"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?

Вариант: ВМРО получава министри, НФСБ – пост в НС, "Атака" – нищо
4 апр 2017 12:23,
171
"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ може да подпише отделни споразумения с трите партии в "Обединени патриоти" за влизане и подкрепа в парламента на "Борисов 3". Това е един от вариантите, която обмислят в партийната централа на бъдещите управляващи.

С три отделни споразумения ГЕРБ ще се застрахова срещу евентуален разнобой между партньорите в патриотичната коалиция както стана с тези в РБ.

Още по темата

В партията на Борисов обмислят да предложат на ВМРО и Красимир Каракачанов министерски пост, а на Валери Симеонов – не, пише "24 часа".

При този вариант лидерът на НФСБ щял да остане в парламента и много вероятно било да получи зам.-председателски пост в ръководството на Народното събрание. Така той щял да бди и за дисциплината в групата на патриотите, докато Каракачанов е в изпълнителната власт.

Категорично извън изпълнителната власт ще остане и лидерът на "Атака” Волен Сидеров.

Според започзнати имало сигнали, че въпреки зелената светлина от Брюксел за кабинет с патриотите, нямало да се погледне добре, ако в него участват Симеонов и Сидеров, защото имат славата на радикални националисти.

В ГЕРБ отчитали и факта, че тежестта на ВМРО в групата е значително по-голяма от тази на останалите. Каракачанов има 11 депутати срещу 9 за НФСБ и 7 на "Атака".

Отпаднал е вариантът Каракачанов да става шеф на НС. Засега Борисов бил склонен да му даде отбраната въпреки очакванията постът да се пази за бившия шеф на Генщаба ген. Константин Попов.

Все още не е ясно дали преговорите между ГЕРБ и Патриотите днес ще продължат. Вчера, въпреки очакванията, разговори нямаше.

"Чакаме, на повикване сме, държим си включени телефоните. Като получим SMS, веднага хукваме.Това е нарочно, за да се заблуди класовият враг, за да не е ясно къде ще бъде срещата", пошегува се вчера Валери Симеонов.

Той направи изказването в Съдебната палата, където бе призован като свидетел по делото срещу бившата барета Алексей Петров за пране на пари.

"По време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим общ език", добави Симеонов.

"Ние сме коалиция от три партии, а те са една партия. Нормално е да има различия. В едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки", каза още той вчера. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
47
 
! Отговори
. преди 7 години
няма да има борисов3, външните фактори няма да позволят, а и той сам не иска...нищо не зависи нито от патриотите, нито от БоБо нито от гласуващите
66
6
 
35
 
! Отговори
ни не ентерсува преди 7 години
До MAD - бе, гледай си там тв, и не ни занимавай с россия, то бива простотия, ама вие - с росс. лягате с росс.ставате!
65
2
 
47
 
! Отговори
Човекът в сянка преди 7 години
Борисов не отчита факта, че не е единствения вариант на Обединени патриоти. Коалиция може да се направи и с БСП, което и без това, е по-разумния вариант.
64
1
 
49
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Валери Симеонов е създателят на Атака и НФСБ, както и на Обединени патриоти. Много лъжи има в програмата му. Сега започна да се отрича от самата си програма преди изборите. Трябва да се извини на избирателите си сега, иначе ще го убият. Мошеникът няма къде да избяга.
63
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие да не си мислиет че Борисов в действителнос ни управлява? Изрепчи се на Клинтън за шистоивя газ и на Путин за Аец Белене - падна правителството до месец. Стойнев като беше много независим - дойдоха трима американски сенатори, и на следващия ден Орешарски не бе премиер. Плевневлиев винаги ходеше до Брюксел да пита за одобрение на служебните кабинети. Сега Бойко летя до Малта, за да питна, може ли да прави коалиция с Патриотите. Няма такова нещо като независима България.
62
0
 
44
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 7 години
Уотсън. Тия всичките са от държавна сигурност. И сега ще се пазарят. Метеорита дано нацели мафиотското сборище.
61
0
 
40
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Всеки един при "Патрона" на отделен трудов договор, според заслугите. ДС агентът Каракачанов е най-приемлив за Брюксел, понеже не е плюл по Баце и европската ориентация. Поради това си взема заслужен пай от баницата, Балевски плю Баце, че не ставал за мин. председател, но все пак има известна тежест и му е нужен, за фелдфебел става, айде там един конюнктурен пост в НС, далече от управленските решения на Баце, Сидера много го плю ЕС и евреите;))))
60
0
 
44
 
! Отговори
do 123 преди 7 години
До 123Ами ДПС го подкрепяха Борисов и в предишния парламент. Няма закон на ГЕРБ, който да не е подкрепен от ДПС.
59
1
 
50
 
! Отговори
123 преди 7 години
Всичко се връща като бумеранг на др. Борисов. Непрекъснато "ревеше" по медиите за златния пръст на Сидеров, но сега опря до него. Как гледа хората в очите? За тая власт е готов на всичко. Ще се договори и с ДПС, но задкулисно да го подкрепят. И двете партии имат обръчи и кръгове от фирми, които ги обслужват и интересите са им взаимни. Те и досега работеха заедно. Бойко и без това сменя и назначава който и където си иска. Спря и проверка на Мишо бирата, но според прокуратурата няма нарушение.
58
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко стана пишман,че подаде оставка.С РБ му беше лесно-всички му се мазнеха,само един Радан Кънев му се опъна и то накрая.С тия обаче,зор ще види.Ако не бръкне дълбоко в джоба,няма да му се получи.Криво си направи сметката падишаха.Мислеше,че ще спечели мнозинство,за да управлява сам.Но не стана.Дори щеше да загуби,ако в края на изборния ден не бяха активирали ромските гласове.Сега всеки ход е загуба за него.И агония за всички.
57
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде бе Бобо, нали си мъж, нали не ти пука какво мислят патриотите - ГУШНИ СЕ С С ДПС! И НАРОДА ЩЕ ТО ОБЕСИ НА НЯКОЙ БОР!
56
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧАКАТ ИВО ПРОКОПИЕ3В ДА ОПРЕДЕЛИ КОИ МИНИСТЕРСТВА ДА СЕ ДАДАТ НО ПАТРИОТИТЕ.
55
0
 
43
 
! Отговори
Търпелив преди 7 години
СЕГА да направим едни избори, а след тях Борисов си има началницихахахаа
54
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
патриотите ако завишсеше само от тях България щеше са е мноог модерна и социалан държава....обаче Парламента доминиран от Герб им се противопоставя по редица въпроси.
53
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС и ГЕРБ да внимават и да спрат да преговарят тайно.
52
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ ПОБЕДИ НА ИЗБОРИТЕ, НО ЗАЩО БОРИСОВ НЕ СЕ РАДВА? А УЖ ЗАГУБИЛИТЕ ПАРТИИ СТОЯТ ОТСТРАНИ И СА ЗАБАВЛЯВАТ! ХА-ХА-ХА
51
0
 
56
 
! Отговори
Наско защото преди 7 години
За какво правите избори в България тогава? Като Брюксел одобрява кой да е във властта и кой не???????????
50
1
 
37
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
Споко бе - пред чужденциет ще ни представя Джамбазки......
49
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИН МИЛИОН ПЕНСИОНЕРИ ЧАКАТ ОБЕЩАНАТА ОТ ПАТРИОТИТЕ 300 ЛЕВА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ВЕДНАГА.
48
1
 
53
 
! Отговори
MAD преди 7 години
Президентът на Русия Владимир Путин говори пред държавната Дума за напрежението с малцинствата в Русия.В Русия трябва да живееш като руснаците. Всяко малцинство, ако иска да живее в Русия, да работи и да се храни в Русия, трябва да говори на руски и да уважава руските закони. Ако предпочита шериатското право и да живее по мюсюлмански тогава го съветваме да отиде някъде, където шериатът е възприет като държавно право.Русия не се нуждае от мюсюлманските малцинства. Малцинствата се нуждаят от Русия и ние не им даваме никакви специални привилегии. Нито ще се опитваме да променим нашите зако