Борисов оферира Нинова с шефския пост на парламента! Тя: Твърдо не!

Лидерите на ГЕРБ и БСП обсъдиха теми, по които може да има общосъгласие
Обновена: 11 апр 2017 15:37 | 11 апр 2017 15:15, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада основния си опонент, лидера на БСП Корнелия Нинова, с атрактивно предложение да стане председател на Народното събрание. Червената шефка обаче отказа.

Изненадващата номинация на лидерката на БСП, която е решила да играе твърда опозиция, е дошла по време на среща между двамата в парламента. Разговорите бяха поискани от ГЕРБ, за да обсъдят приоритетите, по които могат да си сътрудничат.

"Ние имаме принципни различия, не водихме тази борба заради постове, а заради принципи и ще продължим битката докрая. Един пост не означава нищо", отсече Нинова.

Още по темата

Бойко Борисов беше категоричен, че по време на разговора си с червените не е ставало дума за коалиция и партньорство във властта между ГЕРБ и БСП.

Той обаче е убеден, че ще получи подкрепата на опозицията, когато става въпрос за националните интереси на страната.

"По темата за сигурността, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента. А също и в новите закони, и при промяна на старите, да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите години", каза Бойко Борисов.

Нинова пък беше категорична, че за коалиция с ГЕРБ и дума не може да става, защото има принципни разногласия в програмите на първата и втората политически сили.

"Заявихме се като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и за нея гласуваха 1 млн. Българи. Ние не можем да ги предадем", обясни Нинова.

Тя заяви, че екипът на социалистите вече е подготвил десет закона, които ще внесе за обсъждане от парламента още в първите дни от работата му. Част от тях се отнасят до доходите, други до образованието.

Според Нинова е задължително да се намерят компенсации за хората заради скока на цените на природния газ, парното и водата. Тя настоя, че БСП ще иска скок на всички доходи като уточни, че специално майчинството трябва да се обвърже с минималната работна заплата през втората година.

Левицата иска още промяна на закона за образованието, така че да се повиши качеството. Социалистите са поставили по време на срещата с Борисов и въпроси в областта на националните интереси по време на председателството ни на Европейския съюз.

Според Нинова в това отношение двете партии могат да си сътрудничат. Иначе от изявленията на червената лидерка стана ясно, че БСП и ГЕРБ ще работят заедно за изготвяне на правилника за работа на парламента както и за избирането на ръководствата на парламентарните комисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
4
 
! Отговори
Доньо Трънков преди 7 години
Добре че не е приела ,тая говори като стара дружинна ръководителка тютюнджийка
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтин тарикатлък - Уж кани бсп , та да плаши "патриотите", та да му кандисат най-евтино .
87
10
 
5
 
! Отговори
НЕНОРМАЛНИЦИ преди 7 години
БОКО ТИКВАТА СИ ПРАВИ ПР НА ГЪРБА НА НИНОВА, КАТО ФАКТИЧЕСКИ СЕ ПОДИГРАВА С НЕЯ, А ТАЯ ПАТИЦА, ЩАСТЛИВА ОТ ФАКТА, ГО И КОМЕНТИРА. И УХИЛЕНА КАЗВА ТВЪРДО НЬЕ. БОЖЕ КАКВА ДЪРЖАВА, КАКЪВ НАРОД, КАКВИ ПОЛИТИЦИ - ХВАНИ ЕДИНИЯ, УДАРИ ДРУГИЯ.
86
11
 
7
 
! Отговори
Как Сийка преди 7 години
Я па тая! Хем нахална,хем политически късогледа,хем арогантна,хем и ... глупава - отказа такова престижно място за ПАРТИЯТА,а тя мисли само за себе си! Ой,ой,ой,каква самозаблу да ! Жалко,че гласувахме за теб,Нинова,още веднаж показа,че не ставаш ,затова АКО има втори път - без нас,пенсионерките от долната и горната махала! Да ти е ясно от сега !!!
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ГЕРБ и БСП, и ДПС са мафиоти, просто не трябва дда влизат във властта ако искаме да се оправим!
84
6
 
9
 
! Отговори
Крунела преди 7 години
Твърдо не искам да вися по цял дълъг работен ден да си губя времето на трибуната в парламентчето, пък и няма да мога да лапкам. А така ми се удава!
83
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как да не е голям Боко ?! Бил ***, а? Филии с мас ядял, а? Ама три пъти го избират - нещо нечувано в цялата българснка история. Хамелеона *** още в началото я подкара с рогата на напред, агресивно, мъШ била, щяла да бие на канадска ... и изяде хурката, което и се очакваше!
82
3
 
12
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До АнонименОт десет години сте на върха, Гербсти милички, какво БСП ви гони.Кое точно предишно Ви Пречи.Мале, лицемери и лъжци.
81
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен -Борисов не може да не е разбрал, че Нинова не е нито от реформаторите, нито от патриотите.с тях може да си прави гаргара, ама тук удря на камък.тц! Тя просто си знае, че не става за работа, затова разиграва сценки, белким като загадъчна ще изглежда по-така! Иначе провал!
80
4
 
10
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До ХасанКазваш , че Борисов от зелени тикви семки не искал, ама от Симитлииски кметове семки поема всякакви. Гордей се с Вожда.
79
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко реши с един елементарен маньовър да си осигури спокойствието и комфорта в следващото НС.Само че не е познал.Нинова не се продава.Ще има опозиция,Бойко,твоите номера няма да минат.
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам Батман как е надул перките и си мисли,че може да купи всички и всичко.Да,ама-не!Естествено,че Нинова ще го отреже.Какво ли е очаквал?Колко "умен" трябва да си,за да си помислиш,че да удряш звънеца в НС е особено престижно.Смех,смех.
77
0
 
3
 
! Отговори
maxobg преди 7 години
До MEGADETH това ,което си написал е MEGAтъпо,***!!!!
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До правилното заглавиемного си объркан! Борисов не може да предложи и той го знае, затова така е написано - оферира, може да се обяви с друга дума, но не е изискано. Иначе неговата оферта означава, че при обсъждане кандидатурата в заседанието на парламента ГЕРБ ще я подкрепи напълно.
75
14
 
8
 
! Отговори
Колоколцев преди 7 години
Ха-ха-ха , колко мушмороци се кефят на Нинова.
74
19
 
10
 
! Отговори
Ламбо преди 7 години
ББ от висотата на трети мандат си търси ВИНОВЕН????? Нинова току-що загуби от Борисов. Трябва да направи нещо ЗНАЧИМО, РАЗЛИЧНО, НОВАТОРСКО, за да се върне в играта. И След провала на Служебното правителство, Нинова е напълно компрометирана като водещ политик. Тя сама трябва да избере - или агония и постепенно увяхване или да хване бика за рогата и да покаже РЕАЛНИ КАЧЕСТВА, на РЕАЛНА ДЪРЖАВНА ПОЗИЦИЯ!
73
14
 
28
 
! Отговори
123 преди 7 години
Нинова е по мъж от тиквата.
72
26
 
14
 
! Отговори
Ламбо преди 7 години
Лично според мен Нинова греши. Борисов дава възможност на Нинова и БСП да придобият управленски опит от една авторитетна позиция. Хората са уморени и искат да виждат реален принос към успешното управление на държавата. Иначе да стоят отстрани, да хулят и да ми се правят на опозиция.......народът няма да го възприеме положително!
71
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kой каже "Закуех се" все изпада от политиката. Тя Курнелчето затова не ще.
70
7
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Борисов пак с шмекериите си.Този човек наистина ли си мисли,че му вярваме.Тъпо,по-тъпо,най-тъпо !!!!!!!!