Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?

За вътрешен министър се спряга името на Калин Георгиев
Обновена: 8 апр 2017 08:06 | 8 апр 2017 07:30, Елка Василева
215
Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?
Снимка: архив, БТА

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Още по темата

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да  поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
8
 
! Отговори
До 98 преди 7 години
Е, не виждаш ли, че хората си ги искат. Гласуват за герб и платените патриоти.Да си им сърбат попарата.
71
0
 
16
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
На снимката виждам хора, които трябва да бъдат съдени за масови злоупотреби с служебно положение, включително присвояване на огромен финансов ресурс.
70
0
 
15
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
И това правителство на ГЕРБ няма да довърши мандата си до край. Чакат ни предсрочни избори след 2 3 години.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слугите на Тиквата ще топнат и те нещичко, няма да останат капо.Ще им хвърли някоя троха, срещу кворумна подкрепа.
68
0
 
15
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Цирк България и във вашето село!А нещо за доходите или по нататък.....
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко Повече ПРОТЕСТИ ТОЛКОВА Е ПО СИГУРНА Е ПРОМЯНАТА ОТ СЪСТАВА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ /НС/
66
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевДо 2020 год!А после!?
65
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА 4.5. В четвъртък Да започнеме ПОСТОЯНИ ПРОТЕСТИ. ДО ПЪЛНАТА СМЯНА НА ТИЯ ИЗБРАНИ С ИЗМАМА.
64
0
 
9
 
! Отговори
започна се преди 7 години
До Анонимен 80Изключително мощен екип!Вчера са прибрали двама просяци пред Руски паметник!Днес очаквам декларация от Вътрешно м-во!Дано да го признаят от американското посолство!
63
2
 
21
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Да припомним на самозабравилите се в парламента, събитията през 97година. Да подсетим че в България има хора, а не роби на 240 бизнесмени, който станаха по-големи бизнесмени от бизнесмените.
62
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Б. не разбрали, че този рабфак кадър не върви. Загуби изборите за президент, сега една фуражка с женерала си се облажи. В избирателния и район не е избраха, какво иска да стане да разбере, че майката на нация не става!
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен На протест на 19 април деня на първото заседание на 44 НС
60
3
 
23
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 7 години
Боже, пази България от очертаващия се състав на правителство ТИКВИТЕ 3! Доказани многократно НЕКАДЪРНИЦИ и КРАДЦИ - народът ще ги изгони до 7 месеца....Тетка Цацева - правосъден МИНИСТЪР? Това шега ли е или ГАВРА с хората!
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как да направим крачка напред като на снимката се виждат само крадците на прехода...да виждате някой нормален, някой който да му пука за народеца, някой който е заслужил уважение от народа си,някой който да не е лакомия...тия хора нямат наяждане бе,не можем да смогнем да платим на Волен скъпите пури и напитки,на Горанов палата ,на Делян Добрев мераците на родата му да правят саниране на превисоки цени ..всички са негодници !и докато не влязат в политиката по нормални хора ,не такива ненаситни
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си ли давате сметка за разликата между ДОСТ и ДПС , жално ще се каем, че по външни заповеди отблъскваме населението- ДПС,- поръчка българските турци, за да направят поръчителите ново Косово от българските турци. Това не се случва, заради коректността им. А вашата коректност е гнусно предизвикване. Продължавайте! О, неразумни- крадат избори и ума ти ли откраднаха??
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С фалшивите избори и "Великата победа", с умниците подбрани за нови министри имаме само един ход, огромен и мощен протест, докато не се изгони целият баклук. Оставим ли ги, през зимата ще ги избие народа, не ще ги бие. Наистина ножът е опрял до кокъла! Ако искаме да живеем достоен живот ще трябва на 04.05. да излезем и си го заслужим. Друг начин няма!! Останалото е Бойкова мизерия, лъжи, измами и продажност. Ако я искаме, да си стоим удома, ако не, излизаме ВСИЧКИ!!!
56
2
 
9
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 7 години
До Василев И да ги плюем - те са в бронирани мерцедеси... пак по нас ще се връща Трябва да не се одобрява правителство на ГЕРБ с ПАТРИОТИ.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа си иска блатото в което живее, доволен и щастлив гласува за тези които обича!Показа категорично че България се управлява правилно, няма бедност, картели мафия.Иска си БСП и герб да го управляват вечно.Така че всички които говорят за корупция олигарси мафия за това че хората били бедни болни и нещастни е време да млъкнат и да не се обаждат повече!
54
3
 
11
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Сайдеров неузнаваем- кротък, мъдър и отговорен!:))))
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВАСИЛЕВ Е ТОЧЕН.