Борисов оферира Нинова с шефския пост на парламента! Тя: Твърдо не!

Лидерите на ГЕРБ и БСП обсъдиха теми, по които може да има общосъгласие
Обновена: 11 апр 2017 15:37 | 11 апр 2017 15:15, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада основния си опонент, лидера на БСП Корнелия Нинова, с атрактивно предложение да стане председател на Народното събрание. Червената шефка обаче отказа.

Изненадващата номинация на лидерката на БСП, която е решила да играе твърда опозиция, е дошла по време на среща между двамата в парламента. Разговорите бяха поискани от ГЕРБ, за да обсъдят приоритетите, по които могат да си сътрудничат.

"Ние имаме принципни различия, не водихме тази борба заради постове, а заради принципи и ще продължим битката докрая. Един пост не означава нищо", отсече Нинова.

Още по темата

Бойко Борисов беше категоричен, че по време на разговора си с червените не е ставало дума за коалиция и партньорство във властта между ГЕРБ и БСП.

Той обаче е убеден, че ще получи подкрепата на опозицията, когато става въпрос за националните интереси на страната.

"По темата за сигурността, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента. А също и в новите закони, и при промяна на старите, да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите години", каза Бойко Борисов.

Нинова пък беше категорична, че за коалиция с ГЕРБ и дума не може да става, защото има принципни разногласия в програмите на първата и втората политически сили.

"Заявихме се като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и за нея гласуваха 1 млн. Българи. Ние не можем да ги предадем", обясни Нинова.

Тя заяви, че екипът на социалистите вече е подготвил десет закона, които ще внесе за обсъждане от парламента още в първите дни от работата му. Част от тях се отнасят до доходите, други до образованието.

Според Нинова е задължително да се намерят компенсации за хората заради скока на цените на природния газ, парното и водата. Тя настоя, че БСП ще иска скок на всички доходи като уточни, че специално майчинството трябва да се обвърже с минималната работна заплата през втората година.

Левицата иска още промяна на закона за образованието, така че да се повиши качеството. Социалистите са поставили по време на срещата с Борисов и въпроси в областта на националните интереси по време на председателството ни на Европейския съюз.

Според Нинова в това отношение двете партии могат да си сътрудничат. Иначе от изявленията на червената лидерка стана ясно, че БСП и ГЕРБ ще работят заедно за изготвяне на правилника за работа на парламента както и за избирането на ръководствата на парламентарните комисии.

 


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
3
 
! Отговори
Доньо Трънков преди 1 година
Добре че не е приела ,тая говори като стара дружинна ръководителка тютюнджийка
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтин тарикатлък - Уж кани бсп , та да плаши "патриотите", та да му кандисат най-евтино .
96
10
 
4
 
! Отговори
НЕНОРМАЛНИЦИ преди 1 година
БОКО ТИКВАТА СИ ПРАВИ ПР НА ГЪРБА НА НИНОВА, КАТО ФАКТИЧЕСКИ СЕ ПОДИГРАВА С НЕЯ, А ТАЯ ПАТИЦА, ЩАСТЛИВА ОТ ФАКТА, ГО И КОМЕНТИРА. И УХИЛЕНА КАЗВА ТВЪРДО НЬЕ. БОЖЕ КАКВА ДЪРЖАВА, КАКЪВ НАРОД, КАКВИ ПОЛИТИЦИ - ХВАНИ ЕДИНИЯ, УДАРИ ДРУГИЯ.
95
11
 
6
 
! Отговори
Как Сийка преди 1 година
Я па тая! Хем нахална,хем политически късогледа,хем арогантна,хем и ... глупава - отказа такова престижно място за ПАРТИЯТА,а тя мисли само за себе си! Ой,ой,ой,каква самозаблу да ! Жалко,че гласувахме за теб,Нинова,още веднаж показа,че не ставаш ,затова АКО има втори път - без нас,пенсионерките от долната и горната махала! Да ти е ясно от сега !!!
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ГЕРБ и БСП, и ДПС са мафиоти, просто не трябва дда влизат във властта ако искаме да се оправим!
93
6
 
8
 
! Отговори
Крунела преди 1 година
Твърдо не искам да вися по цял дълъг работен ден да си губя времето на трибуната в парламентчето, пък и няма да мога да лапкам. А така ми се удава!
92
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да не е голям Боко ?! Бил прост, а? Филии с мас ядял, а? Ама три пъти го избират - нещо нечувано в цялата българснка история.
Хамелеона Курнелия още в началото я подкара с рогата на напред, агресивно, мъШ била, щяла да бие на канадска ... и изяде хурката, което и се очакваше!
91
3
 
11
 
! Отговори
MoX преди 1 година
До Анонимен
От десет години сте на върха, Гербсти милички, какво БСП ви гони.
Кое точно предишно Ви Пречи.
Мале, лицемери и лъжци.
90
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен -Борисов не може да не е разбрал, че Нинова не е нито от реформаторите, нито от патриотите.с тях може да си прави гаргара, ама тук удря на камък.

тц! Тя просто си знае, че не става за работа, затова разиграва сценки, белким като загадъчна ще изглежда по-така! Иначе провал!
89
4
 
9
 
! Отговори
MoX преди 1 година
До Хасан
Казваш , че Борисов от зелени тикви семки не искал, ама от Симитлииски кметове семки поема всякакви.
Гордей се с Вожда.
88
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко реши с един елементарен маньовър да си осигури спокойствието и комфорта в следващото НС.Само че не е познал.Нинова не се продава.Ще има опозиция,Бойко,твоите номера няма да минат.
87
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам Батман как е надул перките и си мисли,че може да купи всички и всичко.Да,ама-не!Естествено,че Нинова ще го отреже.Какво ли е очаквал?Колко "умен" трябва да си,за да си помислиш,че да удряш звънеца в НС е особено престижно.Смех,смех.
86
0
 
2
 
! Отговори
maxobg преди 1 година
До MEGADETH това ,което си написал е MEGAтъпо,глупако!!!!
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До правилното заглавие
много си объркан! Борисов не може да предложи и той го знае, затова така е написано - оферира, може да се обяви с друга дума, но не е изискано. Иначе неговата оферта означава, че при обсъждане кандидатурата в заседанието на парламента ГЕРБ ще я подкрепи напълно.
84
14
 
7
 
! Отговори
Колоколцев преди 1 година
Ха-ха-ха , колко мушмороци се кефят на Нинова.
83
19
 
9
 
! Отговори
Ламбо преди 1 година
ББ от висотата на трети мандат си търси ВИНОВЕН????? Нинова току-що загуби от Борисов. Трябва да направи нещо ЗНАЧИМО, РАЗЛИЧНО, НОВАТОРСКО, за да се върне в играта. И След провала на Служебното правителство, Нинова е напълно компрометирана като водещ политик. Тя сама трябва да избере - или агония и постепенно увяхване или да хване бика за рогата и да покаже РЕАЛНИ КАЧЕСТВА, на РЕАЛНА ДЪРЖАВНА ПОЗИЦИЯ!
82
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ си търси следващият виновен.
81
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не може да не е разбрал, че Нинова не е нито от реформаторите, нито от патриотите.с тях може да си прави гаргара, ама тук удря на камък.
Той затова и се уплаши да проведе с нея телевизионен дебат. Щеше за го завре в кучи г......
80
14
 
27
 
! Отговори
123 преди 1 година
Нинова е по мъж от тиквата.
79
26
 
13
 
! Отговори
Ламбо преди 1 година
Лично според мен Нинова греши. Борисов дава възможност на Нинова и БСП да придобият управленски опит от една авторитетна позиция. Хората са уморени и искат да виждат реален принос към успешното управление на държавата. Иначе да стоят отстрани, да хулят и да ми се правят на опозиция.......народът няма да го възприеме положително!