ГЕРБ към Радев и министрите: Молим, овладейте се!

Хората на Борисов твърдо срещу забраната за гласуване в чужбина
5 апр 2017 17:15,
107
ГЕРБ към Радев и министрите: Молим, овладейте се!
Снимка: БТА

ГЕРБ разкритикуваха президента Румен Радев и служебните министри заради идеята за забрана на гласуването в чужбина и отмяната на постановлението за бежанците.

"Молим г-н Радев и министрите му да се овладеят, за да може властта да бъде предадена по демократичен път", призова бившият депутат Георг Георгиев и напомни, че БСП не е спечелила властта.

Още по темата

Бившата правосъдна министърка Екатерина Захариева призова служебното правителство да оттегли проекта, който предвижда забрана българите в чужбина да гласуват. Докато ГЕРБ даваха брифинг по темата дойде и новината, че кабинетът се отказва от промяната.

Мотивите, с които ГЕРБ поиска оттегляне на текстовете, бяха, че с тях се засягат правата на милиони български граждани.

"Недопустимо е подобни промени да бъдат правени от служебен кабинет, исторически дори и от редовно правителство, а от Народното събрание. Вместо да приобщаваме българските граждани , ние ги лишаваме от права", каза Захариева, цитирана от БТА.

Георг Георгиев пък попита чий е проектът и кой го е написал. Той беше категоричен, че от ГЕРБ няма да позволят подобна намеса в изборното законодателство.

Захариева обясни, че с Обединените патриоти търсят съгласие за въвеждането на пълен мажоритарен вот след проведения референдум. В коалиционното споразумение щяло да бъдат ясно разписани ангажиментите във всички политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БСПГЕРБРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
15
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО,РЕАЛИСТ преди 7 години
РЕАЛИСТ, И БЯЛ И ВРАН КОН, ТИКВАТА Е ТИКВА И НЯМА КАК ДА Я КАЧИШ НА КОН. ПОБЕДАТА НА ГЕРБ-АВИТЕ Е ПИРОВА. С НАГЛОСТТА И ПРОСТОТИЯТА СИ, СЪС БЕЗКРАЙНОТО САМОЧУВСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ, СЛЕД НЯКОЙ ДРУГ МЕСЕЦ, ПАК ЩЕ СМЕ НА ИЗБОРИ. ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. КОГАТО РЕШИ ДА ЗАТРИВА НЯКОГО, НАЙ-НАПРЕД МУ ВЗЕМА АКЪЛА. А ПАТРИОТАРИТЕ ВЕЧЕ СА СИ ПОДПИСАЛИ ПРИСЪДАТА ЗА БАВНА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ.
35
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сестрата на Радев беше уредене в борда на летище София. Това ако не е конфликт на интереси. Или не, това е нормално за един готованец добрал се до власт, нали така
34
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Радев си вика, ще си правя каквото си искам, БСП има 80 депутата, а за да ме свалят трябват гласовете на 2/3 от депутатите
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ЗАПАД ОТВАРЯМЕ БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА. А тука си ДАВАТЕ ИМОТИТЕ НА АЗИЯТЦИ. И ВЪВ ВАРНА САМО РУСКА И ТУРСКА РЕЧ.
32
0
 
23
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Опитваш се да тролиш неуспешно.От ГЕРБ бяха подготвили да дадат на концесия летище София на турска фирма,което застрашава националната сигурност на България,затова служебното правителство го спря.Ще позволим ли това да се случи отново или не сме народ?
31
0
 
20
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Ясно и точно От нашите телевизии промиват мозъците на нашите в чужбина, че всичко освен Герб е комунизъм и те гласуват, а не им идва на акъла, че всичкото Герб са комунисти и чеда на такива!Твърдо ЗА за това хора извън границите на България да нямат право на глас!Живееш в България - гласуваш, не живееш- негласуваш! ПОДКРЕПЯМ.
30
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** започва война между институциите
29
1
 
16
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
И какво изпращат !? По 200 евро на родителите си да не мизерстват с пенсиите на Бойко ! Ако не го подкрепяте няма да се налага да пращате !!! Умник ! И аз мога да мия чинии !
28
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
"С Обединените патриоти търсят съгласие за въвеждането на пълен мажоритарен вот след проведения референдум"? Патриотите, ако гласуват за такова нещо, значи сами ще се отпишат от следващото 45-то Народно събрание. В един мажоритарен избирателен район (когато разделят България на такива) кой ще има мнозинство: или БСП, или ГЕРБ, или ДПС (в някои смесени райони). Другите са аут. Бойко това го знае и такъв състав на НС много го устройва - няма ОП, няма реформатори - управляват сами или са в опозиция
27
0
 
16
 
! Отговори
MEGADETH преди 7 години
Как няма един с по интелигентно излъчване в тая партия бе....то бива амбициозна селяния ама това вече е естетически травмиращо...
26
14
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Ясно е че двамата генерали няма да мелят брашно заедно.Писах ли аз до Нинова да боядисат един кон бял на Позитоно 20, че Байко се връща.? Ама тя не , та не...Щяла да става мин. председател.Нейния ред бил дошъл.ДА ама НЕ , народа не дава.Ха сега отзад на опашката.
25
12
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Забраната ще доведе до откъсване на българите които живеят в Чужбина от България. Ще загубят интерес към страната. После Радев няма да има моралното право да говори пред българи в Германия примерно. Относно турците които живеят в Турция: те винаги са гласували досега за ДПС. И нямаше проблеми. Но се появи Дост и всички ревнаха. А вместо да се стига до това, можеха да не регистрират Дост и турците да гласуват за "правилната" партия.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За жалост след около месец безумията им отново ще продължат.Този път заедно с така наречените "патриоти".Народа отново направи грешния избор.Затова отново ще страда.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В държави извън ЕС да не се гласува или само който се е родил в България да гласува
22
0
 
19
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Анонимен Ето това е! Народът не иска гласове от Турция, но Борисов иска. Видя ли, народе за кого гласува? Тоя отдана се е продал на Ердоган. И сега ще впрегне цялата си медийна и тролска машина да обработва обществото. Докато не ни натика окончатешно в пределите на Турция. Той регисърира незаконната партия Дост, той вкара вълка в кошарата.ТАКА Е. ФАКТ.
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички виждат какво става с летище София, където сестрата на радев беше пусната с парашут. Явно това е новия морал на другаря радев бивш член на БКП
20
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента разделя нацията и върви уверено към прекратяване на мандата. Вместо да поставя важни цели пред нацията, той е зает да изпълнява заповедите на кремъл
19
1
 
19
 
! Отговори
Спонж преди 7 години
Тази мега-алчна кукумявка ЕЗ откога е от ГЕРБ. До вчера крадеше с Плевньо? И защо ГЕРБ с такива кукумявски кукувщини като приемане на терор-митрантите, създават още повече недоверие и недоволство към правителството, преди още да е съставено?
18
0
 
16
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
"Умнико",къде поумня толкова много-в Турция ли или там където миеш чиниите и те подритват и те смятат за човек 2-ра категория,та ни даваш акъл и ни обиждаш?НИКОЙ,КОЙТО НЕ ЖИВЕЕ ТУК И НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ ТУК,НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА!ТОЧКА!
17
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта на служебното правителство е да хвърли страната в тотален хаос