ГЕРБ към Радев и министрите: Молим, овладейте се!

Хората на Борисов твърдо срещу забраната за гласуване в чужбина
5 апр 2017 17:15,
107
ГЕРБ към Радев и министрите: Молим, овладейте се!
Снимка: БТА

ГЕРБ разкритикуваха президента Румен Радев и служебните министри заради идеята за забрана на гласуването в чужбина и отмяната на постановлението за бежанците.

"Молим г-н Радев и министрите му да се овладеят, за да може властта да бъде предадена по демократичен път", призова бившият депутат Георг Георгиев и напомни, че БСП не е спечелила властта.

Още по темата

Бившата правосъдна министърка Екатерина Захариева призова служебното правителство да оттегли проекта, който предвижда забрана българите в чужбина да гласуват. Докато ГЕРБ даваха брифинг по темата дойде и новината, че кабинетът се отказва от промяната.

Мотивите, с които ГЕРБ поиска оттегляне на текстовете, бяха, че с тях се засягат правата на милиони български граждани.

"Недопустимо е подобни промени да бъдат правени от служебен кабинет, исторически дори и от редовно правителство, а от Народното събрание. Вместо да приобщаваме българските граждани , ние ги лишаваме от права", каза Захариева, цитирана от БТА.

Георг Георгиев пък попита чий е проектът и кой го е написал. Той беше категоричен, че от ГЕРБ няма да позволят подобна намеса в изборното законодателство.

Захариева обясни, че с Обединените патриоти търсят съгласие за въвеждането на пълен мажоритарен вот след проведения референдум. В коалиционното споразумение щяло да бъдат ясно разписани ангажиментите във всички политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: бспГЕРБРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев и служебното правителство забъркаха голяма каша, изхарчиха парите ударно и сега ще се правят на невинни
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече 4 години гербаджиите така са се разпищолили,че никой нищо не можеше да им каже и всяка критика се приемаше на нож,а днес се опълчват срещу едно разумно предложение,което е единствено в интерес на българския народ и държава.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две ръце подкрепям президента за това предложение! Хора, които не са живяли в България ПОНЕ 3 месеца няма причина да имат избирателно право тук.
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай генерале, измитай цялата зловредност оставена от гробарите. Воят на гробарите показва само едно, разбива им се далаверата. Браво за отмяната на 208, за отмяната да се даде аерогара София на тур((чуля. Плачат ли каишите на Рапона значи, че правителството е на прав път. Не спирайте, защото идват маймюните на ГРОБ и ще започнат да разпродават България.
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотия и дивотия на квадрат!!! Само така може да се напише за искащите отмяна на двойното гражданство! Освен турци има и хиляди чистокръвни българи живеещи по света с двойно гражданство,с такова са и децата им родени в чужбина. Тези българи не са друга категория,а напротив често дават от себе си много повече отколкото така наричащите се "истински местни"! Я да траете на тази тема,а да прочетете какво изпращат от чужбина тези хора!
11
0
 
4
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Например, да почнем хайката от "Щерю"!Как така се случи, о чудо, че нецензурният му коментар не бе изтрит от М-од,а бе / моля ви се/ РЕДАКТИРАН!?Да не би М-0дът, и други хора от сайта, да се включват с коментари, за да поддържат "огъня", и да има достатъчно кликчета!??В тоя смисъл "Щерю" , също както и "Странджата", е някой от вас , ДНЕС БЕге?Симпатяги
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заленият потник се излага като кифладжия
9
3
 
17
 
! Отговори
toq преди 7 години
Оня от десно е новото острие на герп- сигур е син на некой от номенклатурата , че е бая фундаменталист - или просто драпа за кариера в европа
8
1
 
12
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Нали знаеш ,,това което не се купува с пари се купува с МНОГО пари ,, а при тях не липсват !!!!
7
2
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
ПатрЕотЕтЕ какво ще изкаканижат по въпроса ?Толкова здраво са захапали кокала, че освен мучене и ръмжене откъм така наречените "патриоти" нищо друго не се чува.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божеее,тия на снимката какви "умни" и одухотворени" физиономии,милеещи за *** ценности,но не и за българските такива.
5
1
 
27
 
! Отговори
Чуденка преди 7 години
Значи никой не иска герп , а те печелят избори - как става това ?
4
1
 
30
 
! Отговори
Ясно и точно преди 7 години
Как няма да са против Герб, нали вота от чужбина е за тях, нищо че от Турция компенсират (меко казано) това, важното е Борисов да е пак на власт!От нашите телевизии промиват мозъците на нашите в чужбина, че всичко освен Герб е комунизъм и те гласуват, а не им идва на акъла, че всичкото Герб са комунисти и чеда на такива!Твърдо ЗА за това хора извън границите на България да нямат право на глас!Живееш в България - гласуваш, неживееш- негласуваш!
3
2
 
24
 
! Отговори
as преди 7 години
тея пак набраха инерция - не ми се мисли ако беха избрали цецка за майка на нацията
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предателите от ГЕРБ друго не могат и да кажат.Ако бяха по-умни,нито постановление 208 щеше да има,нито чужди граждани щяха да определят съдбата ни.Този отбор от калинки сътвори такива недомислици,че не служебен кабинет,и два кабинета не могат да ги поправят.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ,а тия граждани защо нямат и задължения към България бе !? Много правоимащи но малко плащащи в таз наша България бе !!!!