Каракачанов: Ще намерим компромис с пенсиите!

Не може всеки седми гражданин да е инвалид, отсече той
6 апр 2017 20:38, Петя Славова
87
Каракачанов: Ще намерим компромис с пенсиите!
Снимка: архив, Булфото

Днес експертна група е обсъждала темата за бюджета и пенсиите. "Трябва да се намери компромис по въпроса, защото пенсиите на българските граждани са изключително ниски. Трябва да се намери решение да се повишат доходите на тази немалка част от населението.

Трябва да се намери златната среда, където да се срещнат нашите и техните виждания", изрази увереност пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и съпредседател на "Обединените патриоти."

Каракачанов припомни данни, според които 1990-а година при 9 млн. население получателите на инвалидни пенсии са били 150 хиляди, а през 2016 г. при 7 млн. население те са вече 988000 и посочи: "Затова държавата харчи 1.6 милиарда. Няма как да ме убедите, че всеки седми гражданин е инвалид. Това е измама, от която се източват социалните фондове. Ето ви ги парите за пенсиите. Разбира се, важна е и темата с контрабандата и затягането на данъчната дисциплина. Средства има, стига да има разбиране към проблема."

"Ако правителството си свърши работата и с действията си удовлетворява очакванията на българското общество, пълният четиригодишен мандат е реалистичен, каза Каракачанов. Патриотите настояват пълният мандат да фигурира в бъдещото споразумение с ГЕРБ, пише "24 часа".

Програмата за управление, която се прави, е за четири години и е логично това да бъде упоменато и в самото споразумение. Няма логика от ГЕРБ да настояват за споразумение с всяка от формациите в "Обединени патриоти" поотделно, уточни Каракачанов.

И на днешния кръг от консултации не е било обсъждано разпределение на министерски постове, увери той. "Не сме настоявали за нищо в момента. Дори такъв разговор между партньорите в "Обединени патриоти" не е воден. Най-важно е да се споразумеем каква работа ще се свърши и след като се разберем какво трябва да се прави, ще преценим кой може да го свърши".

По темата за битовата престъпност имаме абсолютно пълно съгласие, декларира Каракачанов, според когото по тази важна за патриотите тема още от предишния парламент, ГЕРБ вече има разбиране: "Битовата престъпност е другият бич, който тормози същите тези възрастни хора, малките населени места, крайните квартали на големите градове. С тази битова престъпност трябва да започне много сериозна борба и сме набелязали мерки. Има абсолютно единомислие".

Преговарящите са засегнали и темата за отношението към дребния и средния бизнес и облекчаването на административните пречки.

Темата за мажоритарния вот, въпреки различията, не може да спре разговорите, уточни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо само всеки 7-ми ами здравите избягаха останаха само пенсии и инвалиди и швед/и
41
2
 
20
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Прав е, абсолютно! *** из гетата, може да се каже, че изцляо са с ТЕЛК и "инвалиди"! Като такива, обаче крадат като за световно, каквото и където им свърне, безчинстват, сношават се перманенто между родата и пръкват непрексънато *** изчадия!
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди избори се обещава,а след избори не се изпълнява,това е "лицето"на българския политик.
39
0
 
11
 
! Отговори
Не знам как ще стане преди 7 години
Никак не са малко онези съвсем здрави млади хора, които са се уредили да получат инвалидност. Пенсиите може да са жалки, но им осигуряват някакъв доход и това за тях е важно, защото нямат образование, нямат професии и изобщо не възнамеряват да работят. По "маалите" повечето деца са с инвалидност. Голямо преразглеждане ще падне!Друг огромен проблем - хората с болни стави са си истински инвалиди, не може да се качи в повечето коли на градския транспорт, но за ставите инвалидност не се предвижда!
38
0
 
8
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Има инвалидност във висока степен, щом гласуваха пак за тези дето преговарят за баницата. Инвалидност в друго измерение, а не такава за инвалидна пенсия.
37
0
 
4
 
! Отговори
инвалид преди 7 години
Каракачана иска да ми вземе социалната придобивка
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При сегашните условия за живот и работа инвалидите даже са твърде малко.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами тъй кат гледаме най-големите инвалиди и сакати са у парламента там ровете първо.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли лъжливо охранено прасе,доносник на ДС,ще защитава интересите ни!?
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тез ин-валидни пенсии си накупиха яхти и заводи и хотели по морето, да ги убием със ток най-добре да сядат на елекрическия стол инвалидите.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както виждате може да са инвалиди, а може ли калинки да са министри ?
31
1
 
21
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
Каркачанов ти си патерица на герб.Погледни какво стана с реформаторите-това чака и теб човече доносник на ДС.
30
1
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Какво се вайкате, сега патриотаре? Аз какво ви писах тук, много преди 26-ти? Паричният Фонд е най-дебелата и солидна патерица на ГЕРБ. Тя затова е създадена, да бъде патерица, на ГЕРБ. Щото какво е фразата " Заместваме ДПС като балансьор";)))? Една патерица сменя остарялата и неудобна такава.
29
9
 
5
 
! Отговори
ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ преди 7 години
ЗАЩОТО СЪМ ЕВРОПЕЕЦ...А , НЕ КЕЛЯВ РУСКИ ПИЯНИЦА!КОЙТО ОБАЧЕ Е ОБЕЩАВАЛ НЕЩО ---ДА СИ ПЛАЩА!!!АКО ЛИ НЕ---------ОСТАВКА!!/...поне докато е време/
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да не може всеки 7-ми да е инвалид? Не-инвалидите отдавна напуснаха България! А сега какво ще ги правим? Евтаназия??!!
27
0
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
"Трябва да се намери компромис"... "Трябва да се намери решение..." Каракачанов, това са само общи приказки в стил дайте да дадем. Кажи как ще се промени КСО.
26
3
 
8
 
! Отговори
До "Креслив кра преди 7 години
Ще отстояват принципи и няма да се коалират. Нямат нищо общо с политиката на ГЕРБ - ще бъдат опозиция и ще защитават България.Но за Вас принципи е непозната дума.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак излъгахте пенсионерите.
24
2
 
23
 
! Отговори
Не гласувах за ГЕРБ преди 7 години
Чакай бре, не съм гласувал за ГЕРБ, за да правиш коалиции с тях. Ако исках ГЕРБ, нямаше да гласувам за Вас.Съюзите ли се с ГЕРБ сте политически труп. Не искам да купувам газ и ток от ТУрция.Програмите ви са коренно различни от действията на ГЕРБ. Какво ви е мнението за уседналостта? Какво ви е мнението за повишението на цените? Какво ви е мнението за 2 милиарда фрегати, които БГ ще купи, за сметка на българите?Който се е съюзил с ГЕРБ, не е оцелял. Не се продавайте за жълти стотинки.
23
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Хайде...патриотите обещавали вдигане на пенсии,ами Тиквуний като нищо подобно не е...обещавал,защо има електорална подкрепа и...сформира кабинет;ейй това не мога да го...разбера