Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса

Той смята, че проблемът може да бъде решен само със закони
Обновена: 7 апр 2017 07:08 | 6 апр 2017 20:41, Петя Славова
92
Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса
Снимка: архив, Булфото

 "В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.

Още по темата

 
Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България". Това пише в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.
 
"Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността  и независимостта на българската държава."

Президентът също така напомни, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за  обществото и националната сигурност проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Два милиона българи навън, пращат два милиарда лева в България, или по хиляда лева на човек, само ДДСто, което плаща на държавата средния българин, живеещ в родината си е пет хил.лв,ами данък сгради, осигуряване, акцизи, сумати косвени данъци...хайде сега сметнете, от кого има по-голяма полза !
26
5
 
4
 
! Отговори
До 28... преди 7 години
....p.s. И само за инфо: жалко е когато сам си цъкаш плюсове на коментарите ;)
25
3
 
18
 
! Отговори
До 28 преди 7 години
Какво общо има едното със другото?Аз пращам пари на родителите си за да съм им в помощ. Ако ми ограничат изборните права, няма да спра да пращам пари! И ако искам да съм част от България, а аз искам това, ще намеря начин.
24
18
 
13
 
! Отговори
Само за инфо преди 7 години
Увеличават се парите, които българите изпращат у нас от чужбина. Това показват данните на Българската народна банка. Само президент който си няма понятие прави глупости, като нашия ушан.
23
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ами ти какви данъци плащаш бе пикльо с твоята заплата от 500 лева? И се пращат доста повече от 200 лева, сумите са 4 цифрени, и не са за бабите, но какво разбираш ти измислен чопли си семките и си вярвай нещастен ъгъл.
22
4
 
10
 
! Отговори
77 преди 7 години
Никъде не прочетох, че е против уседналостта. Пълна манипулация на автора на статията.
21
7
 
7
 
! Отговори
Ясно преди 7 години
Може ли и да забраните българите в чужбина да пращат пари в България? Какво ще стане тогава, за един прЕател питам.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гошо Тарабата направи една трета от българите - македонци и те си останаха такива . Този не прави ли същото ?
19
7
 
21
 
! Отговори
Мислете преди 7 години
Единствен законотворен орган е Парламентът, така че заради едно НЕДОВЪРШЕНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ защо ли скочиха някои? Защото проектът предвиждаше КРАЙ НА ФИНАНСИРАНЕТО И УПРАВЛЕНИЕТО НА ПАРТИИ И ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ ОТВЪН, КАКТО И СТРОГ КОНТРОЛ НА ФИНАНСИ И ЗАВИСИМОСТИ! А ДОБРО УТРО! Едно изречение в заключителните разпоредби беше само ПРИКРИТИЕ на опита на НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И КРЪВОПИЙЦИ да се спасят! Президентът, каквото обеща, си го изпълни и се бори за СЪЩЕСТВУВАНЕТО и СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ! БРАВО
18
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България най - накрая имa истински президент!
17
11
 
34
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Не отстъпвай Генерале! Нито крачка! И не се впечатлявай от "реакциите" и коментарите! Соро соидните медии, институции и партии за зомбирали обществото и това се очакваше!Не позволявай довършването на Българската държава и Православния ни народ!
16
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма българи зад граница, българите живеят и работят в България, плащат си данъците тук и възпитават децата си в любов към родината, останалите са,,дърво без корен", ваканционни българи, а децата им даже няма да имат нищо общо с България.За това, оцелявайте някъде по света ( не ви съдя ), но не се месете във вътрешните работи на вече чужда Вам държава !
15
4
 
36
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Неразумни юроде:1) първо правото му го дава българският народ, който го избра и чиито интереси защитава! 2) ако приемат закона, той ще важи както за "българите в Турция" така и за българите в останалия свят, в това число и Русия, така че не виждам защо ревешИначе дали имало закон да му позволява това или онова... Няма значение дали де юре е ок. За мен е важна позицията му! И тя е на държавник!
14
9
 
40
 
! Отговори
Неанонимен - Димитър преди 7 години
Абе ологофрен. Аз живея от две години в чужбина. Като ограничат правата ми ще се прибера и ще гласувам. 3 милиона българи в България не гласуват!!! Един милион на държавна хранилка не гласуват те седнали да ми обясняват как ще ме ограничават. Тези които не живеят в България и ги интересива родината ще намерят начин. Не ни мислете. Важното е 500 хиляди турски поданици да не решават вместо 3 милиона незаинтересовани. Браво на президента!!! Имайте поне малко достойнство като него!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Неразбрал преди 7 години
До 7 АнонименПромените трябваше да минат за сметката на Радев ли? Все пак ББ е по презумция приятел с всички с които фамилярничи, прегръща се и непротиворечи , макар и да не говори чужди езици! :)
12
24
 
13
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 7 години
ТОВА ЛИ Е "НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ"-------да се разделят българите на "вътрешни и външни"??????????????ТИЯ БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА .......ДА НЕ СА ПОТЕНЦИАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ,БЕ НЕ.ЩАСТ.НИК??!!!
11
24
 
19
 
! Отговори
Румбата е смешник ! преди 7 години
Като говориш за външна намеса Президентю мой, Решетников ли имаш предвид ?
10
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Радев истински достоен президент !
9
31
 
17
 
! Отговори
ЕЙ РАДЕВ РУСКА МЪРШО преди 7 години
КОЙ ТИ ДАВА ПРАВО ДА РАЗДЕЛЯШ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА .....ВЪТРЕШНИ БЪЛГАРИ И "ВЪНШНИ БЪЛГАРИ"...??!!ТИ КЪВ СИ БЕ , ПЪПКО ЧЕРВЕНА ...ТА ДА СИ ИЗМИСЛЯШ ЗАКОНИ ЗА--- "НАЦИОНАЛНА СЕГРЕГАЦИЯ"...... И ДА РАЗДЕЛЯШ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!???ЩЕ ТЕ СЪДИМ В МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД ,БЕ ....ИБРИК РУСКИ НЕЩАСТЕН....!!!!
8
6
 
24
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Националната сигурност е от първостепенно значение за Радев!