. И ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР,НО СЕ НАЛАГА СЛЕД ТОЗИ МАНДАТ ДА ГО ИЗБЕРЕМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,ТАКА ЧЕ...ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА СЕ СЪМНЯВА,ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ??? НЯМА! Я ДА ВИДИМ СЕГА КОЛКО МИНУСА ЩЕ МИ НАДРАЩЕ ДЕЖУРНИЯ.. :)
46
2
 
8
 
! Отговори
реалист преди 7 години
При 500 г турско робство оцеляхме като народ, но при тези партийни пресдтавители в прламента - не.
45
6
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До ПрофесорАз гласувах за Корнелия Никова и съм доволен. Смърт на ГЕРБ!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - След първо Априлското увеличение на вода, топло, газ и очакваното увеличение на тока от май ома ли смисъл да разговарят. Така или иначе народа ще ги изрита преди юни.След което следващите, които ще се захванат с правителство, ще се наложи да прилагат увеличенията! Гаранция!
43
5
 
3
 
! Отговори
Проваилата се БСП преди 7 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им стана ясно, че комунизма е невъзможен, те решиха да създадат котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БКП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България под названието ГЕРБ. Конструктор на формацията беше Първанов, а изпълнител - Б Борисов.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той да преговаря сам със себе си, че нещо не действа в синхрон... Кому бяха нужни оставките му и нефелния му кандидат?
41
8
 
3
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 7 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
40
1
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
Е ЩОМ ТИКВУН И ЦВЪКИ ВОДЯТ ПРЕГОВОРИТЕ ЩЕ ЦЪФНЕМ И ВЪРЖЕМ. ТЕ СА ОТ ВЪРЛО КОМУНИСТИЧЕСКО КОТИЛО И ЩЕ НИ ВОДЯТ КЪМ СВЕТЛИЯ КОМУНИЗЪМ.
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Бате ви Бойко пак спечели с измама. За кой ли път. Той освен да лъже и да краде друго не може." --- Ами, той си е с манталитета на ЦВЕТНИЯ СИ ЕЛЕКТОРАТ.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ вече е отвъд фарса!Изборите ще са още в края на юли! Освен ако Баце не се сдуши с ДПС!
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трета серия на трагедията "излъгания народец".Народонаселението е щастливо доволно богато а главния герой яхнал горски джип приема овации и отива да играе карти със Златев, Пеевски и Гергов.На масата както си играят карти другарите решават как да направят още по шастлив народеца: дали да му вдигнат цената на бензина, дали да фалират банка или да откраднат панаир.Но едно е сигурно каквото и да направят пак ще ги изберат, защото любовта е взаимна! Честито.
36
11
 
3
 
! Отговори
г преди 7 години
БСП яко духат супата благодарение на женското дуо Корнелия и Йончева.
35
6
 
7
 
! Отговори
Борисов 5 преди 7 години
Ще ви разкатая ***-татари. Сами ше си говорите.От Банкя с любов
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След първо Априлското увеличение на вода, топло, газ и очакваното увеличение на тока от май ома ли смисъл да разговарят. Така или иначе народа ще ги изрита преди юни.
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честита ви тиква 3.0. Софиянците и римляните го въздигнаха за да доунищожи родината.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждате какво мислят за България хората като номер 40. Ако бяха управлявали добре десните последните 20 г. и капитализма цъфтеше в БГ - щяха ли така да пишат по форумите емигрантите ни? А народе?
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че сега ли ще пишат програмата? Ясно ,първо,второ ,трето все варена тиква ,и за десерт пак