Правителството – скоро, най-късно до 19 април

ГЕРБ и Обединени патриоти сближават позиции за пенсии и мажоритарен вот
Обновена: 7 апр 2017 17:33 | 7 апр 2017 17:15, Камелия Цветанова
16
Правителството – скоро, най-късно до 19 април
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев свика първото заседание на новото Народно събрание на 19-и април, а след продължили над четири часа преговори между ГЕРБ и Обединени патриоти, Владислав Горанов от екипа на Бойко Борисов увери, че до тогава ще има и правителство.

Още по темата

"Ще сме готови навреме, до 19 април", отсече той.

Освен Горанов в преговорите участваха и зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпартийците му Красимир Велчев, Делян Добрев, а от страна на Патриотите бяха лидерите на обединението Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

"Към момента персонални въпроси не са обсъждани, вече ми омръзна от всякакви спекулации", отсече Красимир Каракачанов и допълни, че за момента единственото ясно име било на премиера Бойко Борисов.

Горанов също увери, че не е ставало дума за персоналния състав на кабинета.

"Политическият процес, който тече в момента е за формиране на стабилно и успешно 4-годишно управление, то предполага всички институционални решения, които се налагат като структура на МС и поименен състав, но не сме стигнали до там още", обясни той.

Една от темите, по които все още не е постигнат компромис е скок на пенсиите. Според ексфинансовия министър Горанов има достатъчно време да се намери компромис между ГЕРБ и патриотите.

Двете политически сили са затворили темата за мажоритарния вот, стана ясно след консултациите.

"Тази тема е приключила, ГЕРБ са "За", ние сме "Против" и въпросът ще се реши от пленарната зала", заяви Каракачанов.

И той, и Горанов заявиха, че не виждат проблем, ако двете политически сили имат различни гласувания в парламента по някои теми. Засега обаче единствената такава била именно за мажоритарния вот.

До 19 април, когато е първият работен ден на новото Народно събрание ГЕРБ и Патриотите ще са изчистили всички спорни въпроси по управленските си програми и ще са готови с имената на министрите.

ГЕРБ и Обединени патриоти били напълно единодушни по темите за сигурността и битовата престъпност.

"Все още не е изчистен най-спорният въпрос, този за пенсиите, по който разговорите продължават. Всичко е въпрос на сметки", заяви Каракачанов.

Запитан дали ГЕРБ приемат военното министерство да отиде при Патриотите, Горанов обясни, че да се бранят границите е много патриотичен въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
КорнелиеФ преди 7 години
До АнонименАбе главо глупава- при гласуван 3% бюджетен дефицит - това е около 4 милиарда на година ДЕФИЦИТ или за 4 години х 4 прави 16 милиарда.Тези пари се вземат от банките.Когато имаш излишък и голям икон. растеж- не теглиш заеми,Ама какво ти обяснявам -кат не вярваш - гледай колко е дефицита на Русия- на нея и на Путин ,поне вярваш...
10
1
 
0
 
! Отговори
дядо Пенс преди 7 години
С или без правителство-все сме си бедни...
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добра идея за сидеров
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво ! След КУНЕВА, НЕНЧЕВ, МОСКОВ , ....ЦВЕТАНОВ , БОРИСОВ ...... и още ,още пълни некадърници !!!!!! Сега ... СИДЕРОВ МИНИСТЪР ! Искам ГО ! Поредният !
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсиите ще са минимум 500 лева, а заплатите минимум 400 лева.
6
3
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Радев не е оня момок Плевнята ! Той ще скрие шайбата и на Оня от Банкя !
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
видяхте ли какво правят комунистите в служебния кабинет ?само една седмица им остава и крадат документи, уреждат търгове ... и апартаментиами ако трябваше да управляват следващите 4 години ??
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко? Колко милиарда ще изтегли тиквата за новия мандат. Залагам на 30. Щото 16 милиарда стигат за година и половина упражнение в управление.
3
14
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Ей сега е момента, червенушки, да почнете газ да уринирате! Белким, като страничен ефект, не и вдигнат цената!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев как ги строява ама :)
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво, но само с 240 депутати трудно се върши смислена работа! Забелязали ли сте, че в нормалните страни са над 500?? Това е и причината да сме на това дередже сега...