Румен Радев пред Bulgaria ON AIR: Няма драма с уседналостта!

"България е парламентарна република... партиите да решат"
Обновена: 6 апр 2017 18:21 | 6 апр 2017 13:30, Камелия Цветанова
250

Законовите промени се правят от парламента, а предложения за такива имало много. Така държавният глава Румен Радев коментира пред Bulgaria ON AIR скандала с пуснатите тестовете за обществено обсъждане за изменения в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше сънародниците ни в чужбина да гласуват на български избори.

Още по темата

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат, предложения много ", отсече президентът Радев.

В крайна сметка правосъдното министерство оттегли поправките в закона, а шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените, беше уволнен.

Талев пък от своя страна обясни, че законопроектът е бил съгласуван със зам.-министър на правосъдието си, а негова авторка в голяма степен била Емилия Друмева, правен секретар на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Цецка Цачева никога нямаше да предложи такъв законопроект! Представяте ли си кака Цеца да отнеме гласа на ония от Турско даето гласуваха за нея, без дори да знаят че го правят! Как би изпуснала кака такава златна кокошка- да гласува без да знае за кой и защо! Има защо да викате, така че викайте!
155
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този законопроек НИКОГА нямаше да бъде предложен от Плевнелие, щото щеше да ядоса електората си - ДПС и ДОСТ!Разбирам защо ви липсва вашият президент, на нас обаче - НЕ!
154
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам колко злоба се излива в тоя форум, стигам до извода, че президента здраво настъпи някоя партия по мазола, че даже го и спука. И нека не се лъжем, българите от чужбина рядко пишат в този форум.
153
12
 
7
 
! Отговори
22222 преди 7 години
Този Л. Талев му се чудя на акъла. Имаше възможност да поеме отговорността. Щеше да се издигне в очите на милиони българи и щяха да го изпратят на дипломатическа работа в чужбина. Проигра си шанса влизайки в ролята на мижитурка.
152
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 182''ние просто го копирахме от демокрациите, които вие боготворите''Ама верно ли бе.Другарят Радев - протежето на товарищ Решетников,члена на БКП,противника на европейските инициативи и директиви като санкциите с/у Русия, този който лобираше за руски самальоти... копирал нещо от европейските страни ?!?!Ауу жива да не бях..
151
12
 
11
 
! Отговори
Станишко преди 7 години
Този приземи самолета.Сега на него му остава една седмица,както казваше той.Голям срам е тази чеборашка.Ще ходи на инструктаж при Решетников.
150
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ и ДПС яко тролват тука! Никой с двойно гражданство НЯМА право да гласува!Никой не говорещ български няма право да гласува!Никой не внесят данъци в тая държава Няма право да разпределя нашите пари за здраве, образование, пенсии на родителите ни. Като искате да имате права - върнете се в България. Борете се с нас! Учете децата си на български в българските училища! Който е патриот да се връща в България. Който му е хубаво на вънка- да не ни се бърка в живота и да не ни разпределя парите!
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ ако имаш двойно гражданство не можеш да гласуваш, даже и да живееш постоянно в Америка, смятат те за агент. Ако си живял повече от 3 месеца извън САЩ не можеш да гласуваш за партиите в държавата. Правила пичове, ДЕМОКРАЦИИТЕ отдавна са разбрали, че ако искат да имат държава ще трябва държавните дела да се решават от хората в самата държава, а не от такива на които влияят чужди правителства. Нали искаме демокрация, ами токава да си внесем правилата, които я защитават!
148
12
 
9
 
! Отговори
бай Тошо преди 7 години
Какво се оправдаваш смешно и елементарно, бе шапкар? Нали си мъжкар, защо не си признаеш, че ти си поискал тези промени, а си измивате ръцете с едно момче от министерството. Жалък си. Гаф след гаф, ама така е, като си некадърен и нищо не разбираш от държавно управление.
147
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 милиона граждани с български паспорт на вън. От тях 1/3 с категорично туско самосъзнание. Още 1/3 женени в чужбина с деца, които не говорят и думичка на български без абсолютно никакво българско самосъзнание, и САМО 1/3 българи, които искат да се върнат в България. Е, ако тези 1/3 българи сте истински българи няма да ни викате, ако обичате истински държавата си. Англия, САЩ и Франция от дълги години прилагат закона за уседналостта, ние просто го копирахме от демокрациите, които вие боготворите
146
7
 
11
 
! Отговори
До 177 преди 7 години
Единствените квичащи са от на леля ти *** електората! Гадно е да те бият 11 пъти
145
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев се ocра от всякъде. Преди изборите подучен от руските си ментори и социалистическата лисица Нинова се биеше в гърдите че той ще бъде президент на ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. Немалко българи от чужбина а също и от Турция се подлъгаха по думите му и гласуваха лъжливия генерал. Три месеца след като получи властта чрез измама той лиши 2 милиона български граждани от правото им на глас. По голяма издънка от тази не е правил дори Гоце - президента с наклонения кeнеф.
144
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно защитниците на турските гласове във форома са много, очевидно са и безработни или пък работят в някоя държавна администрация на хранилка, че имат цял дан да разцъкват в нета. Извинете хора, но ние работещите хора, изпълняващи съвестно служебните си задължения до поне 5 и 30 не можем да спорим с *** и държавни служители, наети от партиите. Все някой трябва и да произвежда нещо, нали?!
143
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко ги въртеше както си иска и на изток, и на запад ...Радев за един месец ще ни вкара във война с турция !
142
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** прасетата герберскиии, *** ли *** с пяна на зурлите си
141
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съседката ми живее от 10 год в Англия. Майка й се разболя от рак и я оперираха, а тя дори не дойде да я види, щяла да си загуби работата. Между другото чисти хотели. Та, ще го кажа така - човек, който зарязва собствената си майка заради чистене на английски ла.*** НЯМА правото да решава съдбините на децата ни, и нашите собствени. Въпрос на морал е. И не ми пука колко ще ме плюете. Няма да подхващам въпроса с ония от Анадола, сещайте се...
140
5
 
7
 
! Отговори
Цветан Ризов преди 7 години
БОЙКО Е ВЕЛИК И АЗ СЪМ НЕГОВ ПРОРОК. ТОЧКА.
139
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН НАСТЪПА ПИРОНА В БЪЛГАРИЯ. СЕГА *** ИЗ КРЕМЪЛ.
138
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радев яд ли те е че България иска в Европа и иска приятелство със САЩ? Ами *** от яд тогава
137
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО СЪС СВОИТЕ СЪЮЗНИЦИ ОТ ЕС И НАТО!