Биеш на пътя – проверяват имуществото ти!?

Полицията погва шофьорите хулигани със скъпи коли
10 апр 2017 08:00,
23
Биеш на пътя – проверяват имуществото ти!?
Снимка: архив, Булфото

Шофьори, които засичат на пътя, слизат да се бият и създават опасност за движението със скъпите си коли, ще бъдат проверявани за произхода на парите си.

Това е обявил пред в. "Монитор" старши комисар Младен Маринов, шеф на столичната полиция. Крутите мерки са, за да се ограничи агресията на пътя.

"Когато получим сигнал за такъв човек, ние веднага образуваме досъдебно производство и започваме да го проверяваме за всичко. Има ли неплатени актове, откъде са му парите за скъпата кола, за жилището, включително екскурзии в чужбина, и т.н. Ще бъдем безкомпромисни към такива хора", категоричен е Маринов.

От НАП допълват, че също ще се включат в ревизиите. Когато към тях е подаден сигнал от полицията, проверките са много по-мащабни, отколкото, ако сигнализира частно лице.

При една от последните проверки на НАП, които били на шофьори със скъпи коли, са били установени 1,1 млн. лв. допълнителни задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
А какво ще правят агресивните шофьори със не скъпи коли? Или щом си беден може да правиш каквото си искаш :)
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бандитите отдавна са отработили това положение - колите които карат и къщите в които живеят не са на тяхно име а на баба им...дядо им ...вуйна им и т.н
19
2
 
13
 
! Отговори
М.ангал преди 7 години
Мен НАП ме проверяват всеки път само защото имаме малко магазинче и редовно даваме касове бележки ,тях със скъпите коли няма да ги проверяват .Но ще ги проверяват произхода на парите когато нарушават правилата ??? Защо не ги проверяват сега откъде имат пари ??? Нашата държава все още защитава престъпниците тъй като те са наследници на Комунистически грабители
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи ли,че който си е платил данъците,може да бие колкото и когото си иска?
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Абсолютно си прав! Побоят навсякъде в цивилизованите страни е криминално деяние! Влизаш на топличко и вече ако решат да те разследват допълнително няма кой да ги спре! А при нас е весело и интересно! Биеш, разследват те за данъчни измами, стоиш си на свобода и чакаш да те шляпнат по ръчичката! Не е ли по-адекватно да набуташ такъв "крали-поп-марко" у панделата първо и после да провеждаш разследване? Няма ли да му е по удобно *** да скрие от данъчното измамите си по лесно ако е на свобода
16
0
 
11
 
! Отговори
някой си... преди 7 години
Ахам схванах, първо те засичат после си те потупват в името на спорта, и чак тогава някой някого, ще проверява... бул шит глупости...
15
1
 
12
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 7 години
КАТ пак имитира дейност.Най-добре ще е КАТ да се закрие, ако искаме да подобрим в пъти движението и паркирането, вкл. и безопасността на движението.
14
0
 
14
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
До АнонименВ КАТ НЕ МОЖЕ ДА СА БЕЗКОМПРОМИСНИ ЗАЩОТО СА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА РУШВЕТИ
13
2
 
19
 
! Отговори
Пак преди 7 години
недомислици.Тези със скъпите коли си имат и адвокати и счетоводители,далеч по-кадърни от тези които ще ги проверяват.Ефект, равен на нула!
12
0
 
22
 
! Отговори
26 преди 7 години
Значи, пребиваш някого - плащаш си данъците?! :) Имам чувството, че новините ги съчиняват да отчайват и озлобяват хората.
11
0
 
25
 
! Отговори
С преди 7 години
А Депутатите КОГА ЩЕ ГИ ПРОВЕРИМ КОГА КОГА ??????????!!!!!!!!!!!?????????????????
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е хубаво, ама има и побойници с коли по 1200 лв. На тях какво ще им проверяват? И как ще проверяват екскурзиите в чужбина? Пътувам до Англия за 26 euro и от там за Бора Бора...Дали две седмици съм спал под някой мост в Лондон или съм се излежавал на плажа само аз си знам...
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само думанье но на практика нищо,,никой осъден няма ..Бойко така се прави на важен ...
8
2
 
20
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Мен най-редовно ме засичат разни "шоферки" с купени книжки, които грам не заят къде са и какво правят в колата. Последно в петък една ме засече и само бързите ми реакции и добри спирачки ни спасика и двамата. В последствие, когато се разминах с нея видях, че и дете возеше в колата. Навсичкото отгоре ми размахваше и ръце. Какъв пример дава тази на детето си. Обаче тази няма кой да я провери, защото не беше с особено скъпа кола. Явно проверките ще са пак само за някои...
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаххааа! Как смятате, че това ще засегне по някакъв начин властимащите и хората с парите. В България Темида и прооверяващите агенции съдят по два начина. Имаме правосъдие за богати, които въпреки всичките проверки се оказват невинни и правосъдие за бедните, които опитат пешкира.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност идеята никак не е лоша, макар и нестандартна. И дано наистина са безкомпромисни КАТ, че това не винаги им се отдава.Крайно време е да се спрат комплексарските изпълнения по пътищата!!!
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българското племе за нищо не става.Само ***
4
10
 
3
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 7 години
МВР и КАТ да спре да пишат актове на водачи на МПС..ВСички служители се следят като изключително опасни престъпници командвани от терористи провеждащи тежко терористичнни кървави акции срещу СИрия,Либия,УКрайна,Йемен,Египет и Турция.Трайно увредени с а всички жертви на актове и фишове. над 20 000 са нарочени за убиване от убиици с униформи ползвани за мръсни поръчки .
3
0
 
59
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Това не е ли поставяне на каруцата пред коня по едни други държави тази проверка за имущественото състояние се прави при покупката на скъп имот или автомобил,а не при пътно нарушение или побой тогава направо ги глобяват или съдят без много обяснения.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каквото да му направиш на един *** тои пак си остава *** за цялживот така че за мен това е кауза пердута