Дипломат №1: Вотът зад граница – скъп, затова е-вот

Найденов не се наема да каже нужно ли е да има уседналост
32
Дипломат №1: Вотът зад граница – скъп, затова е-вот
Снимка: МВнР

Външният министър Ради Найденов смята, че трябва да се улесни гласуването на българите навсякъде и това да става по електронен път.

Още по темата

Той обаче не се нае да коментира пред журналисти предложенията на правосъдното министерство, публикувани за обществено обсъждане, българите в чужбина да не гласуват на избори и условието за три месеца уседналост за това.

Найденов заяви, че ги е прочел единствено в медиите и всеки може да дава предложения и идеи.

В момента по думите му гласуването в чужбина струва много пари, трудоемко е, ангажират се много хора с организацията. Затова Найденов смята, че трябва да има лесен и достъпен начин за всички.

По думите му всеки българин има равни права пред закона и това трябва да е принципът при разглеждане на тези въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки българин освен равни права пред закона трябва да има и равни отговорности. Който плаща данъци в България той трябва да има правото да гласува. Тези които са избрали да плащат данъци в друга държава да мислят за правата си там!
5
8
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
И още малко храна за размисъл - за да ограничат 60-80 хиляди изселници в турция да гласуват, нашите червени законоправници са готови да лишат над 1 милион Българи в чужбина ?!?!Вместо ограничение - трябва да помислят как да улеснат гласуването на големите Български общества в САЩ, Испания, Германия и др.Така гласовете на изселниците, които за съжаление са контролиран вот, няма да имат особенно значение.
4
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Като е скъп вота зад граница освободете гражданите намиращи се зад граница от данъци и такси, вземайте си чантичките под ръчички и си ходете дома. Да идва някой който може да им възстанови конституционните права на глас. Този може да е г л у п а к 1, но дипломат 1 не е, а един обикнован *** и заплатаджия.
3
2
 
1
 
! Отговори
Rai gras преди 7 години
Nema da e e-vot.:-) Tova ste e nai-obiknoven hartien vot v hartieni plikove i po bg post na vseki bg izstrebitel. Hem vseki bg izbiratel s bg adres ste ima u doma si za bg dokazatelstvo hartienite bg programni obestania na bg kandidatite za bg perlament. :-) Nema programi, nema izbori. Bez bg adres nema fakticheski nto edin bg grajdani i bg izbratel, nikoi bulgarin ne jivee v vazduha. :-)Automat haos.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Холандия отмени електронния вот по мотиви за сигурност и достоверност на изборния процес и резултати?
1
8
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Много ясно че трябва да има електронно гласуване.И не толкова за хората от чужбина, колкото за самите Българи - половината от които работят и живеят в град различен от адресната им регистрация.И затова избирателната активност е толкова ниска на всичките избори, хората трябва да пропатуват поне половин България за да отидат до родното си място да гласуват.И затова комунелите в момента минират гласуването в чужбина. Рано или късно е-гласуването ще е факт и от това само ще загубят.