МВнР: Ударът на САЩ - за решаване на проблема с химическите оръжия

Да бъдат наказани виновните за атаката в сирийския град Хан Шейхун!
Обновена: 8 апр 2017 14:25 | 8 апр 2017 14:24, Елка Василева
45
МВнР: Ударът на САЩ - за решаване на проблема с химическите оръжия
Снимка: Reuters

В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г. на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това на същата дата върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия.

Това се посочва в позиция на Министерството на външните работи във връзка с ограничения ракетен удар по военното летище Шайрат в Сирия, публикувана на сайта на министерството.

Още по темата

В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт, извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун, отбелязват от МВнР.

България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия.

Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за междусирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година, се казва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, обръщам се към тези, които не са ***, помислете малко и се обърнете към логиката.Един *** въпрос, който слага край на всички спорове: ако американците са били сигурни, че на сирийската авиобаза има химически вещества, защо ще я атакуват с ракети - нали ще предизвикат разпръскване на отровните вещества и нови жертви сред мирното население?Извод - били са сигурни, че на авиобазата няма отровни вещества.Следователно, цялата работа е скалъпена.Може ли някой да опровергае тази логика?
33
0
 
2
 
! Отговори
сулю преди 7 години
Един *** въпрос: ако американците са били сигурни, че на сирийската авиобаза има химически вещества, защо ще я атакуват с ракети - нали ще предизвикат разпръскване на отровните вещества и нови жертви сред мирното населения?Извод - били са сигурни, че на авиобазата няма отровни вещества.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е пълно безумие да подкрепим този терористичен акт. Отвратен съм от всички политици
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-важно е мнението на Митов и след това на Плювналиефт.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната марионетка, която оправдава кукловода!
29
1
 
31
 
! Отговори
Българин преди 7 години
То американците съсипаха и цял Ирак на база имагинерни химически оръжия. Това е запада - лъжа и медийна пропаганда.
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Празноглавия конституциячетящ ***
27
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гумен Гадев веднага улови посоката на вятъра...Хахаха. Забрави за санкциите. Де юре и де факти се омешаха в празника деца конституциячетящ ***.
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само блеене чувам. Всички мир искат, а се изказват в подкрепа на тоя или оня! Външно! Кой ви пише словоизлиянията, че после пак ще се обяснявате, как нямаме сестра! Аре малко млък! Разлаяха се кучетата и ние лаем!
25
3
 
27
 
! Отговори
ей преди 7 години
Какъв проблем с хим.оръжие още няма официален доклад по въпроса,нито се знае какъв е бил химикала....
24
3
 
8
 
! Отговори
Майка му преди 7 години
Даню мама, ти като какъв се обаждаш от коневръза?
23
4
 
6
 
! Отговори
? преди 7 години
Президентът Радев сигурно знае за политиката на спис. А-СПЕКТО на шефа на Кабинета И.Христов.А сме в ЕС.
22
28
 
6
 
! Отговори
Наказване преди 7 години
Наказването на виновника- Лавров и Путин, които явно "нахъсват АСАД и той в момента ОТНОВО бомбардира същия град БЕЗОЧЛИВО< ПРЕДИВИКАТЕЛНО.Какво ще кажат Путин и Лавров? Че са "НЕПРИЧЕМ"? Както биха казали и говорителите им.. Е, как ще свърши тази война, като точно Русия нахъсва Асад.
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, абе тия от Външно как си позволяват да правят официални изявления без твое знание ?Я кажи на Иво Христов да ги скастри и уволнете този който си е позволил да качи на сайта това изявление. А Друмева да изготви юридическото основание за това.
20
3
 
30
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
То и в Ирак май имаше химическо оръжие ,ама обесиха Садам, разрушиха държавата и не намериха нищо ! Номерата на чичо Сам...
19
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лазиме ли, Външно, лазиме ли? Смеем ли друго да правим... Докъде се докарахме...
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво подкрепяте бе да ви *** макята? Погледнете след краварският удар идалците зцапочнаха да трепят цивилното население. Убити и окачени по стълбовете обикновени хора. Макята фостенцата и на вас селянжърска да ви ***! Не си виждате уср.ния здник тръгнали да подкрепят на майкя си пи.чката!
17
4
 
23
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Духът на Даниел/пидирел Митев още витае в в тая кантора...
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taka se reshava grija burzo i ostro i pokazvat koi komandva,a ne mishki s mikrofoni
15
1
 
23
 
! Отговори
дядови преди 7 години
Когато си марионетка и не можеш да кажеш нищо съществено, още по-малко истината, по добре е да си мълчиш, вместо да угодничиш и да ставаш смешен пред света !