Няма да има уседналост! Правосъден чиновник излъгал – уволниха го

Имало несъвършенства в текстовете и противоречия с Конституцията
79
Няма да има уседналост! Правосъден чиновник излъгал – уволниха го
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Буря в чаша вода се оказа разпространеният вчера проект за промени в Закона българското гражданство, според който не трябваше да има гласуване в чужбина на български избори.

Още по темата

Всичко обаче се оказа само чиновническо решение, след което служебният правосъден министър Мария Павлова уволни днес шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените за обществено обсъждане.

Министерството приема, че действията на служителя са умишлени, с цел злепоставяне на институцията, тъй като каченият законопроект не е бил съгласуван с министъра, уточниха от пресцентъра на МП.

Поправките нямало да се обсъждат заради констатирани от министъра несъвършенства в текстовете, мотивите към проекта и несъответствия с Конституцията.

Първоначално готвеният проект от експертите на министерството е предвиждал в нормите за уседналост изрично да залегне възможността за упражняване на избирателни права на български граждани, живущи на територията на всички държави - членки на Европейския съюз, обясняват сега от МП.

Срещу разпространените вчера промени се обявиха и сънародниците ни, които живеят зад граница.

С измененията в Закона за българското гражданство, се променяха и Законът за вероизповеданията, и Изборният кодекс.

Те предвиждаха на избори за парламент и президент да могат да гласуват български граждани, които са живели преди вота 3 месеца на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44 Тебе май в любимият ти Запад,никой не те взема на сериозно,та си взел в този сайт да си избиваш комплексите и да се превъзнасяш.Не си познал ,колкото и да се опитваш да ни внушаваш ,че си някакво величие.
46
4
 
7
 
! Отговори
ммм да преди 7 години
*** народ , проЗти управници един народ ,който не уважава историята си е обречен да я изживее отново турско робство , руско робство , сега колониално робство придружено с геноцид над българина уседналост ...... не , който плаща данъци тук в българия той да гласува другото е популизъм
45
1
 
16
 
! Отговори
Невярна информация преди 7 години
Това вече се оказа невярно. Но ако би имало такъв "чиновник" то той би бил национален герой.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори само факта, че си уседнал в една държава, че работиш в нея и си харчиш парите, също там, способства за нейното благоденствие.,,Западняци, вие способствате благоденствието на други държави.Не ви съдя, просто това са фактите.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кметове нали не може от село да гласувам против Фънди. Така и от чужбина не можеш за Тиквата.
42
0
 
6
 
! Отговори
А дали е така? преди 7 години
г-жо Цветанова, вие като пишете такива заглавия и статии, сигурна ли сте в достоверността на информацията, проверявате ли я или сте поредния драскач в интернет пространството?? А ако се окаже, че не е вярно и подвеждате общественото мнение?? Я си задайте елементарния въпрос дали на някакъв чиновник изведнъж ще му хрумне сам да инициира и направи такова нещо и дали това не идва някъде "отгоре".... ТАКОВА НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ.... НЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ХОРАТА!!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 43 ТУК ИМА МНОГО, руснаци,, чеченци,, и други от РФ И ОНД, КОИТО НИЩО НЕ ПЛАЩАТ.
40
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 36 ЖИВЕЕЩИТЕ И УЖ РАБОТЕЩИ , НО ПОВЕЧЕТО КРАДЕТА НЕ ГЛАСУВАТЕ . Не можете да изберете работещи депутати.НЕОБХОДИ МУ Е ние ЗАПАДНЯЦИТЕ ДА УПРАВЛЯВАМЕ. Така е било след Османската империя. ТАКА Е И СЕГА.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-елементарното нещо в общественият договор е, на кого, ще делегираш права да управлява парите ти, ако обаче не внасяш пари в,,общото, няма и какво да избираш.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба, по колко ви плащат, бе??? Едни и същи коментари под три различни статии, даже и грешките същите. Само копи- пейст през 20 коментара. Искам и аз!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още по какви критерии ще разделите българите?Всевъзможни начини си измисляте да създадете усещане за обреченост БЕЗ ВЛАСТВАЩАТА КЛИКА,а простата истина е, че властващата клика е в истерия, защото хората все по-малко ще гласуват и те много добре си знаят как и колко им струва да имитират "реални" победители от вота и висока активнаст. Аз не гласувам и не ми дреме че ще ме изтрият от списъците, вече и сам съм го на правил. Ще забранят и умирането, за да се гласува...
36
0
 
7
 
! Отговори
До37 преди 7 години
Напълно си прав, най-малкото, ние трябва да им платим масрафа, да имат те,,удоволствието да гласуват.
35
2
 
6
 
! Отговори
Енчо преди 7 години
,,Тука има, тука нема....."*** на Герджиков се изложиха.
34
2
 
11
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Хич не ми дреме за българите в чужбина и на тях не им дреме. Поредното предателство на герб
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо имат българите в чужбина с нашите избори. Живеят ли тук, че да определят кой ще управлява. Те са направили своя избор, като са избрали да внасят данъците си в чужди държави. А изборите се правят с данъците на българските данъкоплатци.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние живеещите и работещи в България искаме да има закон за уседналост !!!
31
1
 
9
 
! Отговори
До ,,ДНЕС ,, преди 7 години
Моля ви като пущате такива новини , предавайте резултата от коментарите на татък !!!!
30
0
 
8
 
! Отговори
Кути преди 7 години
*** за днес приключваме! 3 дена траур, после в Несебър тиймбилдинг с Решетников и после раздаваме на клпак!
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква сметка, ще искате,,неуседналитебре, само ДДСто, което плаща среден българин в България,е повече от чужбинските ви траншове и то към близките ви, да не говорим за общински данък, акцизи,общ доход, осигуровки,фирмени, един бюлюк косвени...айде мийте си чиниите Там,и не се месете Тук !
28
1
 
15
 
! Отговори
До тони преди 7 години
Тони плащам данъците които държавата определя !? Това че масово българите вземат 500 лв не е тяхна вина ! Но това че,от вън хора ни казват как да живеем и от това става по зле ,ни обижда и наранява !!!