Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?

За вътрешен министър се спряга името на Калин Георгиев
Обновена: 8 апр 2017 08:06 | 8 апр 2017 07:30, Елка Василева
215
Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?
Снимка: архив, БТА

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Още по темата

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да  поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120Аз не виждам разлика между червените каскети на БСП и Герб.Те са сатрапите на България.И понеже ние българите предпочитаме да ни тъпчат и сами си го причиняваме ,сега е по-добре да мълчим.Внушаваха ни да не гласуваме за малките партии,защото те няма да влязат в парламента е сега за страхливците дето гласуваха за по-малкото зло да ни е честито.Да ни е честито шоковото поскъпване,защото няма как с тези крадци начело да се тръгне към справедливост в доходите,в здравеопазване в съда
91
0
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До И ваща мама същоПреди и Волен беше против ГЕРБ ама сега като стана въпрос за коалиция, пари и власт, всичко се забрави и станаха приятели от врагове. Те и Симеонов и Сидеров се мразеха, но отново се събраха, иначе Атака отиваше на сметището с тези 3%, а партията на Симеонов беше на границата на 4%. Точно Симеонов създаде Атака и НФСБ. Аз не знам някой да гледа смотаната му телевизия, както и тази на Сидеров. Там се правят само на националисти, а всъщност са обикновени крадци като ГЕРБ.
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега всички 47% негласували, ако Цецка Цачева стане правосъден министър, да излязат на улицата, за да покажат защо не са гласували.... гл. сека на МВР почти го съсипа, дай сега и той министър, та да си довърши започнатото... и не учудвам че вече важат законите на джунглата.
89
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Народа са тези които гласуват, останалите са шилета за стригане
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен127Ами да са гласували. Сега пак да си натискат парцалите!
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до анонимен 80 И аз съм оптимист. Положението на хората е тежко и лошо, но ще става по-лошо.
86
2
 
22
 
! Отговори
И ваща мама също преди 7 години
Волен Сидеров - главен архтект на бъдещата коалиция !Алооо, NOVA и BTV, нещо да кажете по въпроса ?Защо не мучите, както обикновено срещу Сидеров ????Аааа, сега Сидеров е удобен !Сега златният пръст на Атака ви трябва, за да с скрепите евроатлантически ориентираното правителство ...Волен вече не е луд ! :)Нали така ?Смешници !
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
siderov se prebojadisa jalko plu po boiko gerb a sega s tah samo da ev parlam.mlada jena nalko dete para trabva kato dluscham pavlova ot komunisti4eskata di roda ne ja li e sram milionerka stana ot komidionni no debela mnogo be zazeva pak se oredi patriotite s prast sa. Ministr. Postove mvr slabos ba boiko v ndgovi raze pak nama loscho
84
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ, наречена от народа гроб досега не е изкарала пълен мандат, не виждам как ще наруши собствената си традиция. Още тази зима ще стане напечено.
83
2
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До АнонименКакво военно положение и какъв референдум? Всичко се командва от БСП и ГЕРБ. Те като не искат да отстъпват властта, поне да не вредят на България, а те непрекъснато и уронват престижа.
82
0
 
11
 
! Отговори
*** преди 7 години
До АнонименГлупостите започнаха да ми идват в повече!Айде,лек ден на всички!
81
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакво влгагаш в думата народа? Кой народ? Народа гласува за ГЕРБ за единадесети път, а червените каскети сте малцинство.
80
4
 
7
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
ГЕРБ никога няма да спечели мнозинство и никога няма да управлява 4 години пълен мандат. Патриотите ще вземат акъла на Борисов и той ще подаде оставка отново. Който е управлявал с Волен добро не е видял. Ще търпи изцепките на Сидеров до момента до който от Брюксел се намеси и се стигне до нови избори. Дано този път Волен не замери някои еврокомисар със закуска, че ще бъде голям срам за България.
79
1
 
19
 
! Отговори
ДО 80 преди 7 години
Цецка-правосъден министър! Тая мома е един от най-слабите юристи в държавата, за което ясно говори липсата на какъвто и да е било юридически език.
78
0
 
3
 
! Отговори
хе-хе-хе преди 7 години
До Анонимен 112Надявай се!
77
12
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
До АнонименНа 4.05. протести......Сельооооооооо, преди две седмици имаше избори. Народа избра ГЕРБ, не червената банда, анадън?
76
9
 
2
 
! Отговори
*** преди 7 години
До Анонимен 107 И Радев ли ще го обяви бе,шушон!?Или Кирчо Киров!?В горния ти етаж има ли някой,м!?
75
2
 
16
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
ГЕРП+ОП=ОБЕДИНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
честито на печелившите! а за народа никой на никой не му пука
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ--------------------------------------------------------------------Това ли е най-добрия юрист в ГЕРБ!? ГЕРБ е партията на незнаещите, неможещите, некадърните.