Лютви Местан за втори път остана без охрана от НСО

В ДОСТ обвързват решението с искането им за касиране на вота
34
Лютви Местан за втори път остана без охрана от НСО
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според Евгени Михайлов, който беше кандидат за депутат от ДОСТ, това решение е следствие от дадената вчера от Местан пресконференция на която обяви, че ще иска касиране на парламентарните избори и поиска оставката на ЦИК.

Още по темата

"Пресконференцията на ДОСТ наистина свали всички маски и извади много хора от равновесие!!! Днес НСО, която е на подчинение на (п)резидента Румен Радев, е взела решение за сваляне на охраната на Лютви Местан - председател на ДОСТ. Бог да ни е на помощ!", написа Михайлов в личния си профил св социалната мрежа Facebook.
 
Решенията за назначаване или сваляне на охрана се вземат от комисия, която преценява наличието или отпадането на заплаха за публични лица. Тя се състои от директора на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР. Комисията не дава публично информация за решенията си.

Местан остава без охрана за втори път.

След като дълги години като председател на ДПС той се ползваше със защитата на държавните гардове, защото имало заплахи за живота му, в навечерието на Коледа през 2015 г.  остана без охрана, защото почетният председател на ДПС Ахмед Доган публично му постави ултиматум да се оттегли от лидерския пост в движението.

Местан обаче не го направи. Последва извънредно събрание в ДПС, на което председателят му беше скоропостижно свален.

Две седмици по-късно тогавашният председател на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов разкри, че охраната на Местан е била свалена по предложение на вече бившия главен секретар на МВР Георги Костов, който се позовал на проверка, извършена година и три месеца по-рано.

Тогава началникът на НСО Ангел Антонов отрече да е имало политическа поръчка и че решението било взето от комисия с участието на всички служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
ДИМИ преди 7 години
До ИванМНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ОТ КОГО ПАЗЯТ ДОГАН...ИЛИ Е В ЗАТВОР...
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво, че ДПС го спря, иначе щеше да е в парламента само с гласовете от Турция. Но следващия път едва ли ще може. Сега сигурно ще последва нов опит за превземане на ДПС, защото е трън в очите на султана.
21
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 7 години
От какво и от кого го охраняват този човек? От своите му????? Егати цирка у нас, да хвърляме едни пари да пазим някого от своите си. Да си плаща частна охрана, като много други ако толкова го е страх! Живя , като Лорд в ДПС, навсякъде му плащаха сметките!!!!! сега пак да му плащаме пък всички охрана, коли, горива и т.н.
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Екзактния съвсем Екзактно му резнаха охраната. Пия червен винцок и си пека на барбекюто една вратна пържола. На душата мед ми капе, мерлото загрява стомаха ми, пържолата нежно цвърчи и ме ***. Пия за решението на генерал Радев! Отдавна не съм се радвал така!
19
4
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Правилно ! Той е НИКОЙ !
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охрана ли??......тоя *** при бай ти Тошо щеше да е в затвора и да блъска камъни, че и може би нещо по лошо, защото е опасност за националната сигурност. Той и антибългарската му, открито работеща за Турция гнусна организация. В нито една европейска страна, няма партий на етническа и верска основа. Още по малко в парламентите им. Защо тук може?? Думата "толерантност" я намразих вече. Тук се използва за щяло и нещяло
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
винаги може да се скрие в турското посолство, не го мислете
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да ни е на помощ!", написа Михайлов.............да не ти пука,михъйлов,нали на теб вече аллах ти помага. пък и ако ти се наложи,местан ще те заведе до турското посолство.
15
13
 
2
 
! Отговори
турчин преди 7 години
bunun gibilerin yuzunden cekiyor turk halkimiz.Yaziklar olsun Vladimir zidarov gibilerine.Sizi toprak kabul etmeyecek
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това подло и продажни псе беше крайно време да му свият сърмите. Много си беше повярвал но Радев се показа българин и му резна охраната. Браво Румба, браво Радев!!! Пълниш ми душата! Козела много е крал, има милиони, ще се бръкне малко. Може от турско да му пратят някой пехливанин но той струва много кинти.Днес не отговарял на телефона.Къде ли се е крил?Страх го е Доганя да не му види сметката защото го предаде. Какъвто е мършав, дръглив и страхлив, една пиратка да гръмне и е напълнил гащите.
13
3
 
20
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До АноДА РЕД Е И НА ДОГАН ДА МУ СЕ СВАЛИ ОХРАНАТА
12
2
 
30
 
! Отговори
не преди 7 години
От къде на къде това лице ще има държавна охрана,кой е той?те от турското посолство ще му назначат....
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е новина, новина щеше да бъде ако доганя му свалят охраната! Колко милиона струва охраната на агент сава за 27 години?
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aaa..Bustaaan nerde ohrana va,aiii...Goliam chok goliam patladjan td chaka..anderstenmu va..aii.ai..Air dogaan babaaa...Ur patlak vee ei sersem yok ohrana,gidti stambul ,kozel ser senii aa..Aide chabuk ot BG!!Gid borda Mestan bustan kainuma
9
4
 
8
 
! Отговори
Hadano преди 7 години
Ha dano toz pat da uspeqt ha dano
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази вечер ще се гушкат с Гьокче, нали са си близки. Могат и да се обслужват един друг, т.е. да продължават опитите мъж да забременее. Ще дадат своят принос в научната разработка. Му-ха-ха!!
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, крайно ереме беше този дърт козел да си плаща дам за охрана. Рапона му я осигуряваше защото разчиташе на подкрепата му в НС. С удоволствие чета новината! Кога ще му се потърси отговорност за предателствата? Мястото му е 20 години в зандана.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега сигурно пак ще търчи в турското посолство да се крие.Що не вземе да си иде при Ердоган, като толкоз го обича?
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stava interesno...sega a)Air dogan shte mu izprati turska ohrana s vazelinb)dpsarska ohrana s vazelinv)psihoanalitik da go vurne kum realnosttag)zatvoraPoslednoto shte go spasi daje ot realnostta s vazelinka
4
2
 
13
 
! Отговори
Locust преди 7 години
А момичетата на повикване остават ли?