Местан към Радев: Срамувам се от вас, г-н президент!

Монополът на ДПС е абсолютно разбит, обяви лидерът на ДОСТ
6 апр 2017 19:56,
123
Местан към Радев: Срамувам се от вас, г-н президент!
Снимка: архив Булфото

"Срамувам се вместо Вас, г-н Президент! За съжаление, няма как да подам оставката Ви вместо Вас, г-н Радев".

Това обяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан в коментар на поисканата от служебното правителство забрана за гласуване от чужбина.

Проектът първо бе пуснат за обсъждане от правосъдното министерство, а после оттеглен. Заради скандала бе уволнен служител на ведомството, който пък прехвърли вината към правните съветници на президента Румен Радев.

Според Местан целта на промените е да се спре ДОСТ. Той нарече измененията противоконституционни и минаващи под мотото "Да спрем злото ДОСТ" лишавали над един милион български граждани в чужбина от право на глас.

"Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт", обяви Местан.

"Отнетият вот е отнета духовна връзка с Родината, равносилно на отнето гражданство. Това е последното нещо, което приляга на обединителя на нацията", допълва той.

Местан отправя остри реплики към критиците на ДОСТ. Според него крайното отрицание на партията му било признание за силата на 6-месечната формация.

"Монополът на удобното ДПС е безвъзвратно разбит. Прокремълските сили в България са на път да загубят най-ценния си политически капитал, който години наред разделяше българската нация и осигуряваше управление на тяхното БСП", категоричен е той.

Според него критиките към партията му идвали и от страха, че тя е откровено натовска и европейска.

Местан прогнозира, че агресията срещу ДОСТ ще продължи.

"Удобни наемници с академически звания всяка сутрин ще бълват лъжи, че в Кърджали имами агитират за ислямистката партия ДОСТ, без някой, в т.ч. и службите, да е в състояние да приведе дори един пример за подобно нещо.  ДОСТ ще е виновна и за юлската жега, и за есенния дъжд. Защо? За да се оправдае политическата перверзия – Кабинет с фашистко участие. Но и това няма да спре ДОСТ", отсича Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
13
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Поганците, ако имаха срам, до сега да бяха емигрирали в джендема с еднопосочен билет!
37
13
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН преди 7 години
"НЯМА ВЪТРЕ--НЯМА ВЪН" , ОТ БЪЛГАРИЯ --- УСРОВЦИ НЕЩАСТНИ!!!!БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА ЕДНИ И СЪЩИ------- и НИКОЙ ,НЕГОДНИК , НЯМА ПРАВО ДО ГИ ДЕЛИ И РАЗДЕЛЯ ОТ РОДИНАТА ИМ!!КОЙ ВИ Е ДАЛ ТОВА ПРАВО .....И КЪДЕ ГО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА ??!!!!НА ТОВА МУ ВИКАТ --------"СЕГРЕГАЦИЯ" , ПО СВЕТА.....!!!!!!!!!!
36
5
 
15
 
! Отговори
hodrchapovylnite преди 7 години
Аз пък се гордея с президента на държавата ни Румен Радев,защото той защитава българите и суверенитета на страната си.
35
6
 
13
 
! Отговори
Анадола преди 7 години
Местане, ти като се криеш по турските посолоства, що не отидеш в Анадола така облечен, вземи и жена си с теб. Чудя се как ли ще те възприеме тамошния народ или без да пита ще те взриви.
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този облеклото европейско, а манталитета ориенталски.
33
2
 
9
 
! Отговори
FarAwayMan преди 7 години
Правото на глас е гарантирано в Конституцията. Тя не прави разлика между българи, живеещи в чужбина и българи, живеещи в България. Ако целта на цялото упражнение е да се премахне възможността чужди правителства да влияят на изборите у нас рецептата е друга - премахване на възможността за гласуване на българи с двойно гражданство. Не малко страни са възприели този подход...
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България отвътре и България отвън . Очакваме да узнаем каква ще е третата България .
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито искам ,,българи" не знаещи български, да ми определят бъдещето,нито пък такива( макар и от български етнос ), които от години живеят, работят и плащат данъци на запад, да ми натрапват некомпетентните си решения.
30
5
 
22
 
! Отговори
щщд преди 7 години
Местан наясно ли е с кого е в играта? Ако ,както твърди, е "евроатлантик" трябва да е настроен срещу бащицата Ердоган, отхвърлен от Евросъюза, заради поредицата от зулуми,които сътвори. Опитва се да седне едновременно на два раздалечени стола, но ако продължава ще си наседне макарите на пода.
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много еднакви думи и близки до значение фрази изказани от покровителя ти ердоган използваш местане. За какво му е на някой да опитва да спира дост? Просто не ставаш. Даже и с гласовете от турция пак нямаше да влезеш в парламента. Нищо друго освен злоба. Доказателства колкото щеш, че партията ти е протурска - скри се в турското посолство, агитираш на турски, турски политик участва в предизборния ти клип, който също е на турски език. Радвам се, че не си в нс.
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан- Главен ибрик на Ердоган
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл. Да се премахне двойното гражданство и тези които са пожелали от години да живеят в Турция не могат да казват кой ще управлява и каква политика ще води България. Трябва да гласуват само граждани и селяни живеещи в РБ и тези които са временно пребиваващи в чужбина. Трудно ли е да се измисли и реши?
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно, сега Доган, ще му види сметката, поне едно свястно нещо да свърши ДПС.
25
4
 
13
 
! Отговори
упс... преди 7 години
"Срамувам се вместо Вас, г-н Президент! За съжаление, няма как да подам оставката Ви вместо Вас".-------------------Е, те това *** го кажи на Ердоган...., основания и причини за оставката му - колкото щеш, ако ти стиска де Пестанчо!Не ти харесва????Сменяй Местожителството!!!!!!
24
7
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ=ДОСТ преди 7 години
Всеки български християнин гласува срещу ГЕРБ и ДОСТ.Това е мисията на всеки достоен българин.Аз не искам да купувам ток и газ от Турция.
23
8
 
22
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Просто се чудя как така допуснахме лица като Местан,Доган,Карадайъ ( при този последния видях зор да му напиша името ), да са в политиката.Я марш на тютюна и картофите.
22
6
 
15
 
! Отговори
бързо преди 7 години
Местан има сериозни качества за партиен водач на българите в Турция.Това са всички тия емигрирали там след 1989 .Турците и досега ги наричат и то правилно -българите.Квартала им в Истанбул се нарича български квартал .Там да отиде и да защитава интересите им пред турското правителство .
21
2
 
7
 
! Отговори
и какво сега преди 7 години
А бат Делян онодил оная певачка .
20
18
 
8
 
! Отговори
АМИ , ДА....така е преди 7 години
СПЕЧЕЛИ ЛИ РЕФЕРЕНДУМА ЕРДОГАН .....И ЧЕХЛЬОТО РАДЕВ ШЕ ВИДИ БЕЛ БИВОЛ...!АКО НЕКОЙ СИ МИСЛИ , ЧЕ ШЕ МИНЕ МЕТЪР ....ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА!
19
3
 
26
 
! Отговори
Васко преди 7 години
На кой му пука от какво се срамува тоя бъстун?