КНСБ до партиите: Бързо съставяне на стабилен кабинет!

Приоритет е председателството на ЕС от началото на 2018 г.
3 апр 2017 11:22,
7
КНСБ до партиите: Бързо съставяне на стабилен кабинет!
Снимка: архив, Булфото

КНСБ иска бързо формула за съставяне на стабилно правителство, за да бъдат завършени реформите в съдебната система, здравеопазването и в другите сектори, важни за развитието на страната. Това се посочва в позиция, приета от Координационния съвет на КНСБ, съобщиха от синдиката.

Най-големият приоритет е председателството на ЕС от началото на 2018 г. Тук трябва да формулираме ясно нашите приоритети - в интерес както на една засилена европейска интеграционна политика, така и в интерес на българското общество - за икономически и социален напредък, отбелязват от КНСБ.

От синдиката искат своевременни обсъждания на бюджет-2018 със социалните партньори, предава БТА.

"Националната програма за реформи е в процес на актуализиране и подготовка. Считаме, че тя трябва да очертае в оперативен порядък изключително важни мерки и действия в сферата на икономиката, пазара на труда, социалната политика и законодателство - като отговор на специфичните за страната ни препоръки на Европейската комисия", е посочено още в позицията им.

КНСБ настоява за конструктивно, отговорно и ефективно партньорство, възстановяване на ролята и значението на социалния диалог, като всички важни и стратегически действия в икономическата и социалната сфера бъдат консултирани и обсъждани със социалните партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 7 години
Вие от плямпащите недохранени и недое...ни защо не се засрамите вече след толкова години бръщолевене и НЕ НАПРАВИТЕ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО, НЕЩО ДЕЙСТВЕНО, НЕЩО ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В РАБОТА ЗА ТАЗИ МИЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!
4
1
 
9
 
! Отговори
КУНСБ преди 7 години
не беше ли по важно да се вдигне жизнения стандарт на хора? Бърз стабилен кабинет на фона на мизерията и корупцията не ни трябва както и сегашните синдикати
3
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"КНСБ до партиите: Бързо съставяне на стабилен кабинет!" Внимавайте какво си пожелавате!
2
0
 
1
 
! Отговори
! преди 7 години
Falshivi e-maili ot nap i Dimitrinka Diomova
1
1
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Важно е да имаме бързо стабилен кабинет, който да продължи политиката ни на стабилитет. Стабилитетът е важно нещо, да се снае че сме стабилни и предвидими че нищо няма да се промени и всичко ще е така и утре, точно както е било и днес.