Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса

Той смята, че проблемът може да бъде решен само със закони
Обновена: 7 апр 2017 07:08 | 6 апр 2017 20:41, Петя Славова
92
Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса
Снимка: архив, Булфото

 "В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.

Още по темата

 
Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България". Това пише в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.
 
"Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността  и независимостта на българската държава."

Президентът също така напомни, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за  обществото и националната сигурност проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
24
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
ДА ТРЯБВА ЗАКОНИ, но не като сегашните, противоречащи на Върховния закон-Конституцията, за да има работа за адвокати и съдии , за да ги усукват по килифарски !!!!Щом като един гражданин на тази Република няма към нея никакви задължения, или ги изпълнява частично - НЕ ТРЯБВА ДА ИМА И ПРАВА ! Български гражданин, живеещ и работещ в чужда държава, НЯМА ПРАВО / ама никакво - нито политическо, нито морално/ да гласува за български Парламент и Правителство !!!
46
11
 
20
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Tрябва да се радваме, че Радев не беше танкист, защото сигурно щеше да тръгне с танк за Европа, защото е по мъжко, а и за да спести някой лев на България...
45
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това недоразумение на снимката или е много просто или е адски нагло. То беше избрано по решение на чужда държава, което е крещящ пример за въшна намеса. Сега обаче, той се бори срещу външната намеса. Но само срещу една от тях. За тази, която го назначи е безкрайно сляп. Със същата слепота се ползват и тези, които гласуваха за него!
44
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ясно! НАТО сме ние! Само ние и никой друг!!! Г-н Радев, вие май сте летели само на авто-пилот или симулатор!
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви външни намеси ?те хората си действат безпрепятствено в ***
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен *** саката ! В Турция победи Ц.Ц. Инвалид умствен !
41
3
 
19
 
! Отговори
socialen преди 7 години
ГЕРБ му готвят някакъв номер и пуснаха калинката Любчо.
40
0
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 31 Анонимент.с в България не е добре да живееш /престъпност, неуреденост, ... /, да се трудиш /ниски доходи/, НО все пак не е зле да имаш право на глас и да си избират все същите от които иначе си избягал!? пп. Аха, *** дори и по лошо ще става ако се продължава тенденцията! Опразнете територията та да я заселят други/съседите!
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34 Не победи в Турция. В Турция победи Цецка Цачева . А на последните избориЧервено ГЕРБавите са преди ДПС . Факт .
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Joko Мнооооого добре знае,много ! Ама ти довчера рева срещу ,,турците ,,който гласуват в Турция ,пък сега обърна задницата . То и срещу Сидеров ревеше ,ама сега ще му правиш,, сфиирка ,, Къде ще отидеш ?Ще сфииириш .
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Що писъци ,що рев и со.поли биеше против жиеещите в Турция . Що закани против двойното гражданство . А сега рев и со.поли против това . ПРОБЛЕМА Е ТОВА ЧЕ ДОСЕГА ВСИЧКО СЕ КОНТРОЛИРАШЕ ОТ ГЕРБавите ЧЕРВЕНОКАСКЕТИ{ ОТ КУКЛОВОДИТЕ ИМ } А ВЕЧЕ Е ОЧЕИЗВАДНО ЧЕ ИМАМЕ НОВ ЦЕНТЪР НА ВЛАСТ, НЕЗАВИСИМ ОТ ТЯХ . ЗАТОВА Е ТОЗИ ВОЙ НА ЧАКАЛИТЕ .
36
1
 
11
 
! Отговори
до кога ? преди 7 години
Въпроса за двойното гражданство, както и другите посочени теми в изложеното от президента трябва да се решават от народа чрез РЕФЕРЕНДУМ, а не от платени лобистки интереси в парламента.
35
18
 
13
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Президентът не знае какво иска ! Нали смени професията бе чоджум ? Спри да хвърчиш в облаците и да стъпи на земята.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Каскетите ,червените - ГЕРБ!
33
2
 
17
 
! Отговори
Геле преди 7 години
Хайде , уважаемите емигранти , след като желаят да участват в изборите да им пратим Боко да ги управлява. Нали си го избират. Гласуването е отговорност и човек трябва да си носи последствията от избора. Иначе просто не е честно.
32
5
 
12
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Какво е буря в чаша вода.Ами точно тоя т.н. гей скандал,направен от едно малко герберастче под давлението на ЦЦ с надеждата на пост.Прав е президента че минаваме под външно управление.Не че досега не бяхме.Но новото правителство ще е креатура на новия съюз геостратегически Путин-Ердоган.Как така една партия изцяло креатура на ФСБ признаваща Крим и ЛДНР влиза във власта.Русофобските мекерета от ГЕРБ ги изгониха,а и самата партия е изградена по модел на Единна Русия.ДОСТ пък са им ортаци отвсякъде
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Няма страх!То ако ставаше с три ракии да бяхме завзели света.
30
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този като президент е такъв, представям си го по време на война какви решения би взел.Мъка ми е за вас.
29
5
 
5
 
! Отговори
Смехурко преди 7 години
Какво ще отнесеш или по скоро да те питам с какво ще го отнесеш? Аман от болни мозъци
28
11
 
26
 
! Отговори
Няма страх! преди 7 години
Г-н Президен, само дайте команда и всички предатели ще ги отнесем като мътна Тунджа! С НАМИ БОГ!