"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?

Вариант: ВМРО получава министри, НФСБ – пост в НС, "Атака" – нищо
4 апр 2017 12:23,
171
"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ може да подпише отделни споразумения с трите партии в "Обединени патриоти" за влизане и подкрепа в парламента на "Борисов 3". Това е един от вариантите, която обмислят в партийната централа на бъдещите управляващи.

С три отделни споразумения ГЕРБ ще се застрахова срещу евентуален разнобой между партньорите в патриотичната коалиция както стана с тези в РБ.

Още по темата

В партията на Борисов обмислят да предложат на ВМРО и Красимир Каракачанов министерски пост, а на Валери Симеонов – не, пише "24 часа".

При този вариант лидерът на НФСБ щял да остане в парламента и много вероятно било да получи зам.-председателски пост в ръководството на Народното събрание. Така той щял да бди и за дисциплината в групата на патриотите, докато Каракачанов е в изпълнителната власт.

Категорично извън изпълнителната власт ще остане и лидерът на "Атака” Волен Сидеров.

Според започзнати имало сигнали, че въпреки зелената светлина от Брюксел за кабинет с патриотите, нямало да се погледне добре, ако в него участват Симеонов и Сидеров, защото имат славата на радикални националисти.

В ГЕРБ отчитали и факта, че тежестта на ВМРО в групата е значително по-голяма от тази на останалите. Каракачанов има 11 депутати срещу 9 за НФСБ и 7 на "Атака".

Отпаднал е вариантът Каракачанов да става шеф на НС. Засега Борисов бил склонен да му даде отбраната въпреки очакванията постът да се пази за бившия шеф на Генщаба ген. Константин Попов.

Все още не е ясно дали преговорите между ГЕРБ и Патриотите днес ще продължат. Вчера, въпреки очакванията, разговори нямаше.

"Чакаме, на повикване сме, държим си включени телефоните. Като получим SMS, веднага хукваме.Това е нарочно, за да се заблуди класовият враг, за да не е ясно къде ще бъде срещата", пошегува се вчера Валери Симеонов.

Той направи изказването в Съдебната палата, където бе призован като свидетел по делото срещу бившата барета Алексей Петров за пране на пари.

"По време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим общ език", добави Симеонов.

"Ние сме коалиция от три партии, а те са една партия. Нормално е да има различия. В едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки", каза още той вчера. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
31
 
! Отговори
Манафов преди 7 години
Аз пък смятам, че най- добре се цепи на две. Колегата от Симитли би потвърдил това.
126
0
 
34
 
! Отговори
За атака преди 7 години
За атака няма да са постове а парички ;) за воленчо ;) не е нищо
125
0
 
34
 
! Отговори
Всекиму своето преди 7 години
Волен - министър председател ,Валери зам. министър председател ,Красимир министър на войната.
124
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко много да внимава с тия айдуци че обичат да крадат. Ако слушат Да им даде там да ядат хляб, но на къс повод да ги държи да не стане като с тиа от дсб дето окрадоха държавата!
123
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според започзнати имало сигнали, че въпреки зелената светлина от Брюксел за кабинет с патриотите, нямало да се погледне добре, ако в него участват Симеонов и Сидеров, защото имат славата на радикални националисти BRUKSEL RAZBIRAI HAZAROZIONISTKITE OLIGARSI SOBSTVENIZI NA FED UPRAVLIAVASHI I SLAGASHI NA VLAST MARIONETKI NA POSTOVE V EU KOITO IMAT ZA ZADACHA DA UNISHOJAVAT EVROPEISKOTO NASELENIE KADE CHREZ FINANSOVI KRIZI KADE CHREZ BEJANZI
122
4
 
34
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Хм, та това е принципа на древноримската практика "разделяй и владей"... толкова акъл родната ни Мутра/Бащица няма.... кой ли е "Сивия Кардинал" дърпащ конците на Будала-та?????
121
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжепатриотите ще затрият България заедно с Б.Б.ългароубиеца!
120
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хитро. Така ще може да извива ръцете на всеки един от тях. Ако не е съгласен за нещо, другият ще е съгласен. Още от начало като им видях коалицията, ми беше ясно, че е въпрос на време на да се скарат "патриотите". Те НФСБ едно време се отцепиха от Атака, после се плюха, сега пак в едно гърне ***, ама пак няма да е за дълго.
119
1
 
53
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Патриоти са, душа дават,с престъпниците от ГРОБ искат те да управляват!
118
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов да даде обяснение за случая отпреди 4 години,когато една скрита камера го хвана по бели *** в Етрополе да организира купуване на гласове в полза на ГЕРБ.А Валери Симеонов да даде каже как навремето открадна готовата продукция на Дебелт и я продаде за скрап.Оттам му дойде и прякорът Винкела.
117
3
 
61
 
! Отговори
ДО ВОЛЕН СИДЕРОВ преди 7 години
Волене,ти написа ПЛАНА СИДЕРОВ,а сега се пече правителство и премиер,които безпрекословно ще продължат да изпълняват ПЛАНА РАН-ЪТ.Определи се ясно и категорично срещу какво ще се бориш.Срещу колониалното робство или срещу самия себе си.
116
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си струва за 1 министерство да се цапат заедно с герберските ***. По-добре да нямат министри и да бъдат коректив на работата на *** министри на герб и да ги карат да изпълняват програмата.
115
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нов бардак със стари к...и не се прави.Ама народа е доста ***, че да избере едни и същи и да им гледа сейра. Затова няма да има оправия в нашата мила Родина.
114
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям майтап ще е този кабинет - уж проевропейската партия ГЕРБ ще прави коалиция с партия в която двете крила се спонсорират от Москва, а третото от Вашингтон!?? Сеира определено ще си заслужава
113
8
 
42
 
! Отговори
Рупка Чоркова преди 7 години
Пътят на България винаги е бил към Азия. Там в степите да тичаме с дивите коне.
112
4
 
49
 
! Отговори
Влиятелен бизнесмен преди 7 години
Правителство ще има, такова, каквото вече е решено, независимо дали на народа му харесва.
111
2
 
47
 
! Отговори
една овца преди 7 години
" Атака-нищо " ??? Я пак ? Направо ви верваме ! айде,че сега ще ме стрижат и доят-беее ,беее,беее е е
110
2
 
70
 
! Отговори
По следите преди 7 години
Патриотите са плътно по стъпките на Реформаторския блокПростия Бойко пак ще прекара със елементарния си и единствен номер гяволенцата
109
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това се случи, значи тези вече не съществуват. То бива ламтене за власт, но влизат в съюз няколко партии, печелят общ вот и накрая за едно министерство се цепят и си плюят на общите идеи и съюз. Един дол дренки са. Пак Боко ги командори като даскал, а те невчесани ученички.
108
1
 
53
 
! Отговори
баю преди 7 години
Споразумение едвали ще има на 100 % щото пожара няма да се съгласи с доста условия. Той каза че вдигане на пенсиите ще има накрая на мандата му ако го изкара. Така че патриотите ще трябва да направят отстъпки за да задържат този парламент. Ако направи коалиция с карадайъ и марешки по може да се задържат щото те нямат големи претенции въпреки ча марешки се изхвърля с някои предложение. Изобщо се очертава трудно сформиране без отстъпки от едната и другата страна! Просто народа ще го дуа под вода