ГЕРБ кани и Марешки – за подкрепа от време на време

Цветанов към Радев: Имате две седмици да управлявате кабинета!
6 апр 2017 10:30,
72
ГЕРБ кани и Марешки – за подкрепа от време на време
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ ще покани на разговори за подкрепа на правителството и представители на "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки. Това обяви зам.-шефът на партията Цветан Цветанов.

Той уточни, че партията му планира да проведе работна среща с "Воля" на "по-късен етап", на която ГЕРБ ще потърсят подкрепа за секторни политики.

"Ще се види дали наистина техните тези за това, че стоят в център-дясно, са действителни и биха подкрепили правителството", каза Цветанов пред Нова тв.

Цветанов съобщи, че днес предстои ГЕРБ да представят своя вариант за управленската програма на "Обединените патриоти". Хората на Карачаканов, Симеонов и Сидеров ще имат възможност да направят своите корекции по нея и ще се продължи с изчистването на различията.

Още по темата

Цветанов даде да се разбере, че ГЕРБ нямат притеснения с антиевропейските настроения на патриотите и най-вече на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Заместникът на Борисов обясни, че управленската програма ще има ясна рамка, която ще ограничава възможността за отклонения.

"България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от "Атака". Искам да благодаря на "Обединените патриоти" за коректността и конструктивния диалог, който водим", каза още Цветанов.

Той беше категоричен, че до момента не са обсъждани имена на министри, нито разпраделение на ресори между бъдещите партньори във властта.

"Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов", каза той.

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че името му не се обсъжда като вътрешен министър, а самият той не би поел председателството на парламента, каквито информации имаше.

Той потвърди, че ако някой от избраните депутати от ГЕРБ стане министър, ще се отвори правна възможност Цецка Цачева да стане народен представител.

Цветанов отправи остри реплики по адрес на президента Румен Радев като го обвини в опити да превърне България в президентска република като иззема функциите на изпълнителната и на законодателната власт.

Зам.-шефът на ГЕРБ припомни репликата на Радев към депутатите при първото му слово в парламента: "Остават ви две седмици".

"Сега можем да кажем на Румен Радев – остават ви още две седмици да управлявате служебния кабинет", обясни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
26
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Абе, тоя Радев и кабинетът му - недоносче... - само за два месеца такива каши забъркаха и такива гафове сътвориха, че Борисов ще се наложи да губи ценно време да им оправя бакиите... - днес стана ясно, че Президентът е един лъжец, като своята менторка госпожа Лъжа...
10
9
 
34
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Ето че си дойдохме на думата по въпроса за Марешки.Уж не им бил нужен- отричаха - отлагаха- гледаха с нежелание - но вече се произнесоха - това което толкова дълго криха - т е че Марешки е тяхна *** - ако патриотите се опънат за нещо - то Марешки да ги подкрепи.За нищо не ставате-за нищоооо
9
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този не транваше ли да е в затвора?
8
6
 
35
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Вперил взор към Брюксел, пужарникарчиту чака разрешение да пръ*не!А съдбата на България .............. какъвто народа такива са му и управниците!
7
3
 
16
 
! Отговори
anonymous преди 7 години
За заиграването си с ДПС Марешки заслужава не морков, а четвъртит магарешки.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки приключва с политиката ако приеме. А и не се знае дали му се продължава.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефа му на тоя е неграмотен про.стак, ама той трепе рибата. Марешки ще е в ролята на момиче на повикване.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се казва в една поговорка - "всичко се купува и всичко се продава от значение е само цената". Ай, честито на "матряла".
3
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойче, с теб сме, Бойче!
2
1
 
36
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Марешки първо му спретнаха една проверка, после го наритаха за желанието му да участва в кабинета, сега си играят на добро ченге и го канят да му връчат един морков.
1
34
 
6
 
! Отговори
идат преди 7 години
Завръщат се добрите