Борисов оферира Нинова с шефския пост на парламента! Тя: Твърдо не!

Лидерите на ГЕРБ и БСП обсъдиха теми, по които може да има общосъгласие
Обновена: 11 апр 2017 15:37 | 11 апр 2017 15:15, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада основния си опонент, лидера на БСП Корнелия Нинова, с атрактивно предложение да стане председател на Народното събрание. Червената шефка обаче отказа.

Изненадващата номинация на лидерката на БСП, която е решила да играе твърда опозиция, е дошла по време на среща между двамата в парламента. Разговорите бяха поискани от ГЕРБ, за да обсъдят приоритетите, по които могат да си сътрудничат.

"Ние имаме принципни различия, не водихме тази борба заради постове, а заради принципи и ще продължим битката докрая. Един пост не означава нищо", отсече Нинова.

Още по темата

Бойко Борисов беше категоричен, че по време на разговора си с червените не е ставало дума за коалиция и партньорство във властта между ГЕРБ и БСП.

Той обаче е убеден, че ще получи подкрепата на опозицията, когато става въпрос за националните интереси на страната.

"По темата за сигурността, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента. А също и в новите закони, и при промяна на старите, да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите години", каза Бойко Борисов.

Нинова пък беше категорична, че за коалиция с ГЕРБ и дума не може да става, защото има принципни разногласия в програмите на първата и втората политически сили.

"Заявихме се като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и за нея гласуваха 1 млн. Българи. Ние не можем да ги предадем", обясни Нинова.

Тя заяви, че екипът на социалистите вече е подготвил десет закона, които ще внесе за обсъждане от парламента още в първите дни от работата му. Част от тях се отнасят до доходите, други до образованието.

Според Нинова е задължително да се намерят компенсации за хората заради скока на цените на природния газ, парното и водата. Тя настоя, че БСП ще иска скок на всички доходи като уточни, че специално майчинството трябва да се обвърже с минималната работна заплата през втората година.

Левицата иска още промяна на закона за образованието, така че да се повиши качеството. Социалистите са поставили по време на срещата с Борисов и въпроси в областта на националните интереси по време на председателството ни на Европейския съюз.

Според Нинова в това отношение двете партии могат да си сътрудничат. Иначе от изявленията на червената лидерка стана ясно, че БСП и ГЕРБ ще работят заедно за изготвяне на правилника за работа на парламента както и за избирането на ръководствата на парламентарните комисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
7
 
! Отговори
Бат Ламбо преди 7 години
Щеш, не щеш, дебелия пак ще го .......
48
1
 
10
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Кой каза, че тука не става дума за едни пари.... За едни големи пари....коите ще потекат в посока на спечелилите изборите партии. Останалото е дамагогия, а народът да го ..... Айде, честит Ви Велик Вторник.....!
47
9
 
18
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Браво на Нинова! Ще спечели изборите в края на тази година.
46
6
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тиквата си мисли, че може да купи всеки. Тези, които не се продават се опитва да сплаши.Мутренски похвати !
45
0
 
1
 
! Отговори
DPS преди 7 години
До Фен на бспЧе кой богат мисли за бедните? Нещо не си в час...
44
2
 
12
 
! Отговори
Цирк "България& преди 7 години
Борисов боята си мени, но нрава не! Ахаааа Тъжно за десидентите гласували за него!!!!
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното доказателство, за БСП просперитета на България никога не и бил нищо ново от 27 година.
42
0
 
10
 
! Отговори
пенко преди 7 години
"Офертата " е супер-студентска : " Не се притеснявай ,не бой се, не бой се ...ЩЕ ВКАРАМ САМО *** - ВИЖ КОЛКО Е ...ХАЙДЕ ОТПУСНИ СЕ...ОБИЧАМ ТЕ... "***" !!!
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голем хитрец е тоа Бойко,не напразно трима папи са го ГалИле по главето! Оп,кака Корнелия на местото на кака Цеце,после като се сговнясат нещата,ще има да ***: *** аз не съм виновен,аз съм убаф,те другите крадоа и те ми казаха да теглим кредит след кредит,милиард след милиард!*** кака Корни хитра,кат бременен лисичок,от стара коза яре,на такива бастни не кълве!
40
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че ще откаже. Краденето е на друго място.
39
8
 
5
 
! Отговори
Единствен вариант преди 7 години
Единствен вариант да се отърве народа от тези комунистически навлеци Борисов и Нинова е да се скарат. да си скочат да се вкарат взаимно във война и да се изтребят, както бандите се изтребват, остават малко и полицията им вижда сметката. Иначе така се окопали в медиите, че ще се менкат още 30 год.
38
4
 
9
 
! Отговори
! преди 7 години
Направо след като изберат министрите и кабинетът влезне, да гласуват за оставка, така новите министри няма да могат да гласуват и ще паднат под 120 депутата и Тиквун ще падне още същия ден
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 43Ама нещо по българските стандарти хитрите "свраки" си кълват без огризения и притеснения а не-хитрите сварки, демек народа, ги впрягат до припадък! Значи и при поговорките трябва да се приложи еволюцията, инак прани приказки!
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цял народ знае за кражбата на КТБ от Боко и Пеевза кражбите в саниранетоза огромния дълг стоварен върху населениетои 1 милион гласуваха за него/Очаква Ви фалит по гръцки сценарийсами си го избрахте
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39Колкото и да е високо нивото има една работа която не може да свърши.А има и една българска поговорка - хитрата сврака с двата крака.
34
8
 
3
 
! Отговори
tt преди 7 години
Корни що не щеш тоя пост ***???Нъли знайш,че жена дето е била шеф на народното събрание пасле я правят и кандидат президентин..може пък и да та огрей...
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нещо като измерване на плувката при риболов. Пробира Борисов, да види дали отсрещната страна ще прояви интерес, и ако да, вече има заложени подводни камъни.
32
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Борисов оферира Нинова с шефския пост на парламента! Тя: Твърдо не! ""..................Което просто за пореден път доказва, че Бойко е играч на високо ниво ...За разлика от ВСИЧКИ останали.
31
2
 
12
 
! Отговори
Циник до 30 преди 7 години
Абе, ти у ред ли си???? Какво ще довърши??? На бат ти Бойка 2рия милиард ли??? Утре да рече Бойко се изнася....и още поне 5 поколения от челядта му могат да живеят нашироко ( където им е кеф ) и да не помръдват пръст!Смешни, и жалки сте - целия червен електорат!Буна*ци без грам пипе....ама с гола вяра!
30
10
 
19
 
! Отговори
33 преди 7 години
Ако Корни измести Туквоча, ще сме доста по-добре. Повярвай ми. От *** по-лошо няма.