Дипломат №1: Вотът зад граница – скъп, затова е-вот

Найденов не се наема да каже нужно ли е да има уседналост
32
Дипломат №1: Вотът зад граница – скъп, затова е-вот
Снимка: МВнР

Външният министър Ради Найденов смята, че трябва да се улесни гласуването на българите навсякъде и това да става по електронен път.

Още по темата

Той обаче не се нае да коментира пред журналисти предложенията на правосъдното министерство, публикувани за обществено обсъждане, българите в чужбина да не гласуват на избори и условието за три месеца уседналост за това.

Найденов заяви, че ги е прочел единствено в медиите и всеки може да дава предложения и идеи.

В момента по думите му гласуването в чужбина струва много пари, трудоемко е, ангажират се много хора с организацията. Затова Найденов смята, че трябва да има лесен и достъпен начин за всички.

По думите му всеки българин има равни права пред закона и това трябва да е принципът при разглеждане на тези въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Равни доходи , равни права . Не се опитвайте да ни правите на маймуни , защото не сме .
25
2
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
Руските *** газ пишкат против електронното гласуване. Че стане ли...........ГЕРБ ще има още 1 000 000 гласа от чужбина.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без стаичка не е таен и ще се контролира лесно. В ЕС, САЩ и Турция също не важат бг законите за купуване на гласове и в парламента ще влязат само немци, араби, турци и американци.
23
1
 
5
 
! Отговори
tz92 преди 7 години
Дипломат 1 скоро ще е г-н Никой! Хайде да се успокои това служебно правителство вече!
22
5
 
0
 
! Отговори
Ikonomist преди 7 години
Nai-golyama ikonomia shte ima, ako se lishat ot pravo na glas glasuvalite za BSP, DPS I DOST
21
1
 
1
 
! Отговори
Izumitelno преди 7 години
Radev, Teroristat bg kmet na selo Belo pole v koi zatvor e?
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е-вот,за да си нагласяте по-добре манипулираните резултати от гласуването ли?Ами тогава напаво си напишете резултатите на един лист и ги обявете.Гласуващите за какво са ви?За театър?
19
2
 
1
 
! Отговори
Mirio преди 7 години
Daje unescoto vi pazi bg adresi i bg postenski kutii kato pametnici na svetovnata cultura i civilizacia.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В чужбина не трябва да им се дава да гласуват. Премиер си избират българите в България, да управлява България а не некакви царвули да гласуват в чужбина и да избират сомангес в парламента.
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, да електроннно гласуване..Така тъкмо ще се намалят разходите на Ердоган. Няма да има нужда да плаща за безплатен превоз, за безплатно месо, и т.н. Просто ще нарядат насила всички изселници пред един компютър и някой ще им "помага" да натискат копчето и да гласуват електронно Тогава ще имаме 200-300 хиляди гласа от Турция най-малко, а не 20-30 хиляди, както сега
16
2
 
2
 
! Отговори
Vreme. Miasto преди 7 години
Izborite sa v bg v opredeleno vreme. Te sa za fakticheski jivi realni aktivni bulgarski grajdani v bg po bg adres.V bg horata jiveat na postenski adresi i tehnite postenski adresi saotvetstvat na tehnte bg gokumenti ot mvr.Komunikaciata mejdu bg grajdani i bg admin v bg darjavata stava po bg adres s bg post s opredelena skorost.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За още по-евтино, да н правим изобщо избори.На един електронен компютър ще напишт крайният резултат. Даже няма какво да се ходи да се гласува.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА СЕ ОТНЕМЕ РУСКОТО ГРСЖДАНСТВО НА ПРЕБИВАВЯЩИТЕ И ПОЛЗВАЩИ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СОЦ. УДОБСТВА ДОШЛИ ОТ РУСИЯ. Да получат Българско и да си плащат данаците.Ако нежелаят да си сменят личната карта. Да бъдат изпратени на изток с едноповочен билет.
13
7
 
2
 
! Отговори
До въпрос преди 7 години
Последните няколко правителства много умело включиха българите от чужбина в групата на чуждестранните инвеститори, и при това те са най- големият такъв. Не е само ДДС, всеки изхарчен лев докарва услуги, работни места, индиректни данъци и т.н. и т.н. Като се качиш на такси (приемаме, че то отчита всичко), ти допринасяш за осигуровки, ДОД, акциз върху гориво... Е, все още ли мислиш, че само ДДС (от което 90% се приспада) движи нещо? Нещо повече, ДДС е нищожно перо в бюджета.
12
2
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
До TPE3BEHКолко от тези пари реално влизат в държавата? Близките и родните си плащат сметките на чуждестранните дружества, купуват си стоки от чуждестранните вериги магазини. И не ми отговаряйте, че по този начин влиза ДДС, защото това не е напълно вярно. ДДС е данък добавена стойност, т.е. само върху надценката на всички тези стоки и услуги от чуждестранни фирми и дружества.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TPE3BEHА какъв е проблема да си смениш постоянния адрес щом живееш и работиш на друго място? Това не е аргумент. И още - не трябва да мислят как да улеснят гласуването на българите в чужбина, а как да ги привлекат да се завърнат! Но с отнемане на конституционни права няма да стане. А може би пък това целят - никога да не се завърнат!? Защото скотът по- лесно се води, нали ;)
10
2
 
3
 
! Отговори
Skolie преди 7 години
Mnogo hora plastat danaci v mnogo darjavi po sveta...tova ne e ednstveniat priznak za pravo na mestni politicheski izbori...
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво са ви виновни Българите в чужбина. В БЪОГАРИЯ СИ плащат такса сгради, такса сметз, плащаси и за колата която ползва 30 дни. ПЛАЩА И НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ, като неползван отоплението.
8
1
 
8
 
! Отговори
елин преди 7 години
А колко лесно е в Гърция - гласуваш по месторождение.
7
6
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
До 6-ти:Я се поинтересувай тези Българи, които работят и живеят в чужбина по колко пари пращат на близките си за 1 година и го сметни даже като процент от БВП.