Местан към Радев: Срамувам се от вас, г-н президент!

Монополът на ДПС е абсолютно разбит, обяви лидерът на ДОСТ
6 апр 2017 19:56,
123
Местан към Радев: Срамувам се от вас, г-н президент!
Снимка: архив Булфото

"Срамувам се вместо Вас, г-н Президент! За съжаление, няма как да подам оставката Ви вместо Вас, г-н Радев".

Това обяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан в коментар на поисканата от служебното правителство забрана за гласуване от чужбина.

Проектът първо бе пуснат за обсъждане от правосъдното министерство, а после оттеглен. Заради скандала бе уволнен служител на ведомството, който пък прехвърли вината към правните съветници на президента Румен Радев.

Според Местан целта на промените е да се спре ДОСТ. Той нарече измененията противоконституционни и минаващи под мотото "Да спрем злото ДОСТ" лишавали над един милион български граждани в чужбина от право на глас.

"Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт", обяви Местан.

"Отнетият вот е отнета духовна връзка с Родината, равносилно на отнето гражданство. Това е последното нещо, което приляга на обединителя на нацията", допълва той.

Местан отправя остри реплики към критиците на ДОСТ. Според него крайното отрицание на партията му било признание за силата на 6-месечната формация.

"Монополът на удобното ДПС е безвъзвратно разбит. Прокремълските сили в България са на път да загубят най-ценния си политически капитал, който години наред разделяше българската нация и осигуряваше управление на тяхното БСП", категоричен е той.

Според него критиките към партията му идвали и от страха, че тя е откровено натовска и европейска.

Местан прогнозира, че агресията срещу ДОСТ ще продължи.

"Удобни наемници с академически звания всяка сутрин ще бълват лъжи, че в Кърджали имами агитират за ислямистката партия ДОСТ, без някой, в т.ч. и службите, да е в състояние да приведе дори един пример за подобно нещо.  ДОСТ ще е виновна и за юлската жега, и за есенния дъжд. Защо? За да се оправдае политическата перверзия – Кабинет с фашистко участие. Но и това няма да спре ДОСТ", отсича Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.