ОмбудсМая атакува в съда шоковото увеличение на газа

Партиите да сменят ръководството на КЕВР, призова тя пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 9 апр 2017 18:10 | 9 апр 2017 17:07, Анисия Иванова
65

Заради КЕВР "Топлофикация София" се е обогатила с 11 млн.лв. Тези пари са излезли от джобовете на столичани.Това каза обмудсманът Мая Манолова в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Според нея, ако председателят на КЕВР Иван Иванов е изпълнявал политически поръчки, би следвало да понесе цялата отговорност за това.

"Аз работя с числа и факти, но къде са числата и фактите на Иван Иванов? Не беше аргументирано и ясно, не беше обяснено, защо с толкова много се увеличи цената на парното и топлата вода. КЕВР се скри от гражданите", коментира още тя. Защо това поскъпване дойде точно след изборите?

"В понеделник внасяме жалба в съда срещу шоковото увеличение на природния газ. Вярвам, че ще успеем. Партиите, ако имат съвест, могат да сменят ръководството на КЕВР", призова още омбудсманът.

Манолова коментира и законопроекта за уседналост, като го определи като "абсурден". "С него се нарушават конституционните права на българските граждани в чужбина. Недостойно е отговорността да бъде прехвърляна на един държавен служител. Скандално е без дебат да се ограничават правата на над 1.5 млн българи", каза още Монолова.

Според нея първите действия на новия парламент би следвало да бъдат в посока повишаване доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като говори толкова, махна ли сградната инсталация , махна ли колективните договори, синхронизирали лихвите в банките ,както са в ЕС. спрели кражбите от земите и горите на собствениците.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 57Обвинявана за предлагане на поправката е основно депутатът от БСП Татяна Дончева, тъй като, въпреки, че не е присъствала на първото заседание на правната комисия, когато поправката е отхвърлена, тя изрично иска прегласуването ѝ на следващото заседание.От друга страна, видимо от архива на Народното събрание, законопроектът е внесен и мотивиран от Мая Манолова (БСП), Яни Янев (НДСВ), Надка Балева (БСП) и Христо Бисеров (ДПС)
47
1
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Много се радвам, че след десетилетия на продажни и корумпирани миж'атурки в политическата сфера, най-накрая се появиха две личности, които дейно да работят в полза на народа и на България -Мая Манолова и президента Радев!Дано не успее мафията и продажната политическа класа да ги пречупи и да продължават все по успешно да ползват властта си и да бъдат коректив на всички несправедливости вършени от предишното-бъдещо правителство!Колкото до закона за уседналостта-това е най-добрата идея от 30г
46
0
 
1
 
! Отговори
азс преди 7 години
До Анонимен 56Много си *** честно!
45
0
 
16
 
! Отговори
азс преди 7 години
ами гледах я днес по БТВ, браво Мая ! Благодарение на теб разбрах какво е омбудсман !Отговорен човек си, и оня предишния с педерските мустачки само може да се поучи от теб! Време е тоя *** Топлофикация да стане минало.
44
0
 
19
 
! Отговори
Гецата преди 7 години
С действията си Мая Манолова все повече започна да ми харесва. Гледах едно интервю по телевизията с нея преди няколко дни и опорните й точки против поскъпването на парно и ток бяха много добре защитени с факти и доказателства. Само така, Мая!
43
1
 
14
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
Само дето я бъркаш с Татяна Дончева.Вижте там Цветанов да ви смени опорните точки.То е ясно, че герберастите са неграмотни ***, ама вие надминавате себе си.
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая измъкна ВАНКО 1 от панделата !
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На КЕВР и ГЕРБ им дреме на .... те са над съда. Билетчетата, предишното увеличение и т.н. Още на другият ден след делото си гласуваха нова заповед и ги увеличиха. От Юни месец скача и тока, както знаем следва лавинообразно увеличение на всичко останало. Така че вместо да бистрим международната политика по форумите трябва на да се излезе на площада и общонационална стачка, както правят Сърбите, Гърците и Румьнците.
40
0
 
13
 
! Отговори
Гешо преди 7 години
Браво на Мая, а вие къде сте сеиржии такива , блокираите страната , улиците и границите и да видим какво ще стане , не чакаите шепа пенсионери и Мая да ви оправят .
39
1
 
12
 
! Отговори
К преди 7 години
Шапка и свалям на тази Жена!
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОРАТА ЩЕ ГОВОРЯТ ЗА СВЪРШЕНАТА РАБОТА.А СЕГА МАЯ " УСТАТА" САМО ПРИКАЗКИ....НЕ И ВЯРВАМ. Така беше и при Т ЖИВКОВ ПРИКАЗКИ.- ОТ ЧОВЕКА ЗА ЧОВЕКА-ДА ЖИВЕЯТ ТРУДЕЩИТЕ СЕ.- Да живее международното положение.При Живков цените от първа необходимост бяха ниски.Изработвах ме ги Десетократно.. И НИ ОСТАВИ В ПАНЕЛКИТЕ КАТО ИВАЛИДИ И СИ ОТИДЕ.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а така....Овцете се задоволяват с това че тая правила опити поне.... и от тези опити реши ли един проблем тая? реши чушки!
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 37 МАЯ НИКАКВА РЕВОЛЮЦИЯ НЕ ПРАВИ.КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА РАЗДАВА ТОНОВЕ ХРАНИ И ДРЕХИ. Такъв шум не аправи.А хвалбите на Мая за боба и лещата вървеха седмици.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чакамчакашчакачакамечакате чакат Г.з.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 41 С тези опити и с това твоетои'поне прави опит" знаеш ли как ме грее Манолова и със сметката ми за парно? Опити правила...наживях се и се нагледах на опитио, бе! Искам резултати! Няма ги! От 2 години премахва такската за инсталация на Топлофикация... и какъв е резултатът? Аре у лево, бе!
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цeлият сегашен състав на КЕВР е назначен еднолично от Борисов през м.септември 2015. Всичките до един са гербаджии с изключение на склеротиралия й шеф, който обаче пък е от коалиционните партньори на ГЕРБ в краденето - Дeформаторския блок.Така че всички опити на Борисов да обвини за увеличението Службния кабинет са жалки и смешни.КЕВР танцува единствено на банкянска музика и в интерес на Мутрата-интригант.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мая поне прави опит да ви защитава, вие я оплювате.Ами тогава нека герберастките гепаджии да ви вдигнат 200% цените и продължавайте да си ги избирате до гроб.Убедих се, че нищо не става от това просто мазохистично племе. Жалко за малкото нормални, които са принудени да живеят там.
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вечната дружба" на никой не прощава така, че колко ви кажат толкова ще плащате - "Москва не вярва на сълзи" !
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 37 за разбралия, "Акото" мирише да ти кажа. Само си погледни поста с каква дума започва!