Кабинетът с нов проект: Чиновниците на НАТО – с екстри у нас

Сред тях – безплатно здраве, признаване на шофьорските книжки и т.н.
6 апр 2017 15:00,
88
Кабинетът с нов проект: Чиновниците на НАТО – с екстри у нас
Снимка: Reuters

Служебното правителство на Огнян Герджиков написа нов законопроект и го подложи на обществено обсъждане.

Този път той е за промени в Закона за преминаването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили, съобщи "Дарик".

Промените уреждат битови въпроси - признаване на регистрационните табели на автомобилите на служителите на НАТО и техните семейства, признаване на шофьорските им книжки, както и осигуряване на безплатна медицинска помощ. Пребиваващите у нас военослужещи от НАТО ще получават и лични карти.

Още по темата

Промените ще доведат до изменения и в няколко други закона - Закона за чужденците в Република България, Закона за влизането, пребиваването и напускането на гражданите на ЕС, които не са български граждани, и членовете на техните семейства и Закона за българските лични документи.

От Министерството на отбраната обясниха, че по проекта се работи от дълго време и имат срокове, възложени от НАТО, които трябва да се спазят.

Проектът е публикуван на официалната интернет страница на Министерство на отбраната вчера. Срокът за обществено обсъждане е 15 дни. След това проектозаконът може да бъде внесен за разглеждане в Министерския съвет.

Това е вторият проектозакон, който правителството на Огнян Герджиков внася в рамките на дни. Предишният, написан от правосъдното министерство, предвиждаше забрана за гласуване на българите в чужбина. След критики към него той бе бързо оттеглен.

Правителството бе атакувано от много страни, че като служебно няма правото на законодателна дейност. От ГЕРБ дори обвиниха Румен Радев, който назначи кабинета, че иска президентска държава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Болен здрав носиБолен здрав носиБолен здрав носиБолен здрав носиБолен здрав носи63654
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавото в случая е че можеш да се образоваш и да напуснеш тази помия. Иначе изберете си пак бсп и герб простаци вместо да гласувате за Волен Сидеров единствения адекватен човек в този парламент. Ако зависеше от него не здравеопазване а и за базите щяха да си плащат. И не смейте да давате плюсове простаци защото вече си избрахте герб и пак ще си го изберете.
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това са нещастници и червеи тук ще дойдат 10 - 20 000 хрантутника на които бедния народ ще осигурява безплатно здравеопазване. После всичко се изнасяло нямало пари нямало работници. Еми няма да има.
54
0
 
7
 
! Отговори
Velikbgvoin преди 7 години
Ami za bg askerki i oficerki v afganistan, siria i irak pak taka li e?
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
натовските г .....обичат комунизъма
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега случайно,местните аборигени,не разбраха ли,кои са господарите на поробените територии и за кого трябва да работят робите?Какво още трябва да се натресе на тъпоъгълния акъл на Стадото,че да разбере,в каква кошара са го вкарали и с какво предназначение?!А какво правят с уФФъсете ,трябва да ви е ясно,ако имате въобще някой и друг подскачащ неврон в оФФФФчите "глави"- стригане,доене и транжиране!!!
51
0
 
34
 
! Отговори
Търпелив преди 7 години
Ето това прочетете отново от статията:От Министерството на отбраната обясниха, че по проекта се работи от дълго време и имат срокове, възложени от НАТО, които трябва да се спазят.------чужди слугини на власт
50
0
 
25
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 7 години
народе????и "българия" гледа,като дядо йоцо!!!!....и сваля ли сваля ***,до пълно сублимиране!А ПОСЛЕ,ВСЕ НЯКОЙ НИ Е ВИНОВЕН!Бе-е-е-де-де-е!
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не стана ли най-после ясно,че така нареченото "служебно правителство",ЧИЯТО ОСНОВНА,ДА НЕ КАЖА ЕДИНСТВЕНА ЗАДАЧА Е ПОДГОТОВКА НА ИЗБОРИТЕ.ТОЛКОВА!А я вижте,какъв бълвоч натвори,В ОГРОМНАТА СИ ЧАСТ,ВЪВ ВРЕДА НА "НЕЩОТО",НАРЕЧЕНО "НАРОД"!С други думи,това правителство е продължение на "онова",заради което се правят изборите,а пък "новото",което се очертава "онова",старото....!Абе,аборигени!След 27 години не разбрахте ли,че всички тези политико-олигархични банди са под едно и също управление
48
5
 
11
 
! Отговори
борис преди 7 години
Крайно време е шафьора на самальот и *** тата около герджиков да си седнат на палавите зад ници. Писането на закони не е тяхна работа, от другата седмица ще имаме работещ парламент, а най-вероятно и правителство.В демократичните държави парламента създава законите, правителството ги изпълнява.А служебните правителства имат задача да произведат избори и да поддържат статуквото от правителство до правителство.Останалото е нахална намеса в чужда работа.
47
1
 
33
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Кабинетът с нов проект: Чиновниците на НАТО, Ал Кайда, ИДИЛ и ЦРУ с екстри у нас
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето и поредното разбунване на духовете...за наивниците...хахахаха...как не разбрахте, че с и без писачите тук е все едно....не се получава исканият резултат с такава ПР-акция...законопроектите имат нищожна сила..И престанете да си въобразявате, че хората са неграмотни...обидно е
45
0
 
36
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Яд ме е да чета и сттията!А така! А ние българите с мижавите заплатки да умираме!? Геноцид за Българина! Идва ми само да ги псувам упрвляващите досега и нищо друго!
44
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната статия, след която бедният българин почва да псува, при това с основание.
43
0
 
28
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
За тази работа си има измислена реципрочност. Каквото за нашите при тях, такова и за техните при нас. Като чета обаче горното писание (ако е точно, разбира се), ми се струва, че малко сме си поизули гащите.
42
1
 
20
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
За тази работа си има така наречената реципрочност. Каквото получават нашите представители в натовските страни, това да получават и техните у нас. Но не съм чувал за безплатно медицинска обслужване. А пък за номерата на колите да не говорим.
41
0
 
34
 
! Отговори
Наведени преди 7 години
Екстри? Гей паради ли ще им спретват? А, и фабрика за памперси...
40
0
 
21
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
До ЦК на ЛибераститеЗа компаньонките де: То като гледам българина освен за компаньонка ...............!!!!!!
39
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безплатно здаве няма. Ние ще плащаме.
38
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руското посолство пак е раздало една-две щайги с рубли.