"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?

Вариант: ВМРО получава министри, НФСБ – пост в НС, "Атака" – нищо
4 апр 2017 12:23,
171
"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ може да подпише отделни споразумения с трите партии в "Обединени патриоти" за влизане и подкрепа в парламента на "Борисов 3". Това е един от вариантите, която обмислят в партийната централа на бъдещите управляващи.

С три отделни споразумения ГЕРБ ще се застрахова срещу евентуален разнобой между партньорите в патриотичната коалиция както стана с тези в РБ.

Още по темата

В партията на Борисов обмислят да предложат на ВМРО и Красимир Каракачанов министерски пост, а на Валери Симеонов – не, пише "24 часа".

При този вариант лидерът на НФСБ щял да остане в парламента и много вероятно било да получи зам.-председателски пост в ръководството на Народното събрание. Така той щял да бди и за дисциплината в групата на патриотите, докато Каракачанов е в изпълнителната власт.

Категорично извън изпълнителната власт ще остане и лидерът на "Атака” Волен Сидеров.

Според започзнати имало сигнали, че въпреки зелената светлина от Брюксел за кабинет с патриотите, нямало да се погледне добре, ако в него участват Симеонов и Сидеров, защото имат славата на радикални националисти.

В ГЕРБ отчитали и факта, че тежестта на ВМРО в групата е значително по-голяма от тази на останалите. Каракачанов има 11 депутати срещу 9 за НФСБ и 7 на "Атака".

Отпаднал е вариантът Каракачанов да става шеф на НС. Засега Борисов бил склонен да му даде отбраната въпреки очакванията постът да се пази за бившия шеф на Генщаба ген. Константин Попов.

Все още не е ясно дали преговорите между ГЕРБ и Патриотите днес ще продължат. Вчера, въпреки очакванията, разговори нямаше.

"Чакаме, на повикване сме, държим си включени телефоните. Като получим SMS, веднага хукваме.Това е нарочно, за да се заблуди класовият враг, за да не е ясно къде ще бъде срещата", пошегува се вчера Валери Симеонов.

Той направи изказването в Съдебната палата, където бе призован като свидетел по делото срещу бившата барета Алексей Петров за пране на пари.

"По време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим общ език", добави Симеонов.

"Ние сме коалиция от три партии, а те са една партия. Нормално е да има различия. В едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки", каза още той вчера. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се вържат са луди. Борисов даде 7 министерстна на РБ за 6-те има проценат, патриотите имат 9 процента - трябав да искат 8 министерства. Ако на Борисов не му харесва - да си направи коалиция с ДПС и марешки и след една година ще е наполовина като проценти.
46
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Сидеров нищо, значи и от Сидеров нищо, т.е. без депутатите на АТАКА в подкрепа на ГЕРБ и ГЕРБ ще трябва да включи друг в коалицията, примерно ДПС....
45
0
 
41
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН преди 7 години
....ПО ЕДНО КОКЪЛЧЕ ЗА ЗАЛЪГВАНЕ И .....ПЕЙ СЪРЦЕ , ЗА "ТЯХ" , ЗА НАРОДА ...........ДО НОВИ ОБЕЩАНИЯ!!!!!!!!!!
44
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да изцедят Борисов като лимон
43
3
 
51
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Мааа му стара, и на националисти не случихме. Красимир е заприличал на главогръд. Това момче, ако не спре да плюска, ще си докара инфаркт по стълбите на Парламента. Валери, като му слушам махленската семантика и ченгеджийското чувство за хумор на дърт ***, въобще не ми е чудно, защо европейските политици са "предпазливи" с него. А Волен е толкова нелицеприятен, че до официалното споразумение го покриха като мръсно бельо в долапа.
42
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА ИМА.И НА БОРИСОВ МУ Е КЪС ОРГАНЪТ И МАРЕШКИ СЪЩО. БСП НЕ ИСКА ДА СЕ МЪРСИ, ОСТАВА ДПС.
41
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите са необходими на Борисов, а не той на тях, така, че да му извиват ръцете, колкото могат.
40
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разделяй и владей-запазената марка на Б.Борисов.
39
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриоти, лелеееее, милеят за народеца. А Рапона ги привиква един по един, спазаряват ги като стари бакали, хвърля им пи малко мръвка, и те забравят за обещаното веднага! Милионите са сериозна причина за да стане така. Ще се гушнат с Тиквето, ще му седнат в краката, посегне ли някой, ще го лаят като палашчета. А патриотичните обещания, те се забравят удавени в милионите които ще им кихне. И да му мислят тези които им повярваха.
38
0
 
54
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
По същия начин скара реформаторите.
37
0
 
50
 
! Отговори
очаквано преди 7 години
Той сега ще ги скара. Боже, този може да няма интелект, ама само как разделя и владее - не е истина.
36
1
 
46
 
! Отговори
HEAVY METAL преди 7 години
Според мен на Борисов са му нужни националистите, защото без тях ще батъляса напълно. Патриотите ще му крепят правителството.
35
4
 
40
 
! Отговори
ново БСП преди 7 години
Само др.Жаблянов може да спаси България с нова ленинско сталинска политика в областта на промишлеността и земеделието .
34
1
 
46
 
! Отговори
Др Сталин преди 7 години
Бойко е *** .Мисли ,че командва България ,а това не е така.
33
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това отроче ще бъде заченато в грях,затова съдбата му готви големи изненади.Стягайте коланите за още увеличения на цените,защото идват нови избори,а кой ще ги плати ако не ние.
32
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров е националист. Ама руски.
31
0
 
41
 
! Отговори
не така вее преди 7 години
при един вот на недоверие някои от патреотите дето са със златни пръсти ще му го нананацепяти тогава пак 20 млн за избори плюс може би толкова и за прословутите машини
30
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Това за 16-тата република си е още една ПЪЛНА ЛЪЖА, която с удоволствие се тиражира за такива неграмотници като тебе! А еуропката НИКОГА НЕ Е БИЛА ПАРТНЬОР НА БЪЛГАРИЯ! Била е само подстрекател и обирач на дивидентите от войните ни! Защо ни разбиха икономиката??? ЗА ДА НЕ СМЕ ИМ КОНКУРЕНТИ, глупава главо!!! Както правят сега в още по-тъпата укруина! Щели да я правят "селскостопанска свърхдържава"......да се смееш ли, да плачеш ли!!! КЪДЕ СА НИ РАБОТНИТЕ МЕСТА!???? ***
29
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко,ако може не слагай министър на военните човек,който няма опит и тежи 120 кг Каракачанов.Той е блестящ в друга сфера,умее да преговаря на маса.Там трябва да е военен с опит и тежест при военните,ако може..
28
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
крайно време и тези като РБ с куневица да отидат на бунището на историята