Бъчварова: Депутат съм, друго не е обсъждано!

Важна е коалицията и успехът на бъдещия кабинет, категорична е тя
9 апр 2017 20:26, Анисия Иванова
63
Бъчварова: Депутат съм, друго не е обсъждано!
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова категорично заяви, че засега е депутат, а въпросът за евентуален пост в правителството засега изобщо не стои, защото не това са темите, които се обсъждат.

На въпрос дали би продължила да е вътрешен министър, тя заяви, че отговорът е дълъг и и би го дала само на премиера. Тя обаче уточни, че с Бойко Борисов не са разговаряли по тази тема, тъй като сега са важни политиките.

"Важна е коалицията и да се гарантира успех на следващото управление”, отбеляза Бъчварова пред bTV.

По думите й една от възможностите за намаляване на престъпността по селата е да се увеличи броят на полицаите. Според нея това може да стане чрез видеонаблюдение, включване на служители на частните охранителни фирми и по-активно патрулиране.

"Полицай във всяко село не означава полицай в кафенето на всяко село, а присъствие чрез патрули, по-добра връзка, по-добър контакт с кметовете”, каза Бъчварова.

"Преговорите за коалиция вървят, така че да се поставят нещата на здрава основа, което означава взаимно разбиране за трудностите и за възможностите, които има за решаване на един или друг въпрос”, подчерта тя.

"Всички искат по-добри пенсии, въпросът е как може това да бъде осигурено”, коментира бившият  вътрешен министър във връзка с настояването на „Обединените патриоти” за минимална пенсия от 300 лева.

„Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са разумни и отговорни хора и мисля, че нашият преговорен екип има достатъчно аргументи, за да реши по най-добрия начин тази тема”, отбеляза тя.

Бъчварова изтъкна също, че с Волен Сидеров не е имала лична битка, като допълни, че когато лидерът на „Атака” нахлу в НАТФИЗ през 2015 г., е трябвало ситуацията да се разреши, тъй като е имало напрежение.

„Излязохме от тази ситуация по най-добрия начин. Сидеров очевидно промени поведението си. Аз съм действала като вътрешен министър, а не като Бъчварова в лично качество. Това не пречи да се подкрепят принципни становища и да има общи позиции”, подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
0
 
! Отговори
Krago преди 7 години
G-ja Bachvarova e nai-uspeshniat mvr bg ministar dosega. Ima oste mnogo kakvo da reformira tam i za napred, kakto i v ns. RBg ima nujda ot poveche kadri kato neia.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КОГИ МИНИПЕНСИЯТА ШЪ СТАНИ 300 ЛВ.,А МИНИ ЗАПЛАТАТА 1500?!КАМ ГИ ПАТРИОТЕТО,БРЕ?!
40
0
 
7
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Бъчварова е топлата връзка на Борисов с ляво- толерасткия кръг Капитал около олигарха Прокопиев. Както се видя, този кръг се опита да вкара свои партии в парламента- т.н. Да, България и Нова Република, но бе жестоко отсвирен от избирателите. Самата Бъчварова е видна ляво- толерастка. Дъщеря й е журналист в Дневник на Прокопиев.
39
0
 
13
 
! Отговори
хм преди 7 години
абе ти, и за депутат не ставаш
38
1
 
12
 
! Отговори
Г-жо Бъчварова, преди 7 години
хайде моля Ви,спрете да се изказвате по-полицейски въпроси-материя,от която хал-хабер си нямате?!От такива провалени министри-зелени тикви,народът семе не иска!И извинявайте,но кой охранител,който работи за има-няма 300 лева заплата,които не винаги редовно получава,ще тръгне да върши работата на полицая,който редовно голямата си заплата получава и голям го раздава?!Не казвам,че сме от най-умните,но не сме и толкова прости,за каквито ни мислите!Може да сме от село,но не ядем доматите с колците?!
37
0
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
И това ти е много *** гъско!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро е дупетат. Точно на МВР да сложат това безлично нещо, дето не знаеше къде се намира и какви ги плямпа!? Този път Борисов сериозно трябва да се замисли на кои тетки дава министерства.Показахо му го и самите гласуващи за ГЕРБ като класираха самата майка чак на 4-то място. То пък и една майка.... Нещо средно между Квазимодо и Франкенщайн.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Клоун" е съществително от "мъжки род", "клоунче"- от "среден,а в "женски род"- "клоунка"..."Продължаващият 28 г "преход към демокрация и пазарна икономика" по същество е ужасен спектакъл,изнасян от едни и същи личности- отвратително нагли криминални престъпници,терористи и българоубийци -клоуни-юристи, икономисти, финансисти, спортисти, жур-ана-лизци, социолози,наркомани, комарджии, алкохолици и обикновени пед-ераси,самоизбрали се за политически елит на БГ! Време е спектакълът да приключи!
34
1
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
С назначаването на тая тунтареста лелка за депутат (защото тя е назначена, а не избрана) Бойко тотално доказа, че е типичен български политик - лъжец и демагог.
33
0
 
8
 
! Отговори
Стига бе! преди 7 години
Ужас!
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОКАЗА, ЧЕ НЕ Е ЗА ТАМ !!!
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странни хора живеят в България.Хем не искат да гласуват щото ги мързи или не им се занимава хем после недоволни,че нещата не се случват.
30
1
 
20
 
! Отговори
Ботьов преди 7 години
Депутат е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата...
29
4
 
4
 
! Отговори
;y;m преди 7 години
До Анонимен 38 и 39Е нали това казвам и аз, че там е проблема в ниската избирателна активност, но явно не схващаш и трябва да ти се повтори поне 1000000000000 пъти.
28
2
 
2
 
! Отговори
Int преди 7 години
Polojitelnoto mislene i govorene da stane bg zakon. Darjavata da naznachava i kontrolira personala v religioznite hramove i da sloji religiozen danak na naselenieto.
27
4
 
9
 
! Отговори
;y;m преди 7 години
До Анонимен 36Това, което си написал са пълни глупости и ти го знаеш. Стига си манипулирал хората. Вярно е, че може да фалшифицират това онова, но това е само при слаба избирателна активност. Я да излязат 80-90 % от хората и да гласува тогава вече нищо не могат да направят. Но българина е заблуден и мисли, че като не гласува наказва политиците, което е една огромна заблуда, защото точно политиците имат интерес от слаб вот. Когато има много гласуващи е трудно да се правят машинации.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветан Цветанов към Бойко Борисов :-Шефе имам една добра и една лоша новина с коя да започна ?-Ами давай първо добрата, че отивам да поритам мачле в Бистрица и да не ми разваляш настроението.-Добрата новина е че отново спечелихме изборите.-Браво, Цецо знаех си че си добър. А лошата ?-Лошата е, че пак никой не е гласувал за нас.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което казва звучи разумно само това, за пенсиите е нереално.Майка ми е пенсионер с 300 лева пенсия и ако не съм аз да и помагам тия пари няма да и стигнат за нищо защото само лекарствата и са 200 лв месечно.Народ който не уважава възрастните за никъде не е защото рано или късно всички ще стигнем там.
24
2
 
13
 
! Отговори
;y;m преди 7 години
До 30Знам,че съм прав,но как да го обясня по-просто на хората не знам.То простотията е преобладаваща и не схващат,за това сме на това положение.Забелязал съм едно нещо колкото е по-*** човек толкова по-големи претенции има. От всичко разбира,всичко знае и акъл от никого не взема. Както са казали старите хората "*** народ слаба държава". Няма да се оправим и след 3000000 години. Всъщност,както са тръгнали нещата предполагам, че до 2-3 години няма да съществува такава държава България.Жалко
23
1
 
16
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Абсолютно прав си! Голяма вина имат тези, които не гласуваха! Всъщност Герб имат 16 % от имащите право на глас и взимат властта , това е смешно!