Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса

Той смята, че проблемът може да бъде решен само със закони
Обновена: 7 апр 2017 07:08 | 6 апр 2017 20:41, Петя Славова
92
Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса
Снимка: архив, Булфото

 "В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.

Още по темата

 
Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България". Това пише в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.
 
"Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността  и независимостта на българската държава."

Президентът също така напомни, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за  обществото и националната сигурност проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев нито има законодателна инициатива, още по-малко може да приеме закон, цялата история беше ГЕРБеро-ченгеджиска постановка, администрацията е тяхна, сега може да очакваме още няколко,,динени кори",да има после банкянският чалгопитек,с кого да се оправдава поне следващите две години.
6
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев смяташ ли да подадеш оставка за превишаване на правата си + страхливост да си признаеш ...или да ти я поискаме
5
15
 
33
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Радев ми става все по симпатичен със всеки ден.От както е встъпил в длъжност трупа само червени точки по отношение на ангажиментите които бе поел. Не виждам какво сте недоволни, изчака да минат изборите, за да не влияе на вота и да нагнетява доп напрежение и постави своята позиция!От много години насам е нямало държавник на голям пост, мисля че вече имаме такъв!
4
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
<<Радев :Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес >>Имаш предвид и консултациите с Решетников ли ?
3
23
 
15
 
! Отговори
гадев преди 7 години
А досега защо мълча и се кри зад разни чиновници бе *** ? Чак като се размириса се сети да се обадиш ! Къде са ти топките, *** ли ти ги държи ?
2
25
 
19
 
! Отговори
ЩЕШ --НЕ ЩЕШ......17 преди 7 години
ВЕЧЕ СЕ УСРА И ТИ ВИДЯХМЕ КИРЛИВИЯ ЗАД.НИК!!!НЕ Е ТВОЯ РАБОТА , ДА ФОРМИРАШ ЗАКОНИ Г-н ПРЕЗИДЕНТ!!!!!ЗА ТИЯ НЕЩА --ИМА НС!!!!НЕ СИ ПРЕВИШАВАЙ ПРАВАТА , УС.РА.НО ДРУГАРЧЕ.......
1
1
 
17
 
! Отговори
турист преди 7 години
Радев трябва да махне Друмева, ясно е че тя забърка цялата каша. Във всеки случай тя има огромен опит и едва ли случайно направи този скандал. Вероятно, за да отклони внимание от СВАТБАТА между Бойко Волен и Валери.