Каракачанов: Ще намерим компромис с пенсиите!

Не може всеки седми гражданин да е инвалид, отсече той
6 апр 2017 20:38, Петя Славова
87
Каракачанов: Ще намерим компромис с пенсиите!
Снимка: архив, Булфото

Днес експертна група е обсъждала темата за бюджета и пенсиите. "Трябва да се намери компромис по въпроса, защото пенсиите на българските граждани са изключително ниски. Трябва да се намери решение да се повишат доходите на тази немалка част от населението.

Трябва да се намери златната среда, където да се срещнат нашите и техните виждания", изрази увереност пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и съпредседател на "Обединените патриоти."

Каракачанов припомни данни, според които 1990-а година при 9 млн. население получателите на инвалидни пенсии са били 150 хиляди, а през 2016 г. при 7 млн. население те са вече 988000 и посочи: "Затова държавата харчи 1.6 милиарда. Няма как да ме убедите, че всеки седми гражданин е инвалид. Това е измама, от която се източват социалните фондове. Ето ви ги парите за пенсиите. Разбира се, важна е и темата с контрабандата и затягането на данъчната дисциплина. Средства има, стига да има разбиране към проблема."

"Ако правителството си свърши работата и с действията си удовлетворява очакванията на българското общество, пълният четиригодишен мандат е реалистичен, каза Каракачанов. Патриотите настояват пълният мандат да фигурира в бъдещото споразумение с ГЕРБ, пише "24 часа".

Програмата за управление, която се прави, е за четири години и е логично това да бъде упоменато и в самото споразумение. Няма логика от ГЕРБ да настояват за споразумение с всяка от формациите в "Обединени патриоти" поотделно, уточни Каракачанов.

И на днешния кръг от консултации не е било обсъждано разпределение на министерски постове, увери той. "Не сме настоявали за нищо в момента. Дори такъв разговор между партньорите в "Обединени патриоти" не е воден. Най-важно е да се споразумеем каква работа ще се свърши и след като се разберем какво трябва да се прави, ще преценим кой може да го свърши".

По темата за битовата престъпност имаме абсолютно пълно съгласие, декларира Каракачанов, според когото по тази важна за патриотите тема още от предишния парламент, ГЕРБ вече има разбиране: "Битовата престъпност е другият бич, който тормози същите тези възрастни хора, малките населени места, крайните квартали на големите градове. С тази битова престъпност трябва да започне много сериозна борба и сме набелязали мерки. Има абсолютно единомислие".

Преговарящите са засегнали и темата за отношението към дребния и средния бизнес и облекчаването на административните пречки.

Темата за мажоритарния вот, въпреки различията, не може да спре разговорите, уточни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обещанието е едно действие, изпълнението друго действие.Малко се съмнявам че при отмятане от обещанията ще има участие в следващи НС.
21
5
 
15
 
! Отговори
1111 преди 7 години
на тези дето са сега с по 150 лв ако ги направиш 300 с по 150 лв трябва да увеличиш всички останали пенсии нагоре защото хората които вземат 400-500-600 и нагоре са си плащали доста повече осигуровки от тези с по 150 лв така че едва ли ще има от къде да намерите толкова пари
20
3
 
12
 
! Отговори
КВИ "КОМПРОМИСИ преди 7 години
ИСКАШ ЛИ ДА ТЕ ИЗХВЪРЛИМЕ ОТ НС......ЗА ЛЪЖА И ЗЛОУПОТРЕБА СЪС ВЛАСТ??!!!500-ЛВ.-----ИЛИ СИ ВЪН ОТ НС!!!!!!!!!!!!!ЕЙ ЛЪЖЕЦО...ИСКАШ ЛИ ДА ТИ СПРЕТНЕМЕ ЕДНО ШОУ ПРЕД НС...???!!!
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Засрамете се патриоти, обещахте пенсия 300лв. и се отмятате като фурнаджийски лопати! Така и Хитлер е дошъл на власт.
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанка,кажи нещо за случката в Етрополе преди четири години,когато скритата камера те хвана по бели *** да организираш покупка на гласове в полза на ГЕРБ.
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това че Каракачанов е фурнаджийска лопата е ясно но има минимум 500,000със фалшиви инвалидни пенсии,роми,,бизнесмени с джипове,тарикати с връзки и т.н. Всеки от тях ,,изпива "около 400лева на месец.Представяте ли си какво безумие е това,колко милиона са !Една ИСТИНСКА проверка и ще има за истински бедните пенсионери. А тези ще трябва и да връщат.Един милион инвалидни пенсии повече от 20 години,какви пари са това.
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей патриоти защо лъжете толкова безсрамно! Долу!
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди изборите,не ставаше дума за компромис за пенсиите.След изборите нещата станаха други.Никога не съм гласувал,няма и да гласувам за тия ментеливи "патриоти"
14
2
 
4
 
! Отговори
Toples преди 7 години
Idva jega, ...pei sarce...
13
0
 
25
 
! Отговори
Хайде да ги видим, преди 7 години
господа патриотите, дали ще се справят с този тумор в днешното българско общество! Защото се знае:И битовата престъпност,и фалшивите инвалиди -99% от "героите" в тези две сфери са с точно определени културни традиции.Ако не живеят на чужд гръб, просто няма да са те!
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ще намери компромис само и само да е във властта. Има ли националсоциализъм в Бг и до какво води той е ясно от историята. Този тип е носител на точно на тази идея: лъже за пенсии, строи огради, бие бабички на границата .. това знаем че го може. Вече беше във властта и пак лъжи.
11
2
 
6
 
! Отговори
Starchina Petrov преди 7 години
Tozi Tyuflek e samo za Prezident.
10
2
 
3
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abe..... ovoj Karakacankata ke oslobodvase Makedonija e koga be......
9
6
 
20
 
! Отговори
цру-то преди 7 години
какъв патриот е Каракачанов?! - обикновен сръбски агент и предател.
8
1
 
23
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Компромис за пенсиите може да се направят,като се сложат данъци на хазартните игри,но как ще направите компромиси с разселването на бежанци в България след като изхарчихте толкова пари за ограда,за да ги спирате. Това как ще го обясните на избирателите си?
7
3
 
30
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Първият дебел патриот в историята на България. Имали сме слаби, брадати, пъргави, хвърковати, но дебел патриот като Каракачанов - никога.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заловете тез *** инвалидите, подозираме че те са най-големия проблем, точно от там трябва да се тръгне всеки незаконен инвалид на кол.
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И депутатите сте прекалено много!
4
2
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Компромис ? Значи ще ги вдигнат с по 50 лева.То това "увеличение" вече го изяде скока на газа и парното ...
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Действайте ве ляляджии ко сте седнали да обещавате и лъжете, който се е хванал с тиквите е пил една студена вода. Пари няма щото ги окрадоха, а сега щом инвалидите ще ловите то е ясно как са нещата . От единия край лапаме милиoни от другия ще заловим инвалидите.