Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!

Бившият посланик прогнозира, че страната ще бъде парцелирана
10 апр 2017 10:30,
148
Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!
Кадър: "Нова телевизия"

Сирия е геополитически Чернобил! Там се водят две войни едновременно. Очевидно е нужна някаква трета сила, която може да въздейства за спиране на кръвопролитията там. Този коментар направи бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Тя се завърна в ефира като геополитически коментатор след скандала, който се разрази около нея преди два месеца. Тогава тя остана без дипломатическия си паспорт след като бе обвинена в клажба на летището във Варшава, а малко по-късно шефът на Атлантическия клубв в България Соломон Паси обяви, че ще й предложи работа.

Още по темата

Според Поптодорова Доналд Тръмп е влязъл в Белия дом и е станал президент едва миналата седмица – когато нареди ударите срещу Сирия.

"Доналд Тръмп действа импулсивно. Той нарича това гъвкавост и даже се гордее с това, че е гъвкав", каза бившият дипломат пред Нова тв. Според нея при загуба на човешки живот по този начин, че приоритетите се сменят.

"В момента приоритетът е да бъде запазен човешкият живот и в Сирия да бъде спряно това кръвопролитие", каза Елена Поптодорова.

Поптодорова припомни, че само четири държави критикуват Тръмп за удара - Русия, Северна Корея, Китай и Иран. "70 страни осъждат употребата на химическо оръжие от правителствените сили и ИДИЛ", каза още бившият посланик.

"Малко известен остана фактът, че имаше доклад, представен 2016 г., който установи през 2014 и 2015-а три употреби на химическо оръжие - две от правителствените сили и една от ИДИЛ. Това се случва, след като 2013 г. бе подписано споразумението, че няма да бъде използвано такова и Русия става гарант за това", поясни тя.

Поптодорова припомни, че в свое интервю преди време Соломон Паси е казал, че Башар Асад трябва да бъде отстранен със сила.

"След това той бе привикан в МВР, за да  бъде разпитван за това свое заявление. Поводът е намеса във вътрешните работи на Сирия", разказа тя.

Бившият посланик не се ангажира да прогнозира дали в САЩ ще има още удари и обясни, че това ще зависи от поведението на всички участници. Според нея САЩ "не са ентусиазирани" да продължат с такива атаки.

"Смятам, че САЩ и Русия не са в състояние да водят реална война. САЩ са уморени от 10 години в Ирак. Русия не може да си го позволи, има предстоящи избори. Там също има умора от Сирия. И едните, и другите нямат интерес от война. Не изключвам парцелиране на териториите там", смята бившият посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
10
 
2
 
! Отговори
старчок, но не ком преди 7 години
Коментирате си тука......., а тя истината ви казва.....Била крадла....Е..... и....Точно на три ще я разделят Сирия. Не на две, както Германия. .....Ще минат години....и....може би тази държава ще се обедини..............Едва ли ще съм жив....Асад е едно изчадие...малко подобие на Хитлер.
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 88.И от добива на ширстов газ сигурно цените ще паднат. Както паднаха цените на златото, след като вече сме от най-големите производители. Я се скрий някъде с краварската си пропаганда. Само от чешмите в Добруджа ще тече кална и мазна течност, която се пали като поднесеш пламъче.
75
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силната тема на Поптодорова не е Сирия, а скъпите козметични продукти по летищата. Не разбирам защо журналистите я мъчат с въпроси, където тя не е специалист.
74
13
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 7 години
До АнонименОт блокиране търсенето и добиването на шистов газ има интерес само монополиста Русия и финансираната чрез двойните цени на газа руска агентура у нас, към която несъмнено принадлежиш
73
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86."Кражбата явно й е била приемния изпит в атлантическия клуб. Премина го с отличен, вече е завършен атлантик."При тия нейни качества Костов сигурно умира от завист, че не я покани навреме.
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84"Какво се заяждате с бедната женица?"Ами не е бедна.
71
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" а малко по-късно шефът на Атлантическия клубв в България Соломон Паси обяви, че ще й предложи работа."Кражбата явно й е била приемния изпит в атлантическия клуб. Премина го с отличен, вече е завършен атлантик.
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се заяждате с бедната женица?
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази съм я запомнил как яростно защитаваше добива на шистов газ. Очевидно американците са й промили мозъка или просто са я купили с някое и друго кремче. Затова и журналистите й дават трибуна - знаят си интереса. На всеки човек на американците трябва да се дава възможност да коментира.
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тогава тя остана без дипломатическия си паспорт след като бе обвинена в клажба на летището във Варшава, а малко по-късно шефът на Атлантическия клубв в България Соломон Паси обяви, че ще й предложи работа."Явно не можеш да членуваш в Атлантическия клуб, ако не си дозазан престъпник. *** до *** се събрали в него.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 65 години, човек трябва да се пенсионира и да даде път на младите.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каза ли нещо за кремчето, журналистически ***, дето и ближете оная работа?
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това намирисва на наглост. Тази трябва да си зарови някъде главата и да не се показва от срам. Да, ама не! Български политик и срам са несъвместими понятия.
64
0
 
21
 
! Отговори
дежаву преди 7 години
Както се вика всяко чудо за три дни и започва чистенето на имиджа на поредния компрометиран политик..и то въпреки че се(ни) изложи пред целия свят. Медиите са бетер к_рви.
63
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си голям ***,за да се "завръщаш",дори и само на екран и да даваш акъл и прогнози след резила който сътвори и за себе си и за държавата,която те обгрижваше десетилетия наред.
62
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Политически Чернобил" не е тема за Поптодорова. Като се стигне до "политическа клептомания" може да я поканят да коментира.
61
4
 
2
 
! Отговори
xaxa................ преди 7 години
Мене ме кефи новината за Свещеникът от ромски Произход от вчера в тоя сайт
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ленче и аз така влизам по магазините и после намирам разни неща в чанатата си, разбирам те напълно
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е няма що.Една крадла ще меосведомява за американскатаполитика.И един евреин щял да и предложи работа като *** да ходи да краде и за него.На този сайт са важни не статиитеа коментарите и политиците некачетат
58
1
 
16
 
! Отговори
Фен на козметиката преди 7 години
Крадлата плакне имидж