Няма да има уседналост! Правосъден чиновник излъгал – уволниха го

Имало несъвършенства в текстовете и противоречия с Конституцията
79
Няма да има уседналост! Правосъден чиновник излъгал – уволниха го
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Буря в чаша вода се оказа разпространеният вчера проект за промени в Закона българското гражданство, според който не трябваше да има гласуване в чужбина на български избори.

Още по темата

Всичко обаче се оказа само чиновническо решение, след което служебният правосъден министър Мария Павлова уволни днес шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените за обществено обсъждане.

Министерството приема, че действията на служителя са умишлени, с цел злепоставяне на институцията, тъй като каченият законопроект не е бил съгласуван с министъра, уточниха от пресцентъра на МП.

Поправките нямало да се обсъждат заради констатирани от министъра несъвършенства в текстовете, мотивите към проекта и несъответствия с Конституцията.

Първоначално готвеният проект от експертите на министерството е предвиждал в нормите за уседналост изрично да залегне възможността за упражняване на избирателни права на български граждани, живущи на територията на всички държави - членки на Европейския съюз, обясняват сега от МП.

Срещу разпространените вчера промени се обявиха и сънародниците ни, които живеят зад граница.

С измененията в Закона за българското гражданство, се променяха и Законът за вероизповеданията, и Изборният кодекс.

Те предвиждаха на избори за парламент и президент да могат да гласуват български граждани, които са живели преди вота 3 месеца на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви барикади ще издигаш, бе! Всички евроатлнатически настроени шушумиги не виждат причина да защитават родината си от каквото и да било и биха емигрирали при първа опасност. Единствените които изявяват желание за някаква борба в България, за добро или лошо, са с русуфилски убеждения. И те са слаба ракия, но дори срещу тях евротолерасти от какъвто и да е вид нямат никакъв шанс! Проевропейски барикади и барикададжии на тях може да има само, ако чича ви Сорос развърже кесията.
26
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уплашиха се лишените от глас да не се върнат и да поискат сметката. Защото май са повече от "уседналите" и закрепостени крестияне и с повечко възможности.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един "българин",който от 24 години живее във Франция,тази сутрин се пенявеше по ТВ,че му се нарушавали гражданските права.Сложих му кавички,защото той одавна не е българин,с нищо не допринася за родината си,не плаща данъци тук,но има претенции.Закона трябва да се промени за всички,независимо дали живеят на запад или в Турция.Хора,които милеят за родината си не бягат,а остават тук,работят,живеят,създават деца и допринасят за просперитета на страната,която обезлюдява от такива като тях.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърдо за,,уседналостта !Писна ми някВи, дето идват за две седмици в България и смятат, че най-голямото благо е да стигнат по магистралата бързо до морето, а по пътя се прехласват по някоя и друга новопостроена сграда, да ми обясняват, как добре се развива България !Изобщо,,ваканционните българи, не могат да предопределят бъдещето Ми !
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още вчера ви казах за конституцията ама кой да слуша.
22
0
 
4
 
! Отговори
602 izbivateli? преди 7 години
Teroristi li sa bg administrativni kmetove, koito praviat falshivi adresni registracii v bg za politicheski izbori na bg grajani v bg?!Naprimer v selo Belo pole?
21
10
 
2
 
! Отговори
бг преди 7 години
Щом тиквата се съюзи с най-фашизираната и антиевропейска част от руската агентура нищо добро не ни чака и май пак ще се издигат барикади.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва ни тоя закон. Така ще се орежат всички алъш-вериши с турските изселници и ДПС и ДОСТ ще останат в историята.
19
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Днес.бг,до кога ще ни занимавате с този предател?Той падна зад борда1 Време е корабът да продължи напред.
18
4
 
12
 
! Отговори
;) преди 7 години
понеже назрява скандал около тази уседналост и хоп един бушон да изгърми, някакъв си чиновник видите ли без знанието на министъра си да публикува на официалната страница на министерството си акт за обществено обсъждане - абсолютно нагласено. сега просто ще го преместят на друго място за компенсация, че спасява шефа си.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполагам на буона е платено достатъчно, а българския съд ще го върне с почести и обезщетения!
16
1
 
3
 
! Отговори
Ново 20 преди 7 години
Пуснат по пързалката - Любомир Талев...по нова схема...
15
5
 
8
 
! Отговори
Йори преди 7 години
Май пак си намериха бушон за собствената им некадърност. Според мен ситуацията е преднамерена и обмислена и министърката да не се прави на ощипана гимназистка. Просто пробваха на принципа "ако мине", но не би. В такива ситуации на запад си отива не само чиновника, но и висшестоящия отговорен министър. Но тук нали сме свикнали все удобния да ни е виновен и активно да бягаме от отговорност, та човека сега си замина мърцина. Не, че след месец-два няма тихомълком да го възстановят на работа, де.
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сутрин нЕкЪф се пенеше по телевизията, че видите ли, от 24 години живеел във Франция, ама му било на живот и смърт да гласува в България.Абе пич, това, че пращаш по двеста евро на баба си по великден, не те прави български гражданин, плащащ ежегодно десетки хиляди левове, преки и косвени данъци ! Още повече, че децата ти, ще бъдат,,французи,а ти хабер нямаш, кой,кой е в българската политика !
13
0
 
22
 
! Отговори
До Андрешко преди 7 години
Разбира се че е умишлено!! В правителството работят сума психолози с чиято помощ се манипулира обществото!И вдигането на газа толкова много е умишлено , ще го свалят наполовина после и стадото ще е доволно и ще вика ура на Борисов!
12
0
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А дали решението за газта и водата не е подобна грешка?
11
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е БСП....пълни некъдърници!
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5Нищо не си разбрал и ти ама карай.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е вярно написаното в статията, наш'те висши чиновници съвсем са се отплеснали и оплескали. И сега ни плакнат и ... завиват.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега чакаме да обявят и обещанието за вдигането на пенсии и заплати за грешка на някой чиновник, я от Герб , я от ОП !