Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!

Бившият посланик прогнозира, че страната ще бъде парцелирана
10 апр 2017 10:30,
148
Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!
Кадър: "Нова телевизия"

Сирия е геополитически Чернобил! Там се водят две войни едновременно. Очевидно е нужна някаква трета сила, която може да въздейства за спиране на кръвопролитията там. Този коментар направи бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Тя се завърна в ефира като геополитически коментатор след скандала, който се разрази около нея преди два месеца. Тогава тя остана без дипломатическия си паспорт след като бе обвинена в клажба на летището във Варшава, а малко по-късно шефът на Атлантическия клубв в България Соломон Паси обяви, че ще й предложи работа.

Още по темата

Според Поптодорова Доналд Тръмп е влязъл в Белия дом и е станал президент едва миналата седмица – когато нареди ударите срещу Сирия.

"Доналд Тръмп действа импулсивно. Той нарича това гъвкавост и даже се гордее с това, че е гъвкав", каза бившият дипломат пред Нова тв. Според нея при загуба на човешки живот по този начин, че приоритетите се сменят.

"В момента приоритетът е да бъде запазен човешкият живот и в Сирия да бъде спряно това кръвопролитие", каза Елена Поптодорова.

Поптодорова припомни, че само четири държави критикуват Тръмп за удара - Русия, Северна Корея, Китай и Иран. "70 страни осъждат употребата на химическо оръжие от правителствените сили и ИДИЛ", каза още бившият посланик.

"Малко известен остана фактът, че имаше доклад, представен 2016 г., който установи през 2014 и 2015-а три употреби на химическо оръжие - две от правителствените сили и една от ИДИЛ. Това се случва, след като 2013 г. бе подписано споразумението, че няма да бъде използвано такова и Русия става гарант за това", поясни тя.

Поптодорова припомни, че в свое интервю преди време Соломон Паси е казал, че Башар Асад трябва да бъде отстранен със сила.

"След това той бе привикан в МВР, за да  бъде разпитван за това свое заявление. Поводът е намеса във вътрешните работи на Сирия", разказа тя.

Бившият посланик не се ангажира да прогнозира дали в САЩ ще има още удари и обясни, че това ще зависи от поведението на всички участници. Според нея САЩ "не са ентусиазирани" да продължат с такива атаки.

"Смятам, че САЩ и Русия не са в състояние да водят реална война. САЩ са уморени от 10 години в Ирак. Русия не може да си го позволи, има предстоящи избори. Там също има умора от Сирия. И едните, и другите нямат интерес от война. Не изключвам парцелиране на териториите там", смята бившият посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
21
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Абе тази поптодорова защо не обясни как САЩ са загрижени за човешкия живот, защитавайки така наречените "бунтовници", които са предвождани и сплотени от клона на ал кайда в Сирия...мхм... Някой иска да ни убеди, че е нормално президентът на Сирия да предаде държавата си на ислямистки главорези, които с нищо не са по-различни от ИДИЛ, само и само, защото не е угоден на САЩ, Израел, Турция и чаршафите от СА, Катар...
16
2
 
17
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Тая няма ли срам
15
1
 
24
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
До АнонименВ качеството си на каква е поканена Поптодорова да си изказва мнението?
14
2
 
23
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Да разпалиш такива ужасни войни, да разрушиш държави и общества и в тази ужасна месомелачка хиляди да загубят живот, семейства, близки, пръснати като пилци по света...и да кажеш, че САЩ били загрижени за човешкия живот...моля ви спрете се!!!!
13
3
 
25
 
! Отговори
:) преди 7 години
В студиото са изчезнали 3 микрофона и козметика от гримьорната.
12
3
 
21
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Мнооого проникновен и задълбочен анализ от Поптодорова нЕма що!!! Да ви таковам и анализаторите...такива като тази, паси, мотоф, вигенин, роската и боко тиквата се занимават с външна политика бееееее
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поптодорова източноправославна ли е?Напоследък започнах да си задавам този въпрос. Има ли не-български или не-християнски елемент в потеклото й?
10
1
 
17
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Тия дрънкулки от къде забрави да ги плати!
9
3
 
25
 
! Отговори
пънчо преди 7 години
КРАДЛАМЪЛЧИ СИКРАДЕЦА ПАСИ ТИ ПРАВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАСЛОНайде вън от политикатачудяся защо еврейте те пазятБОКЛУК
8
0
 
21
 
! Отговори
Варшава преди 7 години
Искаме си парфюма .... да си решим вътрешните проблеми.. молим екстрадиране на парфюм ...
7
1
 
22
 
! Отговори
**** преди 7 години
На тази жена бих и стиснал четната ръка,но като знам,че на нея има 5 крадливи пръста,се опасявам за часовника си.
6
1
 
15
 
! Отговори
До zeus преди 7 години
Като Боко Тиквата
5
1
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Защо ни занимавате с една крадла тая не е в панделата само заради положението си пълзящ пудел отвращавате ме.
4
1
 
46
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Само в България може да те уличат позорно в кражба и да се върнеш на бял кон...
3
2
 
38
 
! Отговори
meta11 преди 7 години
Проверете си инвентара в студиото! Да не липсва нещо.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Козметиката!
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не би пак да нямаш пари за крем, та се оакваш ?