Отмяна на шоковите цени и скок на доходите, поиска Нинова

БСП зад ГЕРБ за европредседателството и демографията
4 апр 2017 16:23,
93
Отмяна на шоковите цени и скок на доходите, поиска Нинова
Снимка: БСП

БСП поиска отмяна на шоковото увеличение на цената на природния газ и на топлата вода.

"КЕВР изпълнява политическа поръчка и обслужва ГЕРБ", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова след заседание на ръководството на червената партия.

Тя припомни, че в края на миналата година е било поискано КЕВР да вдигне цената на природния газ с 18%, но комисията предизборно я намалила с 3% "в услуга на една политическа партия". Сега към поскъпването се добавяли и онези 18% и така се стигало до натрупаното шоково покачване на цените с 30%.

"През цялата кампания този въпрос се е отлагал като решаване и се е крил. Не е имало изобщо обществено обсъждане, което е задължително по правилата за вземане на решения за ценообразуване. Такова обществено обсъждане по цената на природния газ не е имало в последните 2 години и половина", каза Нинова, цитирана от "Фокус".

По думите й през това време Комисията е показвала тенденция на непрозрачност, на взимане на решения на тъмно и на пренебрегване на правилата, които изискват задължително обществено обсъждане.

Нинова припомни, че по време на предизборната кампания се е обещавало увеличение на доходите, но нито веднъж не се е споменало какво шоково увеличение се очаква на природния газ и евентуално на стоките и услугите.

Соцлидерката напомни и че у нас 1,6 млн. души живеят с доходи под границата на бедност, която е 314 лв.  Нинова допълни, че този шоков скок на цените ще е пагубен за живота на тези хора.

БСП поиска отмяна на решението за поскъпването и подлагането му на обществено обсъждане.

"Докато това не се случи, да не се гледат увеличението на цените на парното и топлата вода. Това решение би било производно от увеличението на цената на природния газ. Ако въпреки това такова решение влезе в сила, независимо от преговорите за правителство, от работата на парламента, служебният кабинет да започне оценка за въздействието на това увеличение върху бизнеса и върху гражданите и да предприеме компенсаторни мерки", поиска още Нинова.

Тя настоя и да се потърсят резерви в бюджета и да се увеличат доходите на хората още сега, а не някога в бъдеще. Тези стъпки трябвало да се предпиемат от служебния кабинет или от правителството на ГЕРБ, ако то бъде съставено.

Настояването на социалистите за по-високи доходи е за онези, върху които може да влияе държавата и правителството – минималната работна заплата и преизчисляването на пенсията.

Нинова обяви, че правителството на ГЕРБ може да разчита на подкрепа от БСП по теми, свързани с председателство на ЕС и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
3M преди 7 години
Другарке, нали трябва на *** войните да плащаме, затов се вдигат тези цени, какво се правиш че не знаеш?
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да не харесвам ББ, тази лилава *** като я видя се сещам за думите "Лош материал". Няма по-точно определение от това. А Нинова е "лилава", защото преди да стане "червена", беше "синя" дружка на Костов! Нали не сме забравили???
71
3
 
4
 
! Отговори
месара преди 7 години
това със скока на доходите другарко *** може да стане , само ако бсп = бкп върнете на народа милиардите дето откраднахте с куфарчетата !
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така . На управляващите трябва някой да им казва какво да правят и какво не . Да се надяваме , че постепенно ще свикнат с акуратното изпълнение .
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така . На управляващите трябва някой да им казва какво да правят и какво не . Да се надяваме , че постепенно ще свикнат с акуратното изпълнение .
68
0
 
5
 
! Отговори
Среден пръст преди 7 години
Къде е ключа от бараката? Въпроса е фундаментален. Търсим проблема далеко и в страни, а решението му е пред очите ни. В момента ние сме колония на по-високо технологически страни и ще осигуряваме пенсиите на канадци, чехи, немци и други концесионери.Иван Костов на съд.Енергетиката я погуби Борисов, каквото и да приказва.Вън от България фирмите които експлуатират природните богатсва.Парите откраднати от Цв.Василев да се върнатПрокопиевци, Пееевци, Догановци там е ключът.
67
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Искам шоков скок на доходите. Иначе какъв европеец съм? Да ми се подиграват тука разни ограничени в мисленето индивиди , няма да споменавам кои.
66
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "*** нагла": Ще започна да те броя и теб колко пъти го слагаш това с copy/paste.
65
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 77: Само т'ъп *** като тебе може да твърди че два пъти повече депутати не са успех за БСП. Докато има такива дребни душици, които си продават съвестта за жълти стотинки, бат'ти Бойко все ще печели изборите. Негодността на правителството намира своето оправдание в съответната негодност на избирателите. Казал го е немски философ преди два века. Да ви е честит Бойко, да видим колко време ще изкара тоя път.
64
5
 
3
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 7 години
*** каза: Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех. Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжаКого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярватКолкото повече си я търпите ***, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
63
7
 
4
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
62
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 74: Кой се труди: тези, които работят на минимална заплата и си чакат с месеци заплатите или тези, които са по бордове и агенции на държавна хранилка? Да, болен здрав носи. На кого трябва да се преразпределя по-справедливо? Алчността на нашите новобогаташи и политици могат да ликвидира държавата, но не и собствените им далавери.
61
3
 
4
 
! Отговори
социалистическа жена преди 7 години
Таз като я слушам и се сещам за приказката: "Болен здрав носи".Да се обърнем към народното творчество - това е извор на богатство!Не може един човек да се труди и някаква нагла госпожа да дойде и да преразпределя.Щото някой имал нужда. А този дето работи няма нужда защото това ме се отдава.
60
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Дрън дрън, та пляс!": Това е стара песен на гербаджии и пишман-реформатори. Те печелят, а социалистите само разпределят. А всъщност и гербаджиите и пишман реформаторите преразпределят, само че с корупционни практики по посока на собствените им банкови сметки. Десет процента от фирмите печелят 80% от държавните поръчки. Затова няма пари за повишаване на пенсиите а за саниране има милиарди. С колко се е повишил държавния дълг при последното правителство на Бойко, Лукарски, Москов и т.н. ?
59
3
 
3
 
! Отговори
Дрън дрън, та пляс! преди 7 години
До ognyanzДай ви само за преразпределяте!Аз ще работя, вие ще хрантутите онези, които вашият незабравим гуру от Правец довлече тук, събирайки ги от целия Балкански п-ов!Виж го ти къде бил,социалният разпределител!И би ли ми обяснил от кого точно смяташ да вземеш, за да вдигнеш заплатите и пенсиите? Ще посегнеш на присвоените милиарди ли? Ще бръкнеш в джоба на твоите лидери? Как не!Виете за власт като вдовица за х/й! За да се включите в преразпределянето на голямата баница и да пълните гуши
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 години промени и реформи , а Бюджета бил малка , постна пица . Това може да го разясниш само на собствената си баба .
57
1
 
3
 
! Отговори
До 70-Гого преди 7 години
Гого,Гого ,какво точно ИСКАТЕ вие бе другари? А какво наследство ДАДОХТЕ.
56
1
 
2
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Не можеш със закон да направиш бедния богат и богатия беден.Ако някой получава без да се труди,друг трябва да се труди без да получава. Правителството не може да даде нещо на някой,без да го вземе от някой друг Не можеш да увеличиш богатството,разделяйки го ,,Социалистите" мислят точно обратното.
55
1
 
6
 
! Отговори
гого преди 7 години
е сега се меси поредната постна пица, че и само с брашанце и содичка и мслко кетчуп за цвят.... аааа и палмово сиренце....ама за трети път това ни се яде явно ,сервира се гербер във вазичка, цвета по избор...
54
0
 
5
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ало анонимника със саламати май си от тези дето им работят ангария и си живеят с мисълта кат мога да давам заплати по 500 и никой не казва нищо що да давам по 1000