ГЕРБ кани и Марешки – за подкрепа от време на време

Цветанов към Радев: Имате две седмици да управлявате кабинета!
6 апр 2017 10:30,
72
ГЕРБ кани и Марешки – за подкрепа от време на време
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ ще покани на разговори за подкрепа на правителството и представители на "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки. Това обяви зам.-шефът на партията Цветан Цветанов.

Той уточни, че партията му планира да проведе работна среща с "Воля" на "по-късен етап", на която ГЕРБ ще потърсят подкрепа за секторни политики.

"Ще се види дали наистина техните тези за това, че стоят в център-дясно, са действителни и биха подкрепили правителството", каза Цветанов пред Нова тв.

Цветанов съобщи, че днес предстои ГЕРБ да представят своя вариант за управленската програма на "Обединените патриоти". Хората на Карачаканов, Симеонов и Сидеров ще имат възможност да направят своите корекции по нея и ще се продължи с изчистването на различията.

Още по темата

Цветанов даде да се разбере, че ГЕРБ нямат притеснения с антиевропейските настроения на патриотите и най-вече на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Заместникът на Борисов обясни, че управленската програма ще има ясна рамка, която ще ограничава възможността за отклонения.

"България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от "Атака". Искам да благодаря на "Обединените патриоти" за коректността и конструктивния диалог, който водим", каза още Цветанов.

Той беше категоричен, че до момента не са обсъждани имена на министри, нито разпраделение на ресори между бъдещите партньори във властта.

"Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов", каза той.

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че името му не се обсъжда като вътрешен министър, а самият той не би поел председателството на парламента, каквито информации имаше.

Той потвърди, че ако някой от избраните депутати от ГЕРБ стане министър, ще се отвори правна възможност Цецка Цачева да стане народен представител.

Цветанов отправи остри реплики по адрес на президента Румен Радев като го обвини в опити да превърне България в президентска република като иззема функциите на изпълнителната и на законодателната власт.

Зам.-шефът на ГЕРБ припомни репликата на Радев към депутатите при първото му слово в парламента: "Остават ви две седмици".

"Сега можем да кажем на Румен Радев – остават ви още две седмици да управлявате служебния кабинет", обясни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете тези две креатури на снимката, първосигнални, необразовани, полуграмотни, прим-ати парекселанс. Да имах поне икономическо оли правно образование но не би. Без нито един Западен език, без богатство на езика, нагли и жестоки към цяла България. Защо се показват по ТВте като България е в разруха, бедност, висока смъртност и корупция? С какво подобриха живота ни, с по-висок стандарт, с реални цени на ток, вода, парно, лекарства, горива или храни?Грабеж от всеки и всичко.Колко ще ги търпим?
30
1
 
16
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Радев отиде в Брюксел и каза какво е в интерес на България -на теб това ако ти е смешно значи не си българин,а от малцинствата или някакъв чужденецтолкова е "смешен" Радев, че в ЕНП никой не се усмихва като чуе името му,а били в "шок":))))
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излежда на българина му харесва как живее. Става ясно че ги плаши някой като им защитава правата. Цецка ли предпочитате??Хванали се за ЕС като удавници докато страната ви заминава. Изчезва. За ЕС сте една периферна територия с много мизерия. Това мислят и говорят за вас. Това сте за тях. И ГЕРБ е символа на слугинското. БСП също. Кога ще се вземе в ръце тоя заспал народ???Кога ще започнем да мислим за нашата страна и не да стоим вечно с наведени към някой глави? Не сме народ, и това е
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комикс.Лъжат ни преди избори,лъжат ни и след избори и пак до други избори!
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най доброто за България е, тя да стане Президентска република
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цвъкаров не се напъвай толкова, противняк жалък мразен от целият БГ народ - че я изкарате 3 месеца я не - пуяк задремал ще ви обстреляме скоро време то се е видяло
25
0
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Всичко е политически цирк, отдавна не се мисли за народа. Още по времето на Жан Виденов. Ако мислеха за хората щяха да вдигат мин заплата с 50лв годишно сиреч по около 5лв на месец, излиза към днешна дата около 1450лв. минимална заплата. Но за голямо съжаление, на нашите политици основната им цел е бързото забогатяване. В тази област са перфектни.
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За две седмици нямате си и представа какви поразии може да направи ***
23
0
 
19
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
"ГЕРБ победи популизма", каза още г-н Цвъ-Цвъ.(тук в статията го няма, вижте из други сайтове)Популизъм е да обещаеш предизборно, че ще увеличиш минималната пенсия двойно, а след това още преди да стъпиш на червеното килимче - да кажеш "НЕ, НЯМА ДА СТАНЕ" защото било "опасно за държавата".Не би било популизъм, ако изобщо не обещаваш нищо по-добро, или пък ако вземеш наистина да работиш и да си изпълниш обещаното.Вие по кой сценарий точно го "победихте" популизма, че май нещо пропускам?
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както вече стана ясно пари няма. ГЕРБ обещания не били да ли за нищо...Отново ние народа изтеглихме късата клечка.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другарки и другари, ...не знам дали сте забелязали, но ... ИЗБОРИТЕ МИНАХА !!!
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПресиянИ кои са тези решителни и важни действия ? Кажи поне едно решително и важно действие на Радев, щото аз се сещам само за приказки, при това не много умни
19
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До даКъв политик е Радев бе момче? За няколко седмици направи толкова глупости че както казват комунистите е изпълнил петилетката. Стана смешен както в Европа така и в България. Като го избраха имах някаква надежда, че може да стане политик, но сега съм разочарован, личи си ясно че е свикнал да изпълнява заповеди без да мисли. Лошото е че не е много ясно кой дава заповедите.
18
1
 
14
 
! Отговори
Само наблюдавайте преди 7 години
Като се върнат ДОБРИТЕ от ГЕРБ ще видите какво ставаи как се кадрува...........
17
2
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
айде да видим сега Борисов как ще предава интересите на България при Патриоти в правителството и патриот - президент
16
9
 
30
 
! Отговори
да преди 7 години
Цветанов, целият български народ е зад президента Радев,който е страхотен политик и истински патриот, така,че по - малко го коментирайвкарваш си автоголако от ГЕРБ си въобразяват,че като марионетки на Брюксел ще казват на президента какво да прави - значи грешно си правят сметкататепърва Борисов ще има да се черви и да се оправдава пред шефовете си от Запад ама защо ще е изпълнена тая или оная тяхна заповедтоя път Пожарникаря си намери майстора и от ОП и от Президентаслугинажа приключи
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ има право да се коалира с който иска. Левите избиратели защо не вкараха още някоя партия? На Първанов ? Защото нищо не направил за гражданите - изкара си 8 години в президентството , разходки, хапване, лов ....Нещо важно икономически свърши ли Жорката? НЕ.
14
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тепърва ще му ядем попарата на Радев . Това е човек израсъл от младеж до пенсия само в казармата. Свикнал е да изпълнява и дава заповеди без да мисли. Явно да е Президент му идва в повече . Но какво може да избере г-жа Лъжа .
13
3
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
Кани го за "златен пръст" ..
12
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АМАН от крадци"Не е редно власт да се дава на доказани организирани престъпници"...----------------------------------------------------------------------Подкрепям твоето твърдение... - ето, БСП е извън властта... - дано се окажат поне конструктивна опозиция, в което силно се съмнявам...