ГЕРБ към Радев и министрите: Молим, овладейте се!

Хората на Борисов твърдо срещу забраната за гласуване в чужбина
5 апр 2017 17:15,
107
ГЕРБ към Радев и министрите: Молим, овладейте се!
Снимка: БТА

ГЕРБ разкритикуваха президента Румен Радев и служебните министри заради идеята за забрана на гласуването в чужбина и отмяната на постановлението за бежанците.

"Молим г-н Радев и министрите му да се овладеят, за да може властта да бъде предадена по демократичен път", призова бившият депутат Георг Георгиев и напомни, че БСП не е спечелила властта.

Още по темата

Бившата правосъдна министърка Екатерина Захариева призова служебното правителство да оттегли проекта, който предвижда забрана българите в чужбина да гласуват. Докато ГЕРБ даваха брифинг по темата дойде и новината, че кабинетът се отказва от промяната.

Мотивите, с които ГЕРБ поиска оттегляне на текстовете, бяха, че с тях се засягат правата на милиони български граждани.

"Недопустимо е подобни промени да бъдат правени от служебен кабинет, исторически дори и от редовно правителство, а от Народното събрание. Вместо да приобщаваме българските граждани , ние ги лишаваме от права", каза Захариева, цитирана от БТА.

Георг Георгиев пък попита чий е проектът и кой го е написал. Той беше категоричен, че от ГЕРБ няма да позволят подобна намеса в изборното законодателство.

Захариева обясни, че с Обединените патриоти търсят съгласие за въвеждането на пълен мажоритарен вот след проведения референдум. В коалиционното споразумение щяло да бъдат ясно разписани ангажиментите във всички политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БСПГЕРБРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Гурбетчия преди 7 години
Предпочитам да не гласувам,отколкото да опъвам каиша.Така,че гласувайте си.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Избягалкато искаш да гласуваш ще дойдеш в България да опъваш каиша.
74
0
 
3
 
! Отговори
Само изчакайте преди 7 години
Като се върнат ДОБРИТЕ от ГЕРБ ще видите какво ставаи как се кадрува...........
73
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две ръце подкрепям президента за това предложение! Хора, които не са живяли в България ПОНЕ 3 месеца няма причина да имат избирателно право тук.
72
19
 
3
 
! Отговори
Леле леле преди 7 години
След като имаме за президент ОГРАНИЧЕН, ПОСРЕДСТВЕН, ***, така ще бъде. Г-н ПРЕЗИДЕНТ, след като слушате другарката Нинова, така все ще се оплитате като пиле в кълчища. Не Ви е мястото там, ама пусто лакомо и ненаситно.Но не сте Вие виновен, виновен е СУВЕРЕНА, дето като чуе ГЕНЕРАЛ, се подмокря.
71
3
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Аз живея в град, различен от този, в който е постоянния ми адрес. За да гласувам, трябва да де занимавам с бумащини, за които нямам време. В същото това време, всеки забравил род и родина може да отиде в която си пожелае секция в чужбина и да упражни правото си на глас. Кога ще оправите тази дискриминационна практика?
70
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То по добре на Турция да ни харижат, отколкото на Русия, както смята да направи Радев.
69
2
 
13
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Хм... ..доктрината Меркел, зад нея Со рос....Жалко за 1 милион излъгани български избиратели!
68
10
 
25
 
! Отговори
До 91 преди 7 години
Прав сте!! Ако оставим Тиквара и щайката му да правят каквото си искат, веднага ще ни предадат на Турция. Няма такъв страхливец като Тиквата. Утре ако стане нещо, ще избяга веднага с откраднатото. И изобщо няма да се обърне назад да види какво става с България. На него не му пука за българите, доказал го е. Извратен е до степен на идиотизъм. Интересуват го милиардите по сметките и да го тупат по дебелия г-з в Брюксел. Това болни, възрастни, деца, някаква грижа за тях, няма начин! ***.
67
13
 
8
 
! Отговори
Избягал преди 7 години
При лишаване от право на глас СЪД в Хага?! Просто и ясно! Тогава българите в БГ отново ще загубят. По добре си налягайте парцалите.
66
10
 
3
 
! Отговори
"Година пръва, преди 7 години
С нетърпение чакаме новата серия на Негово Благоговедейшество Светиня му или как точно не посмя да уволни некомпетентното пенсионерско "експертно" (?!?) преаителство, барабар с министър Геронтжиков.
65
19
 
8
 
! Отговори
тъжен факт за Радев преди 7 години
Президентът и това тенденциозно назначено от него правителство не се справят с текущите проблеми. Представяте ли си колко още бакии ще забъркат тези некадърници, ако не се създаде бързо нормално правителство...
64
12
 
11
 
! Отговори
? преди 7 години
Кабинетът и шефът на кабинета на президент Радев , цялото обкръжение са от БСП.Не се издържа.Но и всеки си задава въпрос; идва след дни правителството; защо президентът бърза да се вземат решения от служебния кабинет.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86Ами защо ги избирате бе?
62
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък настоявам престъпната групировка ГЕРБ да се овладеят да ограбват и съсипват държавата
61
4
 
21
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Време е да се спрат глупостите с т.н. толерантност към тлн. сънародници в чужбина.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОбъркал си името, говориш за борисов. Такива неща само при него се случват.
59
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ви кажа как седят нещата от сега - Радев ще изкара един мандат, що годе добър, леко популистки, след това червените ще го кандидатиат за лидер на БСП, и народа ще гласува. И след това схемата е ясна - фалити на банки, Пейчивци на чело на държавата , Наглите и т.н...
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66Ти, както повечето пишман програмисти, девалвирахте катастрофално по квалификация и потребности, и сте под път и над път. Естествено не знаеш, че Борисов е комунист. Нема лошо, казват, че пазел партийната си книжка, пак нема лошо.БКП-то през 1989 г. наброяваше 1 000 000 българи. Сложи към тях майки,бащи, деца и ще се светнеш защо България е толкова напред. Освен това децата на комунистите първи избягахте на Запад но станахте много и се ритате по кокалчетата.
57
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНа гербав когато и да му вземеш властта все е късно.А Радев може да е спокоен - по време на първия си мандат самозабравилата се мутра реши, че ще събере 2/3 ив парламента и ще направи импичмънт на Първанов. Да, ама не.А сега е с още по-малко депутати оттогава. Ама няма да му е лесно - цени се повишават, сега трябва учителите да си поискат по-високите заплати и така нататъка. Мутафоня ще е голям щастливец ако успее не да получи, а да предаде властта с мир а не след бунтове...