Радан Кънев: Заслужено сме извън НС, не ни съжалявайте!

Но имало и нещо положително – семейството му е доволно
Обновена: 3 апр 2017 10:23 | 3 апр 2017 10:00,
66
Радан Кънев: Заслужено сме извън НС, не ни съжалявайте!
Снимка: архив, Bulphoto

Това, че не сме в парламента, сме си го заслужили, няма нужда да ни съжаляват. Това коментира подалият оставка лидер на "Нова република" Радан Кънев.

По думите му проблемът е, че има общност от 500-600 хил. икономически независими хора у нас, които ще пострадат.

"Властта ще започне да издевателства над тях, защото именно това е целта й - да управлява икономическия бизнес", поясни Кънев.

Още по темата

Въпреки това бившият съпредседател на Реформаторски блок призна, че в краха на изборите има и нещо положително.

"Семейството ми се радва на резултатите, защото вече имат баща и съпруг вкъщи. Колегите адвокати също се радват. Никой няма интерес да има близък човек политик, особено ако той е честен. Да не говорим, че за способен професионалист тази работа не е доходоносна", разказа той пред Нова тв.

Кънев коментира и проекта "Реформаторски блок". По думите той е хубав, но неслучил се: "За съжаление, успехите останаха само електорални - получени гласове, но за да се свърши работа, да промени живота на хората, беше нужно организационно единство. Това не става с мускетарски снимки. Трябваше всеки лидер на отделните партии да осъзнае отговорността за създаване на общ гръбнак. Това така и не се случи. Резултатите от изборите показаха, че единството е без алтернатива".

Кънев коментира и защо хората са избрали да гласуват за ГЕРБ като алтернатива на БСП, а не за него и "Да, България".

"Представителите на автентично десните политически програми, се явихме с три такива. Това беше самоубийствен напън. Моят проект още отпреди една година беше да се явим в една коалиция, но след това се създаде проектът "Да, България" и те решиха да се явят самостоятелно на изборите", разказа Кънев. По думите му решението да се конкурират, вместо да бъдат заедно, лишило 300 000 избиратели от свои представители в парламента.

"Ако имахме 20 депутати, можеше да коментираме кой да е премиер. След като не можеш да докараш 4%, е смешно да коментираш. Ти си извън парламента и никой не се интересува от мнението ти. Затова и аз си ходя с оставката. Поех отговорността за това, което се случи, за серията от политически грешки, които направих. Божидар Лукарски показа, че е мъжкар и също подаде оставка. С него сме имали различия през годините, но го уважавам. Миглена Кунева не го направи, но това си остава вече във фолклора и народния хумор. Но има по-важни неща, догодина предстоят да се вземат изключително важни решения за реформите в българското правосъдие. А нас, хората, които сме най-близко до това нещо, няма да ни има", завърши Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До АнонименНе Левски,а П.Р.Славейков го е казал.Левски е бил прекален идеалист,фантазьор относно качествата на народа ни.Затова и свършва така.
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено ако някой трябва да съжалява,това си самия ти.Извън схемата си наречена ,,лява ръка ,десен джоб.
24
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ви съжалява бе, ***. Аз се радвам, че не успяхте да се докопате отново до властта.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кое е дясното?Факт! Дефакто ДСБ и либертарианците имат корелация с класическото ляво по диаграмата на Нолан - и двете са за висока лична свобода на индивида, т.е. нещо което все повече започва да се изплъзва на хората, макар и да не го усещат!Дефакто нашето "ляво" НЕ е ляво, а е класическо дясно, даже клонящо към тоталитаризъм
22
5
 
7
 
! Отговори
Не ви преди 7 години
съжаляваме, радваме се, особено за Корманчо.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунев, докато не се отречеш от завряния зет, такива ще ти бъдат резултатите. От завряния зет започва задкулисието, описано е в книги!
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кстов погуби СДС, а послушникът му Радан довърши остатъците от дясното ! Пък и доволен сега от случилото се! Гадно ми е дори да му гледам физионоията.
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Костов бил виновен, Радан бил виновен... леле. ами сега? всички десни били виновни, бре.А сега да видим следващия по който ще плюете. Не че няма да го правите, ама си подгответе нов репертотар, малко по-различен - издайте нов албум.
18
3
 
9
 
! Отговори
Кое е дясното? преди 7 години
Дясното от 27 години е в парламента и досега не е допуснало нито лявото, нито центъра в парламента. По своите действия всички партии в парламентите след 1990 година са десни партии, вкл. и БСП, въпреки лъжата,ч е това било лява партия. Да се плаче, че едни десни не били в парламента, защото други десни са в него е малко смешно.
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали Радан или Христо Иванов няма значение за тях те си имат професия и ще се оправят някак си.Но те трябва да разберат едно че българина си обича блатото в което живее и е щастлив! Той се чувства здрав богат щастлив обича си кочинката в която живее и макар да мирише и го бият и обиждат в нея е топло и дори от време на време му хвърлят огризки какво повече да желае човек? Не народ а *** е казал Левски! Защо ли?
16
9
 
10
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Радан Кънев е просто втора серия на филма "Иван Костов".Едно към едно...Единият унищожи СДС обявявайки се за единствен демократ в България,втория пък е единствения автентичен...Резултатът се вижда...
15
7
 
7
 
! Отговори
risk assessor преди 7 години
Ръдан Честния от чие име говори- нали е в оставка, значи говори само от собствено име.Освен ако не смята да стои "в оставка" още една година!:))КОЙ е временно управляващ сектата ДСБ, между другото, знае ли някой?
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Тук дори не става дума за харчовете му за лаптоп Апъл ... ""..............лаптоп Апъл ? ... скъпи цигари ?? ... любовница ???ех мечти как и аз искам ...Ама как може такова морално падение бе !Не ви е срам !!!Каза чичо от село и подкара каручката ...
13
1
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Десните били подкрепили Борисов? - ти големи басни разправяш, дори и Езоп би ти завидял.
12
2
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Троловете налазиха.
11
2
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Збогом десно, збогом..........неграмотен,но с пари за компютър ! да не би да се кандидатираш за министър на културата,или просто се правиш на стефан данаилов ?
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миглена Кунева не го направи, но това си остава вече във фолклора и народния хумор................това ми хареса ! МНОГО ми хареса !
9
4
 
11
 
! Отговори
ДСБ-Победа! преди 7 години
Да се чете "искахме всички да прецакаме, ама Прокопиев взе,че нас ни прецака". А и другарчетата от БСПто не са в силна позиция, или по-точно Нинова ги поразчисти и там нямаме вече на кой да разчитаме.
8
6
 
8
 
! Отговори
............. преди 7 години
баси поне един коментар да има!Ще кажа само, че десните се изпеде...тиха! Напълниха им партията с ЧИРВЕНИ ВЪШКИ и сега да не ми ронят крокодилски сълзи, защото това беше истинската цел! Да ги няма!! Москов пък е такова гнусно ла.но че нямам думи!! Откачeняк в истинския смисъл. Измъчи хората в болниците!!! А парите на народа пак потънаха! И каква съденба реформа ще правят тези папагали ??? Ако ще е като в болниците по-добре да ви няма!!!!!!!!!!!
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дясното не е проблем на България. Хората не желят дясно, ОК. Искат си статуквото. ОК.Да се радваме на лявото, полулявото и полуцентралното, евронародното и т.н.