Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?

За вътрешен министър се спряга името на Калин Георгиев
Обновена: 8 апр 2017 08:06 | 8 апр 2017 07:30, Елка Василева
215
Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?
Снимка: архив, БТА

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Още по темата

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да  поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми така е! Вместо да бяхте гласували за митьо пищова и радо шишарката а после за светльо витков вие тука си избрахте сериозните клоуни! Ае са да видите! Работата е същата - всичко е цирк, само че вместо да се смеете пак ще плачете от "сериозно взимащите се" клоуни
11
1
 
47
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 7 години
Започва Цирка, вземете си семки!
10
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка Цачева правосъден министър? Алоооу Борисов, ти в ред ли си? Това че Цачева е водила Парламента и знае наизуст устава , не значи че става за такъв министър!Взимай си калинките и се махай!
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдеее руското пуделче се хвана с мутрата. Почвам да си мисля, че тиквата е спуснат от Русия.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2, Що, двамата с "експерта" Иванов от КЕВР, ще са си лика-прилика, е всички страдаме, ама те нали са добре.
7
3
 
42
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
Какво се случва??? Тези хора пак ни се подиграват!! Отново моделът КОЙ !Та това е нещо като назначението на Пеевски, срещу което толкова много ревяха от Герб!Ама как е възможно? Дотук всичките им назначения са неадекватни и равносилни на назначенията като в Борисов 2 , като Кунева, Ненчев и т.н !!Оставка!!!!!
6
2
 
27
 
! Отговори
Фифти цент преди 7 години
Волен ще е министър под масата.
5
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ц. Ц. няма самостоятелно мислене и визия .
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, журналистите, не се излагайти, Цецка Цачева е далеч от добър юрист, ама много далеч!
3
1
 
46
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Така като си говорим.....Трябваше Болен да е министър на МВР,да е цирка пълен, да си дойдат нещата намЕсто!
2
1
 
56
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Мама Цеца пак я наредиха!Абе, толкова ли няма специалисти, достойни да заемат министерските постове! Аман от послушковци, сложени да изпълняват задания от "горе"!Тунела си остава дълъг и тъмен!
1
5
 
54
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
И се роди нов Франкенщайн ...Отроче между мутро-милиционерите от ГРОБ, които днес слугуват на Запада и псевдопатриотите майцепродавци готови да продадат и родните си майки за пари и власт.