Герджиков: Гордеем се с Лудогорец у нас и по света!

Премиерът откри нова спортна база на отбора за деца
19
Герджиков: Гордеем се с Лудогорец у нас и по света!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Огнян Герджиков участва в откриването на новия тренировъчен комплекс на Детско-юношеската академия "Гнездо на орли" в Разград. 

"Ако преди 10 години някой ми беше казал, че Разград ще стане меката на българския футбол, щях да го обявя за луд. Но ето, че сега сме свидетели как последните години Лудогорец стана хегемон в българския футбол", каза Герджиков в приветственото си слово, предаде БТА.
 
"Затова искрено и сърдечно искам да поздравя тези, които направиха така, че Лудогорец да бъде отбор - отбор, с който се гордеем на европейската сцена", заяви още премиерът. Той подчерта, че още по-хубавото е, че се обръща внимание не само на представителния футболен отбор, но и на децата и този комплекс е ярко доказателство за това. Премиерът изрази убеденост, че Лудогорец ще жъне успехи тепърва с новата модерна база.
 
Собственикът Кирил Домусчиев заяви, че това е един пореден радостен момент в историята на Лудогорец. Той припомни, че през тези години беше основно реновиран стадионът и изградена базата "Гнездо на орли".
 
"За амбициите на Лудогорец стана малко тясно и направихме още една база - това съоръжение, което откриваме днес", посочи Домусчиев. Той изрази надежда, че младите таланти, които ще ползват базата, ще имат големи успехи и от тях ще има немалко национали и играчи, които да защитават българското знаме по световните първенства и турнири.
 
Цялостната инвестиция в базата надхвърля 15 милиона лева. Тя разполага с четири терена с естествено покритие и един с изкуствено покритие. Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията. Първият терен на комплекса разполага с трибуни с 2000 седящи места, като има обособен сектор за гостуващите фенове.
 
По-късно ще има и благотворителен мач в помощ на бившия именит играч на "орлите" Захари Минчев, който се бори с тежко заболяване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък "булгаристания" си назначи такъв малоууумник,да я управлява,макар,че и досег си е било същото!Какъв "български" отбор е "Лудогорец",това си е частното перо,за гъделичкане тщестлавието на поредния назначен от Задкуклисието бандит-бизнесмен!Та целият му състав е САМО от чужденци!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то във софия могат да се съберат 5000 човека не вярвам
8
1
 
4
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Няма по загубен човек от Домусчиев-влага пари там където не може да събере и 5000 души-пари на вятъра!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Вижте "базите" на истинските отбори в България в какво състояние са.е то само с крадене не става, трябва и акъл.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ***,май са те резнали 5-6 пъти, та се оплакваш нещо?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SS LAZIOКакво има да гордеем с турски отбор?я цитирай едно турско име бе умнико. Ако се правиш на българин що си се писал от Лацио?
4
12
 
6
 
! Отговори
Резаци, преди 7 години
Марш да си играете в турското първенство!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко праат онези дзверета,глистовете професоре? Умале ли вече сърбелот?
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Герджиков само така. Българският спорт трябва да се подпомага. Това е единственото, с което все още можем да се гордеем.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dartaka savsem e isperkal visoka pensia i saplata 5000 s vs blaga bkp. Zarist sega sluj pravit.