Радан Кънев: Заслужено сме извън НС, не ни съжалявайте!

Но имало и нещо положително – семейството му е доволно
Обновена: 3 апр 2017 10:23 | 3 апр 2017 10:00,
66
Радан Кънев: Заслужено сме извън НС, не ни съжалявайте!
Снимка: архив, Bulphoto

Това, че не сме в парламента, сме си го заслужили, няма нужда да ни съжаляват. Това коментира подалият оставка лидер на "Нова република" Радан Кънев.

По думите му проблемът е, че има общност от 500-600 хил. икономически независими хора у нас, които ще пострадат.

"Властта ще започне да издевателства над тях, защото именно това е целта й - да управлява икономическия бизнес", поясни Кънев.

Още по темата

Въпреки това бившият съпредседател на Реформаторски блок призна, че в краха на изборите има и нещо положително.

"Семейството ми се радва на резултатите, защото вече имат баща и съпруг вкъщи. Колегите адвокати също се радват. Никой няма интерес да има близък човек политик, особено ако той е честен. Да не говорим, че за способен професионалист тази работа не е доходоносна", разказа той пред Нова тв.

Кънев коментира и проекта "Реформаторски блок". По думите той е хубав, но неслучил се: "За съжаление, успехите останаха само електорални - получени гласове, но за да се свърши работа, да промени живота на хората, беше нужно организационно единство. Това не става с мускетарски снимки. Трябваше всеки лидер на отделните партии да осъзнае отговорността за създаване на общ гръбнак. Това така и не се случи. Резултатите от изборите показаха, че единството е без алтернатива".

Кънев коментира и защо хората са избрали да гласуват за ГЕРБ като алтернатива на БСП, а не за него и "Да, България".

"Представителите на автентично десните политически програми, се явихме с три такива. Това беше самоубийствен напън. Моят проект още отпреди една година беше да се явим в една коалиция, но след това се създаде проектът "Да, България" и те решиха да се явят самостоятелно на изборите", разказа Кънев. По думите му решението да се конкурират, вместо да бъдат заедно, лишило 300 000 избиратели от свои представители в парламента.

"Ако имахме 20 депутати, можеше да коментираме кой да е премиер. След като не можеш да докараш 4%, е смешно да коментираш. Ти си извън парламента и никой не се интересува от мнението ти. Затова и аз си ходя с оставката. Поех отговорността за това, което се случи, за серията от политически грешки, които направих. Божидар Лукарски показа, че е мъжкар и също подаде оставка. С него сме имали различия през годините, но го уважавам. Миглена Кунева не го направи, но това си остава вече във фолклора и народния хумор. Но има по-важни неща, догодина предстоят да се вземат изключително важни решения за реформите в българското правосъдие. А нас, хората, които сме най-близко до това нещо, няма да ни има", завърши Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има общност от 500-600 хил. икономически независими хора у нас, които ще пострадат..това е вярно.има тенденции в много браншове, да се ограничава дейността на малкият бизнес с една едничка цел - да подкрепи едрият, номенклатурен и държавнообвързан бизнес, на който в условията на изключително свит и малък пазар, му е все по-трудно да се конкурира с гъвкавият малък бизнес, който може да си позволи и по-малка норма на печалба.Като цяло тенденцията е за натиск върху "малкият човек" и малкия биз
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Збогом десно, збогом. Нема да ми е тъжно, нема да заплача..."Хората пишат ЗЗЗЗЗЗЗбогом и искат мнението им да се зачита като на нормален човек.
4
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To беше ясно, че Рамадан Кънев няма да се класира за Мюзик айдъл. То не става само с умишлени снимки как четем книжка в метрото, да се правим на западноевропейски политици и уж случайно са ни снимали, да пускаме в пресата реклама.
3
15
 
12
 
! Отговори
ежко преди 7 години
радане спокойно, никой не съжалява, едни надули се и повярвали си ***. съжаляваме единственно заради факта че престъпници и мутри продължават да стават депутати.
2
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой те съжалява бе тапешник? Вие сте нищо, не представлявате никой, затова и хората ви ритнаха. Десните подкрепиха Борисов, той има европейска поддръжка и го признават за водач на десните.
1
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Збогом десно, збогом. Нема да ми е тъжно, нема да заплача...