Румен Радев пред Bulgaria ON AIR: Няма драма с уседналостта!

"България е парламентарна република... партиите да решат"
Обновена: 6 апр 2017 18:21 | 6 апр 2017 13:30, Камелия Цветанова
250

Законовите промени се правят от парламента, а предложения за такива имало много. Така държавният глава Румен Радев коментира пред Bulgaria ON AIR скандала с пуснатите тестовете за обществено обсъждане за изменения в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше сънародниците ни в чужбина да гласуват на български избори.

Още по темата

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат, предложения много ", отсече президентът Радев.

В крайна сметка правосъдното министерство оттегли поправките в закона, а шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените, беше уволнен.

Талев пък от своя страна обясни, че законопроектът е бил съгласуван със зам.-министър на правосъдието си, а негова авторка в голяма степен била Емилия Друмева, правен секретар на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да плюете президента, той е прав.Нямам против хората на вън, но когато се разболеят се лекуват в чуждестранните болници, децата им ходят в училища в чужбина, имат учебници и не им сменят програмата на 20 септ. Ние всекидневно търпим решенията на случайно попаднали в парламента хора, а те живеят в уредени държави. Ние избрахме да останем, да се борим, и имаме повече право да казваме какво как да бъде. Освен това знаем по-добре каква е реалността, те четат и слушат за реалността, ние жи
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАПРАВЕТЕ СПЕЦИАЛЕН МИР за гласуващите в чужбина - така хем ще имат право да гласуват, хем ще вземат чисто и просто някакви си 5 места и толкоз. Ако ще да са 5 милиона на вън 5 места и това е. Така ще е честно. Ние в БГ избираме мнозинството, на вън също гласуват, а и си знаят кой депутат са избрали и към кого да се обръщат ако има проблем. И вълкът сит и агнето цяло. Но народът живеещ в БГ трябва да има тежестта, все пак ние теглим хумота и решенията на тия политици.
134
3
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Президентът не е демократ.
133
5
 
9
 
! Отговори
Боко преди 7 години
До 160. Каква роля има Бойко ли? Ами много ясна - когато е на власт, магистралите се строят, когато не е - спират. Защото той ръчка яко и защото еврофондовете вървят. А примери в подкрепа на горното колкото искаш - завършена магистрала "Тракия", довършена магистрала "Марица", стопирана при Орешарски, довършена магистрала "Люлин", спряна при БСП, завършена отсечката при гара Яна от магистрала "Хемус", северна и западна тангенти, спрени при БСП, завършени отсечки от магистрала "Струма". Стига, а?
132
3
 
8
 
! Отговори
До Кукловод преди 7 години
Ами станало е, че някой на който въобще не му е работа, а още по-малко в компетенциите върши неща от които не разбира. Сега се надявам, че разбра
131
6
 
16
 
! Отговори
gadev преди 7 години
До КукловодътПроблемът не е толкова в самия законопроект - в него има и смислени неща. Големият проблем е в начин по който Радев опита да го наложи - скри се зад бушон, вместо да застане с името си зад него. Като видя че няма да мине по този начин - веднага влезе в обяснителен режим ! И тая шушумига без топки ни е президент !
130
7
 
11
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Ама че овце сме . Не случайно ПР Славейков ви го е казал в очите . Не сме народ а *** . Аз така и не разбирам какво толкова е станало и какви са тези драми . Голяма работа като някой друг слабак няма да гласува . Напускачи бол , защо те трбва да определят това което ние правим в България ? Щом си избягал седи там и чисти *** и не се меси на хората останали в българия и борещи се за нея за да я си я върнат . Все пак тези неща трбва да се пооставт на дебати и толкова .
129
10
 
16
 
! Отговори
пилот преди 7 години
тоя кат го гледам къв е президент ми е ясно къв пилот и генерал е бил! Парашутист! Връзкар! Въздух под налягане!
128
2
 
10
 
! Отговори
другарю президент, преди 7 години
а за хиперинфлацията нищо не казвате! Или и вие нищо общо нямате?
127
13
 
15
 
! Отговори
gadev преди 7 години
Льотчика стигна дъното .. само за 3 месеца откак е там. Колко ли още ще копае надолу до края на мандата си
126
5
 
12
 
! Отговори
до Гeрберасткия трол преди 7 години
И защо реши, че магистралите са на Бойко, а не на българския народ. Строят се с европейски пари, а изпълнителите са основно фирми на Чeрепа, Цветелина и Дебелян. Къде видя ролята на Бойко в цялата схема. Освен може би на посредник в разпределянето на комисионните.
125
15
 
17
 
! Отговори
Радев - прецедент преди 7 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България ще се окаже един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора си мислят, че света се върти около тях.
124
17
 
14
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Този пилот за нищо не става
123
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От скоро но вече смешен и дискредиран!
122
11
 
12
 
! Отговори
Смехурко преди 7 години
Драмата е в президентството
121
4
 
4
 
! Отговори
Строй се, преброй се преди 7 години
Тандемът Бойко-Цацаров показва на всички кой кара влака....Като в казармата - накажѝ един за назидание и другите ще слушкат...Упражнението е насочено не толкова към патриотите, а по-скоро към оядените гербаджийски фирми от кръга на Цветанов
120
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Известният антируски портал Bellingcat, уличи Украйна в лъжа за катастрофата на малайзийския Боинг, полет MH17Около три години след катастрофата на малайзийския Боинг става ясно, Русия няма пръст в трагедията, и че официален Киев е лъгал, твърдейки, че в момента на трагедията в зоната на така наречената негова антитерористична операция не е имало украински ракетни системи Бук.
119
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще пада смях при управлението на фурашката и женерал Радева! Толкова си знае, какво да прави, че изпада в комични ситуации!
118
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев освен военната академия в София, друга военна академия не е завършвал. Вижте му биографията ако не вярвате
117
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бива го радев да лъска обувки в пред входа на кремъл. Прави такъв блясък, че като погледнеш, блясъка те заслепява и падаш по гръб. Затова го уважават навсякъде, лъскачите на обувки са търсени и желани. Злите езици пускат слухове, че ползва вакса менте от битака, която наранява естествената кожа на хубавите обувки на политиците. Обаче това е подла инсинуация, целия народ е зад него и му вярва, че не *** с вакса менте, а лъска обувките с екстра вакса.