Борисов оферира Нинова с шефския пост на парламента! Тя: Твърдо не!

Лидерите на ГЕРБ и БСП обсъдиха теми, по които може да има общосъгласие
Обновена: 11 апр 2017 15:37 | 11 апр 2017 15:15, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада основния си опонент, лидера на БСП Корнелия Нинова, с атрактивно предложение да стане председател на Народното събрание. Червената шефка обаче отказа.

Изненадващата номинация на лидерката на БСП, която е решила да играе твърда опозиция, е дошла по време на среща между двамата в парламента. Разговорите бяха поискани от ГЕРБ, за да обсъдят приоритетите, по които могат да си сътрудничат.

"Ние имаме принципни различия, не водихме тази борба заради постове, а заради принципи и ще продължим битката докрая. Един пост не означава нищо", отсече Нинова.

Още по темата

Бойко Борисов беше категоричен, че по време на разговора си с червените не е ставало дума за коалиция и партньорство във властта между ГЕРБ и БСП.

Той обаче е убеден, че ще получи подкрепата на опозицията, когато става въпрос за националните интереси на страната.

"По темата за сигурността, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента. А също и в новите закони, и при промяна на старите, да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите години", каза Бойко Борисов.

Нинова пък беше категорична, че за коалиция с ГЕРБ и дума не може да става, защото има принципни разногласия в програмите на първата и втората политически сили.

"Заявихме се като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и за нея гласуваха 1 млн. Българи. Ние не можем да ги предадем", обясни Нинова.

Тя заяви, че екипът на социалистите вече е подготвил десет закона, които ще внесе за обсъждане от парламента още в първите дни от работата му. Част от тях се отнасят до доходите, други до образованието.

Според Нинова е задължително да се намерят компенсации за хората заради скока на цените на природния газ, парното и водата. Тя настоя, че БСП ще иска скок на всички доходи като уточни, че специално майчинството трябва да се обвърже с минималната работна заплата през втората година.

Левицата иска още промяна на закона за образованието, така че да се повиши качеството. Социалистите са поставили по време на срещата с Борисов и въпроси в областта на националните интереси по време на председателството ни на Европейския съюз.

Според Нинова в това отношение двете партии могат да си сътрудничат. Иначе от изявленията на червената лидерка стана ясно, че БСП и ГЕРБ ще работят заедно за изготвяне на правилника за работа на парламента както и за избирането на ръководствата на парламентарните комисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Корнелия нарочно е довела Гергов и Крумчо Зарков - единия капиталист и крупен престъпник, другия лудо дете и клоун... С такива съратници успех никога няма да постигне!
28
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бива да му отказва.
27
5
 
15
 
! Отговори
nemam nervi преди 7 години
От това по-ниско падение на мъжкара няма накъде
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корни, Морни, всички са един дол дренки.И кво, като Корни измести Тиквата? Ще станем Швейцария, сигурно?
25
3
 
18
 
! Отговори
28 преди 7 години
И с какво приватизаторката е по-лоша от мутрата от СИК???? Честно казано, предпочитам нея пред Винету. Той е най-лошото, което може да се случи на България. Наказание Божие.
24
0
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Пишете на български език. "Оферира"? Има български думи и изрази.
23
5
 
21
 
! Отговори
Корни ще го довърши преди 7 години
Нинова ще довърши Боко. Той си беше свикнал с оня алкохолик Миков и се гласеше да управлява още 20 години. Ама се появи баба Корни и ще го п'ори като рибка.
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наследствената обремененост от милиционеро-социализма! Гордейте се още с нея! Във възход сме!!!
21
14
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Боже , боже, някакъв тик веник преди мен нарече седесарската комунистка приватизаторка - крадец на едро ( не като Поптодорова) горда жена!Гласувайте...гласувайте за БСП ...и после питайте къде се рат гладните!Е наистина няма толкова тп народ!
20
5
 
6
 
! Отговори
Врачанец преди 7 години
Она я гласиа за кметица на Крушовица,та не стана, ББ с за шеф на НС ще я прави!
19
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рядко тъпо момиче е Нинова! Хващай потока, гази популацията. Овца!
18
0
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А какво мисли по въпроса на ГЕРБ материала,или е само материал, няма мисли.
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупава милиционерска идея! Целта е да отделят Нинова от лидер на опозицията, за да намалят силата и, а ако не го прави - да искат оставката и като председател на НС. С това пада и рейтингът. Чиста работа, но Нинова не е учила в милиционерската школа, че да им се върже! Страхът е голям и не напразно!
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотално изчерпани са всички. Даже и за затвора не са, ами направо за бесилката.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Jena s harakter e ninova i balgarka za4eva schte prieme ministerskia post
14
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Хитра селяндурка си е била и ще си остане! Добре че народ"ът" е ***! Иначе щеше да е чистаяка някъде из моловече!
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много гнусно
12
3
 
9
 
! Отговори
Китов преди 7 години
До Стършел 11 kaksepishe/oferiram/rechnik.info/оферирамТя че журналистиката е зле, зле е. Ама такива като тебе да дават акъл преди да проверят, най-много нервират. :))
11
20
 
4
 
! Отговори
az преди 7 години
сърдитко петко - празна му торбата :) да си седи отстрани и да злобее, лапане за червенотиквеничетата няма да има в следващите 4 години
10
8
 
15
 
! Отговори
, преди 7 години
Искат да си направят гавра с нея. Избират правителството, Цецка влиза в парламента и следва сваляне на Нинова. Тя си знае мястото