СДС, ДСБ, АБВ, Д21 – на свободен наем до месец

Областната управа им взима държавните сгради, които ползваха
25
СДС, ДСБ, АБВ, Д21 – на свободен наем до месец
Снимка: Булфото, архив

От другата седмица областната управа на София започва да изпраща предизвестия за освобождаване на помещенията от партиите, които не преминаха бариерата за влизане в парламента. 

Още по темата

Това трябва да стане в едномесечен срок след известието, каза  пред БНР областният управител Диана Тонова.

Сред сградите, държавна собственост, които трябва да бъдат освободени, са тези на "Раковски" 134, ползавана досега от СДС и на бул. "Витоша" 18 с вход откъм "Кърниградска", където се помещаваше ДСБ, обясни Диана Тонова.

Двете партии, както и "Движение 21" и АБВ, досега получаваха от държавата сгради за ползване, но след като се явиха на изборите в коалиции и не минаха бариерата от 4% за влизане в парламента, трябва да освободят помещенията.

След тези избори те не отговарят на условията на закона за държавно имущество и другата седмица ще започнем поетапно да изпращаме предизвестия за прекратяване на договорите, тъй като те така са сключени, с едномесечно предизвестие и с уговорката те доброволно да освободят тези помещения, обясни областният управител.

"Представителство в Европейския парламент (евродепутат - бел.ред.)не дава основание за предоставяне на държавен имот", добави Тонова.

"Никъде в Нормативната уредба няма такава правна възможност. Никаква разпоредба, която да позволява подобно нещо", допълни тя, явно визирайки Светослав Малинов, който е евродепутат, избран през 2009 година от листата на "Синята коалиция", в която влизаха СДС и ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
0
 
! Отговори
бдинец преди 7 години
В мазето нямали ,някое килерче да им оставите ,хората толкова много се бореха за демократизиране на Родината ни ,и никаква благодарност,а хората кариери оставиха за пустата демокрация.
19
0
 
1
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
е сега вече се разтури седянката на псевдодемократите и висши партийни функционери , а хубавото вече свърши и субсидията също тичайте до бюрото по труда да се регистрирате като трайно /мързеливи/ , мързеливи да се чете безсрамни
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4, 8, 20 - правилните мнения.
17
0
 
4
 
! Отговори
Емблематична сграда преди 7 години
е "Раковски" 134.Редно е сините да осигурят средства, за да останат наематели поне на един етаж, ако не е по силите им да плащат за цялата сграда.Но има и друго решение - другите етажи да се наемат от ДСБ и други сини партийки и движения. Има такива. Отделиха се без много шум още когато Ванчо Си_ха_не_то направи от СДС нещо като ОФ. Повечето от тези малки формирования през последните 20 г. не са били представени в парламента и сами са си плащали наем за клубчета където намерят помещения.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Градски" десници и левици,"селски" десници и левици... А заедно с парламентарно представените партии и политици- международно организирани терористи,официално признати от съда на ЕС престъпници и българоубийци,стриктни изпълнители на плана РАН-ЪТ ! В пълно съответствие с него за 25 години населението на БГ бе преполовено... и се очаква след още 25 г БГ да е само географско понятие!Ще го допуснем ли? Ще се появят ли съвременните "Спартак"- за Европа- и "Ивайло" за БГ?В БГ има ли народна армия?
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде на *** откъдето сте се пръкнали. Там ви е мястото и най ще ви подхожда.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелееее,сега патерицата Марешки ще има да избира-коя ли сграда най-ще му хареса?
13
3
 
8
 
! Отговори
само ДСБ!!! преди 7 години
Раданчо ще ходи на масичките на Витошка за през лятото. Там щял да раздава листовки срещу Лукойл
12
1
 
4
 
! Отговори
По-бърже ако може преди 7 години
Банда и.диоти :-) Кажете кога ще се изнасят да пратим папараци. Снимките здраво ще се харчат после. Нещо като комикс може да се пусне
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казвах му на това момче от АБВ да не се коалира с Татяна Дончева,защото ще го повлече надолу заедно с нея,но не ме послуша и сега си тегли последствията.
10
1
 
7
 
! Отговори
До: ognyanz преди 7 години
Те и да направят, да не мислиш, че ще вземат повече от 2,8 - 3%?
9
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Сами са си виновни....
8
4
 
7
 
! Отговори
така е преди 7 години
Тиквата седем години плю по десницата повече отколкото към Партията виновна за престъпления към човечеството и призната от Европейския парламент за престъпна .От което следва че тиквата е част от сценария започнал с мадридската кукла на конци. Сега "дясното" представлява вътрешнопартийната опозиция на комунистите -т.е. техните шофьори , масажисти и охранители, които искат да получат право да крадат.
7
0
 
1
 
! Отговори
До р преди 7 години
Много ще им станат, един заврян зет им стига.
6
3
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
На СДС, ДСБ, АБВ, Д21 да им дадат една обща сграда, така може и коалиция за следващите избори да направят.
5
2
 
21
 
! Отговори
р преди 7 години
Да ходят в Драгалевци при своя шеф ........Като им се накара така хубаво ще ги изгони ......Костов ги употреби и вече не му трябват.Той е успял приватизатор.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов да не би да да си напуска апартамента и той ли бе ?
3
2
 
20
 
! Отговори
BUHAHA преди 7 години
МОЖЕ ДА СЪМ С ДЕСНИ ВЪЗГЛЕДИ НО: БУХАХАХАХАХАХАХА, ТАКА ВИ СЕ ПАДА, ПСЕВДО ДЕМОКРАТИ И КРАДЦИ!
2
5
 
28
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Нека, така им се пада на старите крадци. Добре се досещате какво ни докараха СДС, ДСБ и Костов и как разпродадоха държавата за жълти стотинки и я турцизираха. СДС управляваше с ДПС и Костов след това подаде сам декларацията за признаване на възродителния процес , която бе приета от парламента и даде основание на турските изселници да съдят България за възродителния процес. Това е пагубно за България, която можеше да загуби част от територията си заради костовите издънки.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кеф.